Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο

Αλ. Τσίπρας: «Δεν έχουμε άλλες εξαρτήσεις ή άλλο αφεντικό πέρα από τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε» 


Στις 10:30 το πρωί ξεκίνησε στη Βουλή, η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.


Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια δίκαια και αμοιβαία επωφελή λύση με απομείωση του χρέους και απεμπλοκή από την ασφυκτική λιτότητα, στήριξη της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας και σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης οι τέσσερις στόχοι που περιέγραψε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπ. συμβουλίου.
 «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση μιας νέας εποχής. Βαδίζουμε με σταθερότητα και σιγουριά. Με συναίνεση, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη και αστοχίες», ήταν μερικές από τις αποστροφές του νέου πρωθυπουργού, που  τόνισε πως «είμαστε πρώτιστα μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».
«Η κυβέρνηση δεν έρχεται να καταλάβει δομές και προνόμια εξουσίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  «Ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση της χώρας, να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος-πελάτη που εξυπηρετούσε συμφέροντα. Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει. Ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Είμαστε υπό την κρίση τους».

Κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει το 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο
Αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, αποτελούμενο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος και θα προεδρεύει, τον αντιπρόδρο, τους 13 υπουργούς.
Επιπλέον, με βάση τις ίδιες πηγές, ο αντιπρόεδρος Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός Επικρατείας με ευθύνη Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, από κοινού με τον υφυπουργό Τέρενς Κουικ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.
Ο δε υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, θα εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης.
Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα έχει στην ευθύνη του τη Γ.Γ. πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.
Η διαδικασία της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης έλαβε χώρα χθες Τρίτη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και του νέου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ορκίσθηκε προχθές.
http://left.gr/

Θα τα καταφέρουμε!

Ένα θερμό ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συντρόφους, τους φίλους, τους συναγωνιστές που μας εύχονται και ελπίζουν να τα καταφέρουμε.
Θα τιμήσουμε στην πράξη την υποστήριξη τους, εξασφαλίζοντας πως η Ελλάδα θα βγει μέσα από την πεντάχρονη βαθιά κρίση με τη συντριπτική 
πλειοψηφία της εργαζόμενης κοινωνίας όρθια, για να αποκτήσει η νέα γενιά και πάλι την προοπτική μιας αξιοπρεπούς ζωής στην πατρίδα.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

Νάντια Βαλαβάνη



Σύντροφε ποιητή, Άρη Ταστάνη

Σύντροφε ποιητή, Άρη Ταστάνη


·         27.01.2015
Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗ
Από κει ψηλά που βρίσκεσαι, Άρη, πάρε το αναπηρικό αμαξίδιό σου κι έλα μαζί μας. Αυτή την Κυριακή ξεκίνησε το αύριο. Έλα στην πλατεία Σαπφούς, στη Λέσβο, να ανεμίσουμε σημαίες, να τραγουδήσουμε τραγούδια του αγώνα και πάνω απ' όλα να γράψεις στίχους για το νησί μας, για τη ζωή που άρχισε. Για τα Πετρωτά Παράκοιλα, το χωριό σου, για τα βουνά των ποιητών, των συγγραφέων, των αγωνιστών, για των Πυρραίων κόλπο, αλλά και της Ιεράς, για την πατρίδα μας, τη Λέσβο και την Ελλάδα.
Να καθίσουμε πλάι στον γιαλό, σαν άλλοτε, για ούζα, τώρα χαράς και ανάτασης, να υψώσουμε το ποτήρι στο μέλλον.
Ξημέρωμα να δούμε την Ανατολή απ' τη Μικρά Ασία, να προσευχηθούμε σ' όποιο θεό πιστεύουν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στο δρόμο, για να μην μετρήσουμε άλλες βουλιαγμένες βάρκες και ζωές.
Στη δύση θα δούμε έναν ήλιο, σαν από πίνακα του Γιώργου Πέρρου, να χάνεται πίσω από τ' απολιθωμένα δέντρα του Σιγρίου, κι απ' τον βυθό της θάλασσας να φυτρώνουν πέτρινα κλαδιά, να σμίγουν μ' αυτά των ελαιώνων. Κι από κάτω τους να σμίξουμε παρέα με τη γιαγιά μας τη Σαπφώ και τον παππού Οδυσσέα, τους ποιητάδες της Λέσβου· και τον Προκόπη Πανταζή, το ανταρτόπουλο της κακουχίας. Σαν πιο νέος στις δυνάμεις τ' Ουρανού πες μας πώς σκέφτονται; Θέλουμε και τη δική σας βοήθεια για να γυρίσει ο ήλιος.
Φίλε, σύντροφε ποιητή, στον νικηφόρο αιώνα που άρχισε, πες μας τι βλέπεις; Οδήγησέ μας, βοήθα να χαράξουμε τον νέο δρόμο. Αυτόν που ονειρεύτηκαν οι πρόγονοί μας, εδώ στο κόκκινο νησί. Πες τους ότι, όπως παλιά, έχουμε δυο αριστερούς βουλευτές.
Ποιητή, Άρη Ταστάνη, χαιρετίσματα σ' όσους κόπιασαν, πάλεψαν, σήκωσαν το κεφάλι, είπαν τα μεγάλα ΟΧΙ και ΝΑΙ τότε που έπρεπε. Πήγαν κόντρα στο ρεύμα για να αλλάξουν τη ροή του ποταμού. Στους τρελούς αγωνιστές όλου του κόσμου, που όμως άλλαξαν τον κόσμο.
Σύντροφε, αδερφέ ποιητή, είμαι στη θέση σου, στις πλατείες του κόσμου «τραβάω στ' αδέρφια σου και παίρνω τη φωνή σου», καμιά θέση δεν μένει κενή.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός - Όλες οι πολιτικές εξελίξεις (συνεχής ενημέρωση)


Eνώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με πολιτικό όρκο - Στη συνέχεια βρέθηκε στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου 

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός - Όλες οι πολιτικές εξελίξεις (συνεχής ενημέρωση)

Θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πορεία για την Ελλάδα!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ενσωμάτωση 102 /104
Έγκυρα 43.444
Γραμμένοι 59.414 Λευκά 268
Ψήφισαν 44.371 74,7% Άκυρα 678
ΣΥΡΙΖΑ 13.592 31,3%
ΝΔ 14.235 32,8%
ΠΑΣΟΚ 1.355 3,1%
ΚΚΕ 1.984 4,6%
ΔΗΜΑΡ 232 0,5%
ΑΝΕΛ 2.218 5,1%
ΠΟΤΑΜΙ 3.857 8,9%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 267 0,6%
ΛΑΟΣ 411 0,9%
ΧΡ.ΑΥΓΑ 2.366 5,4%
ΚΙΝΗΜΑ 925 2,1%
ΛΟΙΠΑ 2.002 4,6%

Την Κυριακή η ελπίδα γράφει ιστορία

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καθαρή εντολή

Καθαρή εντολή


Την Κυριακή η Ελλάδα θα κάνει μεγάλο, αποφασιστικό βήμα για την πολιτική αλλαγή. Με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας. Αυτό θα είναι το μήνυμα της κάλπης. Αυτό ήταν το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Ομόνοια. Αυτό είναι το μήνυμα της τελευταίας προεκλογικής δημοσκόπησης της Public Issue για την "Αυγή". Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η παράσταση νίκης διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο υπέρ του πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας. Στον λαό γίνεται συνείδηση πλέον ότι η ελπίδα έρχεται. Η Ελλάδα προχωρά. Η Ευρώπη αλλάζει.

Αλ. Τσίπρας από την Ομόνοια: "Η ελπίδα έφτασε και είναι στα χέρια σας - Με όραμα και σχέδιο θα νικήσουμε!" (βίντεο-φωτογραφίες)

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Με σύνεση και αποφασιστικότητα


Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times, εφημερίδα με διεθνή επιρροή, δείχνει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει προς τους εταίρους το μείζον θέμα του μη βιώσιμου χρέους και ταυτόχρονα αναδεικνύει την αναγκαιότητα να εγκαταλειφθεί η πολιτική της σκληρής λιτότητας, που πληγώνει βαθιά την Ευρώπη. «Να σταματήσουμε τη λιτότητα, για να μην αφήσουμε τον φόβο να σκοτώσει τη δημοκρατία" τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίζει το πραγματικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης: «Ζητάμε, για τα υπάρχοντα δάνεια, συνθήκες αποπληρωμής που δεν προκαλούν ύφεση στη χώρα και δεν εξωθούν τον ελληνικό λαό σε περισσότερη απόγνωση και φτώχεια".
Την ώρα που ο Σαμαράς κινδυνολογεί ασύστολα, νομίζοντας ότι έτσι πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα πλήττει τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται με σύνεση και αποφασιστικότητα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Και για μεν το εσωτερικό απευθύνει δημοκρατικό προσκλητήριο προς όλους τους πολίτες που διαφωνούν με την ακροδεξιά αγκύλωση του Σαμαρά για να "βαδίσουμε μαζί, να στήσουμε τον τόπο στα πόδια του", όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα προς τους εταίρους μας είναι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει "ως ίσος προς ίσο" με τη διευκρίνιση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα σεβαστεί τη θεσμική υποχρέωση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού που έχει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης, δεσμευόμενη σε ποσοτικούς στόχους». Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει δεσμευτεί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θα σταματήσουν την λιτότητα και θα ενδυναμώσουν τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.
Είναι θεμελιώδες ζήτημα δημοκρατίας για μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, πράγμα που σημαίνει ότι η εφραμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά μονομερή ενέργεια, αλλά δημοκρατική υποχρέωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει την Ελλάδα στο επίπεδο μιας "κανονικής, δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας" και προτείνει ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, η οποία δεν αποτελεί ηθικό κίνδυνο αλλά ηθικό χρέος, όπως αναφέρει στο προαναφερθέν άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα δύναμη, δεν έχει εξαρτήσεις από το παρελθόν, από τις πελατειακές και κλεπτοκρατικές πρακτικές του οικονομικού κατεστημένου, γι' αυτό μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα και όχι αυτές που υποβαθμίζουν βίαια τις δυνάμεις της εργασίας και εξαρθρώνουν το ήδη ισχνό κοινωνικό κράτος.
πηγή: avgi.gr

10 Λεπτά ΣΥΡΙΖΑ μέρος β'

Την Κυριακή η ελπίδα γράφει ιστορία

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ 22/1 19:00 στην Ομόνοια

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22.01.2015


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22.01.2015
Την Πέμπτη 22/1 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ομονοίας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

10 Λεπτά ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΥΣ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΥΣ



Στις  19-1-2015 πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχε ο υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Αθήνας Νίκος Σκορίνης. Κατά την περιοδεία, αναλύθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν το χώρο των ΜμΕ και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των ΕΒΕ, ενώ ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητάς τους, βασικού πυλώνα της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:
·        Ρύθμιση ιδιωτικών και επιχειρηματικών χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.
·        «Νέα Σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, με ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα.
·        Αναπροσαρμογή συνολικά των οφειλών μέχρι 30% του ετήσιου εισοδήματος.
·        Καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·        Κατάργηση της ποινικοποίησης για οφειλές στο ΟΑΕΕ.
·        Άμεση παύση ποινικών διώξεων, κατασχέσεων μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. Επ΄αόριστον αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ.
·        Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος - απλοποίηση της αδειοδότησης για τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων.
·        Ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και Τραπεζών Ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
·        Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.



Η αποδοχή και ανταπόκριση των επιχειρηματιών ήταν έντονη, όπως επίσης και η δυσαρέσκεια τους απέναντι στην γενική αντιμετώπιση και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας την παντελή αποχή του. 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι 6 Δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Αριστεράς



Αναλυτικά οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτον
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. Με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.  Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.
Τρίτον
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ  και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.
Τέταρτον
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων. Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.
Πέμπτον
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής. Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες. Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας.Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.
Έκτον
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την συνέχιση της βαρβαρότητας των μνημονίων, περισσότερη φτώχεια, λιγότερη δημοκρατία.
Διαβάστε επίσης: 

Αλ. Τσίπρας στον Βόλο: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε (φωτογραφίες)


Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ



Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16-1-2015 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας στο Δημαρχείο με βασικούς ομιλητές τους Σόφη Παπαδόγιαννη, Γιάννα Μπαλάφα, Δέσποινα Αλάτση Φραίλιχ (από τους Οικολόγους Πράσινους) και τον Ηλία Λιβάνη. Παρευρέθηκαν επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Γιάννης Χατζηαντωνίου.

Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στο πρόγραμα του ΣΥΡΙΖΑ και εστίασαν στην ανάγκη στήριξης των αδύναμων, ώστε να υπάρξουν μέτρα προστασίας σε όσους σήμερα στερούνται βασικά αγαθά, όπως το φαγητό και τα φάρμακα.
Στην επαναφορά της 13ς σύνταξης και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Στην πραγματοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσαλλονίκη για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Στην άμεση ανάγκη ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, έτσι ώστε να ανακουφιστεί η κοινωνία και να μπορεί να λειτουργήσει η πραγματική οικονομία.

Όλοι τόνισαν, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ισχυρή θέση και να διαπραγματευθεί πραγματικά  την απεμπλοκή της από ένα πρόγραμμα που απέτυχε παταγώς. Να ανοίξει ο δρόμος της εξόδου από την κρίση, όχι μέσα από την λιτότητα αλλά μέσα από τις εκλογές.
Το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας περιόδευσε στην πλ. Κατράκη και στην πλ. Εσπερίδων, καθώς και στις γειτονιές της Τερψιθέας και την πλ. Καραϊσκάκη. Το κλίμα συμπόρευσης του κόσμου με τον ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και δυναμώνει, ενισχύοντας συνεχώς την επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή και την ευθύνη.

Ο φόβος δεν θα νικήσει!


Είμαστε με το 99% της κοινωνίας.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας
Θα νικήσουμε!

Η Ελλάδα προχωράει.
Η Ευρώπη αλλάζει.

Νεολαία: Τηλεοπτικό Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοκρατική, δημόσια, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλες και όλους

Διέλυσαν τη δημόσια παιδεία
Απαξίωσαν τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
Μετέτρεψαν τη μόρφωση σε προνόμιο για τους λίγους
Έκλεισαν σχολεία και ανώτατες σχολές
Ιδιωτικοποίησαν την εκπαίδευση
Συρρίκνωσαν τη δημοκρατία επιβάλλοντας αυταρχισμό και απολύσεις


Φτάνει πια !


Ο  ΣΥΡΙΖΑ  ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ  να  ανατρέψει  τη  σημερινή  άθλια
εκπαιδευτική πραγματικότητα στην οποία μας οδήγησε  η
νεοφιλελεύθερη    πολιτική  των  κυβερνήσεων  της  ΝΔ  και
του ΠΑΣΟΚ.
  •   Διεκδικούμε  ένα  σχολείο  δημοκρατικό,
  μια εκπαίδευση  δημόσια,  δωρεάν,  ποιοτικά αναβαθμισμένη για όλες και όλους.

  •   Χρειαζόμαστε υπερήφανους, καταρτισμένους και ενεργητικούς εκπαιδευτικούς,
 που θα αναλάβουν τη μετάδοση του πολύτιμου  κοινωνικού αγαθού της γνώσης 
με συνείδηση, με δημοκρατία, με αγάπη και πάθος.


Στόχος  μας  η  δημοκρατική,  δημόσια,
δωρεάν  και  ποιοτικά  αναβαθμισμένη 
εκπαίδευση για όλες και όλους.

Οι πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:  
Δημοκρατία στην εκπαίδευση
Κατάργηση  όλων των νόμων που διέλυσαν και υποβάθμισαν τη  δημόσια εκπαίδευση,
και τερματισμός της λιτότητας, στο πλαίσιο της ακύρωσης των μνημονίων.
Θέσπιση   μεταβατικού δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας όλων των
βαθμίδων εκπαίδευσης, ως πρώτο βήμα της αναγκαίας εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης.
Αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολείων και ΑΕΙ
Εξασφάλιση    της  λειτουργίας  και της  αποτελεσματικής  διοίκησης  όλων  των  τύπων  των
Σχολείων  Γενικής,  Τεχνικής‐Επαγγελματικής    Εκπαίδευσης  καθώς  και  των  Ιδρυμάτων
Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης. Τα  σχολεία  θα  είναι  εστίες  πολιτισμού,  άθλησης  και
δημιουργικής απασχόλησης όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για όλη την κοινωνία.
Επαναπρόσληψη  όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν, είτε είναι
εκπαιδευτικοί είτε διοικητικό ή βοηθητικό προσωπικό. Επαναλειτουργία των τομέων και
των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στην τεχνική εκπαίδευση. Κατάργηση του
αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου  της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και
δημοκρατική αναδιάρθρωση   του θεσμικού πλαισίου και της δομής της διοίκησης και
της οργάνωσης της εκπαίδευσης με ενίσχυση του ρόλου των συλλογικών οργάνων.
Κατάργηση  της «εργασιακής εφεδρείας» και των ευέλικτων μορφών εργασίας στην
εκπαίδευση. Τερματισμός της λιτότητας, στο πλαίσιο της ακύρωσης των μνημονίων, και
κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς και αναπληρωτές
πλήρους ωραρίου.
Αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας
Έμφαση  στη  διαδικασία  μετάδοσης  και  παραγωγής  της  γνώσης  με  αλλαγές  στο
περιεχόμενο σπουδών, στον τρόπο διδασκαλίας και αποτίμησης της γνώσης.
Επαναλειτουργία  και  αναβάθμιση  της  ενισχυτικής  διδασκαλίας  και  της  πρόσθετης
διδακτικής στήριξης, και   υλοποίηση προγραμμάτων παράλληλης στήριξης  των παιδιών
με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.
Κατάργηση από τον Ιούνιο του 2015 των πανελλαδικών εξετάσεων στην Α και Β λυκείου
και της τράπεζας θεμάτων. Αποσύνδεση των εξετάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια
Εκπαίδευση από την απόκτηση απολυτήριου Λυκείου, το οποίο θα αποκτάται με
ενδοσχολικές εξετάσεις.
Κατάργηση του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου  της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
και δημοκρατική αναδιάρθρωση   του θεσμικού πλαισίου και της δομής της διοίκησης και
της οργάνωσης της εκπαίδευσης με  ενίσχυση του ρόλου των συλλογικών οργάνων.
Ανασυγκρότηση των Πανεπιστήμιων και των ΤΕΙ 
Αποκατάσταση  της  δημοκρατικής  αυτοτέλειας  των  Πανεπιστημίων  και  των  ΤΕΙ,
επιδιώκοντας  την  ανάσχεση  της  ιδιωτικοποίησης  των  λειτουργιών  τους  και  τη  στήριξη  του
μορφωτικού και ερευνητικού ρόλου τους. Κατάργηση του ν. 4009/2011.  Με ένα νέο μεταβατικό
νόμο‐πλαίσιο  μπορεί  να  διαμορφωθεί  το  θεσμικό  πεδίο ακαδημαϊκής ελευθερίας και καθολικής
συμμετοχής της κοινότητας Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό των ΑΕΙ,
έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα νέο, πραγματικό Δημόσιο χαρακτήρα.Διαμόρφωση  ενός  δεσμευτικού  σχεδίου  σταδιακής  αύξησης  της  τακτικής  επιχορήγησης
των ΑΕΙ, ώστε να αποκατασταθεί αρχικά η λειτουργική  τους αξιοπρέπεια και αυτονομία.
Ακύρωση των διαγραφών φοιτητών.
Κατάργηση  όλων  των    διδάκτρων  στις  μεταπτυχιακές  σπουδές.  Αναστρέφουμε  την
κατασπατάληση δημόσιων πόρων στις ιδιωτικοποιημένες λειτουργίες τους.
Αντιμετώπιση  των συνεπειών της οικονομικής κρίσης 
Θεσμοθέτηση μαθητικής μέριμνας (σχολικά συσσίτια, δεκατιανό για όλους τους μαθητές
και γεύμα στα ολοήμερα δημοτικά καθώς και  δωρεάν προληπτικός υγειονομικός έλεγχος
των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη)
Ανασυγκρότηση της  φοιτητικής μέριμνας, με προγράμματα σίτισης και στέγασης και με
αποκέντρωση  των  υπηρεσιών  και  πόρων  στα  Πανεπιστήμια  και  ΤΕΙ  έτσι  ώστε  κάθε
φοιτητής /τρια να μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του/της.
Ουσιαστικός δημόσιος διάλογος
με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, με την κοινωνία ολόκληρη για τη δημοκρατική
ανασυγκρότηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ξεκινάμε από τώρα αυτό το
διάλογο προτείνοντας: Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και δωδεκάχρονη
υποχρεωτική γενική εκπαίδευση  με αναβάθμιση του λυκείου ως αυτόνομης
μορφωτικής βαθμίδας και σταδιακή καθιέρωση  του Ενιαίου Λυκείου Θεωρίας και
Πράξης και της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θεσμοθέτηση
Μεταλυκειακής Τεχνικής‐Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με αναβάθμιση
της σημερινής τεχνολογικής εκπαίδευσης. Συγκρότηση ενός Ενιαίου Δημόσιου Χώρου
Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κτίσουμε όλοι/ες μαζί τα 
σχολεία και τις σχολές που ονειρευόμαστε. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που 
θα χωράει όλους τους νέους και τις νέες. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που 
θα καλλιεργεί  την ολόπλευρη μόρφωση και τη κριτική σκέψη, τη  
δημοκρατική συνείδηση των νέων.

Στις 25 Ιανουαρίου σταματάμε με την ψήφο μας τη διάλυση 
της δημόσιας εκπαίδευσης.
Δεν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.  
Η κοινωνία αντιστέκεται, αγωνίζεται και ελπίζει …
Η ελπίδα έρχεται...

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από έναν νέο δίκαιο φόρο (βίντεο)

Νάντια Βαλαβάνη: «Ας σταματήσει η διάλυση των αστικών συγκοινωνιών»

Η Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών στην περιοχή των Νοτίων προαστίων:

«Ο σχεδιασμός των νέων γραμμών από τον ΟΑΣΑ οδήγησε σε πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών του Δήμων των Νοτίων προαστίων. Η κατάργηση και η συγχώνευση των λεωφορειακών γραμμών, έπληξε την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στέρησε από τους πολίτες ζωτικές μεταφορικές υπηρεσίες και επιβάρυνε επιπρόσθετα με ρύπους το περιβάλλον λόγω της αύξησης της κίνησης επιβατικών οχημάτων. Οι κάτοικοι της Γλυφάδας, του Ελληνικού, της Αργυρούπολης και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, δεν έχουν πλέον καμία γραμμή που να φθάνει στην Αθήνα, όταν για αυτές τις μεταφορές χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν σε άλλες γραμμές στη Λ. Βουλιαγμένης και στην Λ. Ποσειδώνος, ενώ οι εξαγγελίες για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν και μεταφέρουν μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση στους Δήμους.
Κυρίαρχο όμως πρόβλημα συνιστά η συχνότητα των δρομολογίων, τόσο του Μετρό όσο κυρίως των λεωφορειακών γραμμών, με συνέπεια την αύξηση της ταλαιπωρίας  των επιβατών αλλά και του κόστους μετακίνησης τους, δεδομένου ότι ο μειωμένος χρόνος στο ενιαίο εισιτήριο συχνά δεν επαρκεί για τη χρήση δύο μεταφορικών μέσων.
Οι κάτοικοι των Νοτίων προαστίων απαιτούν:
- Την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την πόλη τους και τον τερματισμό τους στο κέντρο της Αθήνας.
- Την πύκνωση των δρομολογίων από και προς τους σταθμούς του Μετρό.
Ας σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες να
διαλύονται σε βάρος όλων όσων τις  χρησιμοποιούν.»

''Vincerò!'' - ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Σποτ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας 16/1/2015

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 ώρα 18:30

Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) 

Mε ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές
 Β’ Αθήνας:
Δέσποινα ΑΛΑΤΣΗ ΦΡΑΙΛΙΧ
Σόφη ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
Ηλία ΛΙΒΑΝΗ
Γιάννη ΜΠΑΛΑΦΑ


Γραφεία Γλυφάδας Γεννηματά 71, τηλ. 210-9624294

Δήλωση Ν.Βαλαβάνη για το σκανδαλώδες έγγραφο της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας σχετικά με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.)

ΔΗΛΩΣΗ
της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
υποψήφιας βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Η υποψήφια βουλευτής της Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση  σχετικά με το τελεσίγραφο του Υπ. Οικονομικών, με το οποίο καλείται η Υ.Π.Α. να παραδώσει τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του  πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού:

«Δέκα μέρες πριν την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να κλείσει τον δρόμο στη αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά & Βενιζέλου και να πει το ναι στο μέλλον, την ελπίδα και τη δημοκρατία, η Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ζητά με τελεσίγραφο της από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) την μεταφορά των εγκαταστάσεων του ελέγχου του ελληνικού εναέριου χώρου από τον χώρο του  πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού έως τις 14.11.2016, απειλώντας με περισσό θράσος “ότι ο Αγοραστής δικαιούται να καταγγείλει τη Σύμβαση(;) με τις αντίστοιχες συνέπειες για το ελληνικό δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ”.
Δεν έχουν περάσει ούτε 4 μήνες από την απάντηση του κ.Χρυσοχοϊδη, Υπουργού Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων -στις  6.10.14- σε ερώτηση μου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου: Με ενημέρωνε σχετικά με την Κ.Υ.Α.,σύμφωνα με την οποία καθορίζονταν η παραμονή των εγκαταστάσεων της Υ.Π.Α. στο χώρο που ήδη βρίσκονται επί είκοσι έτη χωρίς αντίτιμο (ΦΕΚ 1377/Β/29.5.2014 Αριθμ. Οικ.Α -28985/2286/αρθρο 2).
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση, ότι επειδή:
  • ·      Η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ  και στη Lamda Development  δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή
  • ·         Εκκρεμεί η εκδίκαση της Προσφυγής της Περιφέρειας Αττικής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το “ξεπούλημα του Ελληνικού”
  • ·         Εκκρεμεί έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για το τίμημα εκχώρησης του Ελληνικού –που έλαβε υπ’ όψη την αποτίμηση της έκτασης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- αλλά και  για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος και
  • ·         Η μεταφορά της Υ.Π.Α. σε άλλο-άγνωστο χώρο θα κοστίσει στους έλληνες φορολογούμενους έως 1,5 δις ευρώ , όταν το ΤΑΙΠΕΔ “ξεπούλησε” κυριολεκτικά τα 6.200 στρ. του Ελληνικού και τα 3,5 χλμ. της παραλίας του Αγίου Κοσμά, για 915 εκατ. ευρώ με καταβολή δόσεων σε ορίζοντα δεκαετίας.

Να αποσύρει άμεσα το έγγραφο της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει  τη δέσμευση του για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές».


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  15.1.2014