Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στην αριστερά η ελπίδα!


 Κάνουμε τα μνημόνια παρελθόν.


 Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα!



 Στις 17 του Ιούνη έχουμε μια ιστορική ευκαιρία.
Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η ελπίδα ξανακερδίζει έδαφος μέσα στην κοινωνία. Αυτοί που δύο χρόνια τρομοκρατούσαν τον λαό βλέπουν τα σχέδια τους να καταρρέουν. Απαντάνε με περισσότερο φόβο γιατί θέλουν την κοινωνία γονατισμένη. Δεν θα τα καταφέρουν! Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πλειοψηφία. www.syriza.gr
                                
Η ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσει!
Δεν δημιουργήσαμε την κρίση και όμως καλούμαστε να την πληρώσουμε με τον πιο άδικο και βάρβαρο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια: για τον παγκόσμιο χαρακτήρα της κρίσης που οφείλεται στην απληστία του κεφαλαίου και των τραπεζών, για τα μέτρα που διασώζουν τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων και οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή. Μετά από δύο χρόνια “σωτηρίας”, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σου ζητάνε να τους εμπιστευτείς για να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Μιλάνε αυτοί που έχουν για σύμμαχο τους τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που εκβιάζουν τον λαό και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να αλλάξει!. Αυτοί που αρνήθηκαν το πάγωμα των μέτρων έστω και για ένα μήνα!
Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Για τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί περικοπές 11,5 δις από συντάξεις, προνοιακές παροχές, κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων. Μειώσεις μισθών και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουν υπογράψει για την απόλυση 150.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα και ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις (υποδομές, νερό, ενέργεια, φυσικός πλούτος). Έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ειδικού ταμείου στο εξωτερικό όπου τα έσοδα τις χώρας θα πηγαίνουν πρώτα στα δάνεια και αν περισσεύει τίποτα σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή είναι η “σωτηρία” που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ευρώπη και στον κόσμο στάλθηκε ένα μήνυμα ανατροπής.
Στις 17 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο βήμα, να κάνουμε το Μνημόνιο παρελθόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους, θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα διαπραγματευτεί το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Στα πλαίσια αυτά θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.
Οι τράπεζες που έχουν δεχτεί 200 δις δημόσια χρηματοδότηση θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, θα υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία και θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Θα ακυρωθούν οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.
Θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με κοινωνικά κριτήρια και περουσιολόγιο έτσι ώστε να φορολογείται ο πλούτος και όχι η φτώχεια.
Οι μισθοί, οι συντάξεις, η δημόσια υγεία και παιδεία, το πραγματικό βιωτικό επίπεδο του λαού θα αποτελέσουν την πιο ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Μέσα από την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας θα αγωνιστούμε για τον μετασχηματισμό της οικονομικής βάσης, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το φυσικό πλούτο.
Σε ολόκληρη την κοινωνία θα αναπτυχθούν θεσμοί πραγματικής δημοκρατίας με ουσιαστικό ελέγχο ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Με αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πραγματική τιμωρία όσων δεν σεβάστηκαν την περιουσία του λαού.
Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Να προχωρήσει χωρίς αυτούς που συνειδητά δύο χρόνια υλοποιούν ένα σχέδιο καταστροφής. Να δημιουργήσει μια νέα ενότητα του λαού για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τον λαό με όλες του τις δυνάμεις!
Ανατροπή στην Ελλάδα - Αλλαγή στην Ευρώπη!
ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας
Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7:00μμ,
στο ΚΑΠΗ Αγ.Τρύφωνα
(οδός Αρχιπελάγους και Κ. Αθανάτου)
Συζητάμε ανοικτά για τις εξελίξεις και τους αναγκαίους αγώνες για την εφαρμογή της λαϊκής εντολής για την ακύρωση της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου και των αντιλαϊκών νόμων που καταργούν δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, καθώς και την ανάγκη έντασης της αγωνιστικής μας δράσης και την καλύτερη οργάνωση των πολιτικών παρεμβάσεών μας στην περιοχή. 


Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας


Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας,
Τετάρτη 16 Μαϊου, στις 7:00μμ,
στο ΚΑΠΗ Αγ.Τρύφωνα (οδός  Αρχιπελάγους και Κ. Αθανάτου).

Ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 6ης Μάη καταδίκασε το χρεωκοπημένο Μνημόνιο και αποδοκίμασε τα κόμματα που το υπηρέτησαν και στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η κάλπη έστειλε το σαφές μήνυμα ότι ο λαϊκός αγώνας μπορεί να οδηγήσει στην πολιτική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Στο αποτέλεσμα αυτό αντικατοπτρίζεται η λαϊκή δυναμική που εκφράστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια με τα απεργιακά συλλαλητήρια, τις πλατείες των Αγανακτισμένων, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π. Σήμερα οι κοινωνικές διεργασίες αυξάνουν τις δυνατότητες αριστερής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις που μπορεί να έχουν αριστερό πρόσημο. Ο στόχος αυτός αποδεικνύεται εφικτός.
Η ενωτική πρότασή μας για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου και κέρδισε την αποδοχή ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων. Όμως το αριθμητικό αποτέλεσμα σε έδρες στη Βουλή, που αλλοιώθηκε βάναυσα από το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, αλλά και η προεκλογική άρνηση δυνάμεων της αριστεράς να συμπράξουν σε αυτή την κατεύθυνση, δεν επέτρεψαν την δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα υλοποιούσε την εντολή της κάλπης και θα εξέφραζε το σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας του κόσμου της εργασίας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Καλούμε όλους τους φίλους που συμπαρατάχθηκαν μαζί μας στις εκλογές, να κινηθούμε ενωτικά, με τόλμη, αποφασιστικότητα και ευθύνη, με παράλληλη ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας για τη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής παράταξης της αριστεράς.
Απευθυνόμαστε για αυτό σε όλους τους πολίτες –ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν ή όχι - και τους διαβεβαιώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους σε όλους τους δίκαιους  κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Τους καλούμε να μελετήσουν  την  πολιτική  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενωτική και αριστερή διέξοδο από την κρίση και να συμπαραταχθούν στους κοινούς και δύσκολους αγώνες που απαιτούνται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας οργανώνει Ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 16 Μαϊου, στις 7:00μμ, στο ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα (οδός  Αρχιπελάγους και Κ. Αθανάτου – Γλυφάδα).
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάλογες ανησυχίες για το μέλλον αυτού του τόπου, να πάρουν μέρος στην ανοιχτή συνέλευσή μας όπου θα συζητήσουμε την ανάγκη έντασης της αγωνιστικής μας δράσης και την καλύτερη οργάνωση των πολιτικών παρεμβάσεών μας στην περιοχή.


ΓΛΥΦΑΔΑ  ΜΑΪΟΣ  2012
Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ


του  Τάσου Ταστάνη.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
   
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου ήταν ένα ελπιδοφόρο αλλά ταυτόχρονα και συγκλονιστικό μήνυμα για τον ελληνικό λαό. Βρισκόμαστε απέναντι στην πιο σοβαρή, ουσιαστική και κρίσιμη πρόκληση των μεταπολεμικών χρόνων για τη ζωή τη δικιά μας, των γονιών μας και των παιδιών μας.
Τέσσερα χρόνια τώρα, και ειδικά μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η πολιτική της ριζοσπαστικής αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του, αλλά και άλλοι συναγωνιστές και φίλοι, λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν και ενοχοποιήθηκαν με ασύστολα ψεύδη, από τα παπαγαλάκια που υπηρετούν πιστά τους καναλάρχες και τα διαπλεκόμενα  ΜΜΕ.
Πρωτοστάτησαν σε αυτή τη λάσπη οι δυνάμεις του δικομματισμού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπραξη του ΛΑΟΣ.  Κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες μας είπαν.  Όλα τα σπασίματα και τις φωτιές, την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου σε μας τη φορτώσανε.
Είναι ακόμα νωπή η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αθήνας και οι δηλώσεις του κυρίου Πεταλωτή και του κυρίου Καχριμάκη στη Βουλή για την συγκέντρωση του κόσμου έξω από το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης στην ομιλία του κ. Πεταλωτή, στην οποία κατονομάστηκαν ψευδέστατα ως υποκινητές 4 επώνυμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσα τους και ο υπογράφων). Ακόμα και για τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε…
Για την παρουσία των φτωχοδιάβολων μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και όχι η συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ  που υπόγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.
 Όμως  όλα αυτά ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης  Μαϊου τα αγνόησε, τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, έκλεισε τα αυτιά του στις κραυγές του εκφοβισμού και του τρόμου και ψήφισε ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και μας είπε: «Είμαστε μαζί σας».
Δύο χρόνια τώρα, στην εποχή του μνημονιακού μεσαίωνα, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, οι νέοι, οι γέροντες ζουν μια βάρβαρη και στυγνή καθημερινότητα.
Δυο χρόνια τώρα, έχουμε ματώσει στους δρόμους της Αθήνας, η άγρια καταστολή των ΜΑΤ και οι τόνοι από καρκινογόνα χημικά που έριχναν ανεξέλεγκτα ανάμεσά μας, είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε. Οι άνεργοι έχουν φτάσει στο ενάμισι  εκατομμύριο. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, το πετσόκομα των μισθών (για όσους έχουν ακόμα δουλειά), των συντάξεων, τα συσσίτια, οι άστεγοι στους δρόμους (πόσες χιλιάδες άραγε ακόμα θα προστεθούν τους επόμενους μήνες μετά την απελευθέρωση της νομοθετικής προστασίας για πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες;), οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η κατάργηση των δημόσιων νοσοκομείων και της                                                         δημόσιας παιδείας. Καθημερινές οι αυτοκτονίες και οι εισαγωγές στα ψυχιατρεία, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο. Οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους και παραμιλούν.
Όμως στις εκλογές της 6ης Μαϊου η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού καταδίκασε το χρεωκοπημένο Μνημόνιο και αποδοκίμασε τα κόμματα που το υπηρέτησαν και στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Σε όλη την Ελλάδα 1.061.265 πολίτες (δηλ. το 16,78% του εκλογικού σώματος) ψήφισαν τα ψηφοδέλτια  του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Παρά το απαράδεκτο και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση και 52 αριστεροί Βουλευτές μπαίνουν στην  Ελληνική Βουλή,
Σ’ αυτό το γεγονός συνέβαλε καθοριστικά - πέρα από την μικρή και περιορισμένη παρουσία κάποιων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ - η καθημερινή, αγωνιστική και ακτιβιστική παρουσία και δράση μας στους δρόμους, στα τοπικά κινήματα, στις απεργίες, στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, με τα συμφέροντα των λίγων. Αυτό εισπράττουμε σήμερα, αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού αύριο…
Και στο Δήμο της Γλυφάδας, όπως και σε όλη την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ  ήρθε πρώτος με 7.879 ψηφοδέλτια και 18,39% ποσοστό, ακολουθεί η Ν.Δ. με 6.462 ψηφοδέλτια και ποσοστό 15,08% και μόλις τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 3.874 ψηφοδέλτια και 9,04% ποσοστό.  Στη Γλυφάδα σε ένα Δήμο που το βαθύ ΠΑΣΟΚ χρόνια κυριαρχούσε και η Ν.Δ, διαθέτει πρωτοκλασάτα της στελέχη, όπως ο Μ, Βαρβιτσιώτης, Κ. Μητσοτάκης.  
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πρώτες στο Δήμο της Γλυφάδας γιατί, μαζί και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς όπως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εδώ και χρόνια είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες και τους αγώνες που δίνουν οι συμπολίτες μας στην πόλη:
  • Για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας από το ξεπούλημα στους κερδοσκόπους και την τσιμεντοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού.
  • Για την υπεράσπιση του δασικού και δημόσιου χαρακτήρα του βουνού του Υμηττού, για την αποτροπή των αυτοκινητόδρομων που θα γαζώσουν το βουνό και θα καταστρέψουν ότι έχει απομείνει.
  • Για την άμεση απομάκρυνση του παράνομου νεκροταφείου, που φύτεψε αυθαίρετα ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης στον Υμηττό.
  • Για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και τη σωτηρία του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου των νοτίων προαστίων, του Ασκληπιείου της Βούλας.
  • Για τους αγώνες και τις μάχες στην επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας για κατάργηση των χαρατσιών της ΔΕΗ.
Για  την υπεράσπιση ,των ανέργων των φτωχών και άστεγων συμπολιτών μας.
Για την αποτροπή του ξηλώματος (όσων έχουν απομείνει) προνιακών και κοινωνικών δομών στο Δήμο Γλυφάδας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει την δύναμη να στεκόμαστε όρθιοι. Όμως ,μπορεί να κερδίσαμε μια μάχη αλλά έχουμε μπροστά μας έναν βάρβαρο και ανελέητο πόλεμο από τις δυνάμεις των Τροικανών και των συντηρητικών  κύκλων της Ευρωζώνης

Το φαινόμενο της παρουσίας των φασιστών και ναζιστών στην Ελληνική Βουλή .δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους ,οι βρικόλακες  των νοσταλγών του τρίτου Ραιχ της Γκεστάμπο και των ςς ,έσπασαν το αυγό του φιδιού και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
                                                                                                                                                                                     
Όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να πούμε και να κάνουμε ακόμα
 πολλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι αναγκαίο όμως οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν στην κάλπη, να συμπορευτούν και να βαδίσουν κι αυτοί μαζί μας στους δρόμους των καθημερινών αγώνων και στις μάχες που δίνονται. Μόνο τους αγώνες του εργαζόμενου λαού φοβούνται και τρέμουν οι δυνάστες μας. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μέτρων που συνεχώς απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ηγεσίας της Ε.Ε.
Άλλωστε αυτό το βρώμικο και βάρβαρο σύστημα, μόνο η ενιαία αριστερά, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους πολίτες στην καθημερινή πάλη τους, μπορεί να το ανατρέψει. Η κοινή δράση της αριστεράς στους μαζικούς αγώνες του λαού μας, είναι η μόνη ελπίδα για ν’ αλλάξουν τα πράγματα για την πατρίδα και τον λαό μας.

Σ’ αυτή την λογική, σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι απόλυτα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς! Τόσο στους αγώνες, όσο και στις εκλογικές αναμετρήσεις!
Είναι ένα αγωνιστικό κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και πάνω απ’ όλα προς τους συντρόφους και συναγωνιστές του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Αν όχι τώρα, πότε;
Πρέπει όλοι να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων. O λαός μας μπορεί να νικήσει τους νέους δυνάστες του και τα ντόπια φερέφωνα τους.
Να δώσουμε ελπίδα και στους άλλους λαούς, πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Να κάνουμε πράξη το λόγο του ποιητή μας Τ. Λειβαδίτη:
    «…είμαστε εμείς που ζυμώνουμε
          και δεν έχουμε ψωμί.
          Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο
          και κρυώνουμε,
          Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
          κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο…»




                ΓΛΥΦΑΔΑ  8 ΜΑΙΟΥ 2012   


                                                                       Ο Τάσος Ταστάνης
              είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας και της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής  του   ΣΥΝ   Νότιας  ΑΘΗΝΑΣ
και  Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με την
                                                   «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία»

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ χαιρετίζει το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη, που σηματοδοτεί την καταδίκη του χρεωκοπημένου Μνημονίου και την αποδοκιμασία όσων κομμάτων το υπηρέτησαν και στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Ευχαριστεί τους πολίτες της Γλυφάδας που στις εκλογές ανέδειξαν το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε πρώτη δύναμη στο δήμο μας - όπως και σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής - και  με αίσθημα ευθύνης  να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα τιμήσουμε τη ψήφο τους στο ακέραιο. Ο λαός τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μνημονιακών δυνάμεων και να δώσει ισχυρή δύναμη στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ.
Η ενωτική πρότασή μας για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου και κέρδισε την αποδοχή ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων. Σταθεροί στην προεκλογική μας δέσμευση,  θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και προοπτική για το σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει την εντολή της κάλπης και θα εκφράσει το σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας του κόσμου της εργασίας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετεκλογικά με τόλμη, αποφασιστικότητα και ευθύνη, με παράλληλη ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας για τη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής παράταξης της αριστεράς.
Θέλουμε, επίσης, να απευθυνθούμε και στους  πολίτες  που επέλεξαν άλλα ψηφοδέλτια και να τους διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους σε δίκαιους  κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Τους καλούμε να μελετήσουν  την  πολιτική  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενωτική και αριστερή διέξοδο από την κρίση και να συνταχθούν στους κοινούς αγώνες που απαιτούνται.
Άλλωστε τα αποτελέσματα των εκλογών έστειλαν το σαφές μήνυμα ότι ο λαϊκός αγώνας μπορεί να οδηγήσει στην πολιτική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή δυναμική που εκφράστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια με τα απεργιακά συλλαλητήρια, τις πλατείες των Αγανακτισμένων, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π. Μας δίνουν όμως και νέα πνοή, καθώς οι κοινωνικές διεργασίες αποκτούν δυνατότητες αριστερής πολιτικής εκπροσώπησης. Η κατάρρευση του δικομματισμού, η νέα μεταπολίτευση, μπορεί να έχει αριστερό πρόσημο. Ο στόχος αυτός αποδεικνύεται εφικτός.
Η δυναμική αυτή συναντάται με την κινητικότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών που καταγράφονται με την ήττα Σαρκοζί και κυρίως με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.λ.π.) που απορρίπτουν τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της.

Ωστόσο η εισβολή των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αμαυρώνει τη λαϊκή νίκη και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μέσα από τη σύγχυση και την αδιέξοδη αντίδραση, μέσα από την κατάρρευση της καθημερινότητας, η λαϊκή απόγνωση μπορεί να προσλάβει αντιφατικούς δρόμους. Έτσι ένα κομμάτι συμπολιτών μας καθοδηγούμενο από την απόγνωση εκφράστηκε σε μία λαθεμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση ανοίγοντας την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου σε μια νεοναζιστική οργάνωση που δυστυχώς φρόντισε και στην περιοχή μας να κάνει αισθητή την αντιδραστική και φασιστική πρακτική της.
Σε τοπικό επίπεδο δώσαμε μια μάχη με πενιχρά οικονομικά μέσα και μικρή προβολή στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά χάρη στον αγώνα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους την εκλογική μάχη καταφέραμε να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα που ανοίγει νέους δρόμους ελπίδας για το λαό μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ  ΜΑΪΟΣ  2012
Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com