Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Φωτεινή Βάκη για Συνθήκη Σένγκεν και προσφυγικό



«Η Ελλάδα πάλευε και παλεύει στα πλαίσια διεθνών συμφωνιών, ευρωπαϊκών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου (...) Εκτός εάν θέλετε να δημεύουμε τις περιουσίες των προσφύγων για να βγάλουμε τα έξοδα, όπως κάνουν στον πλούσιο Βορρά οι "πολιτισμένοι, δημοκράτες" Ευρωπαίοι.

Φωτεινή Βάκη για Συνθήκη Σένγκεν και προσφυγικό:

«Πέρυσι ένα φάντασμα πλανιόταν πάνω από την αίθουσα της Βουλής, το φάντασμα του Grexit. Το Grexit δεν ευοδώθηκε. Φέτος έχουμε απ’ όλη την αντιπολίτευση το φάντασμα του Σένγκεν», επισήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, στρεφόμενη κατά των χειρισμών της αντιπολίτευσης. 

Απλά μαθήματα ανωτερότητας

01:34 | 28 Ιαν. 2016
Παντελής Μπουκάλας
Πολιτικοί και πολιτικάντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όχι μόνο ακροδεξιοί, καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι δεν φυλάσσει επαρκώς τις θάλασσές της. Και τους σιγοντάρουν από καιρό ημεδαποί ακροδεξιούληδες, μια και συνήθως η στενή ψυχή συνυπάρχει με τυφλό μυαλό. Καμιά διάθεση δεν έχουν όλοι τους να αποδεχτούν το οφθαλμοφανές:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ η Ελλάδα



ΕΣΠΑ 2007-2013 / Τι πετύχαμε;

 Σημαντική αύξηση απορρόφησης κοινοτικών πόρων
Από 41,3% τον Ιούνιο του 2012 (5ετία) σε 85,7% την τελευταία 2ετία

 Έως 31/12/2015 πλήρης απορρόφηση του συνολικού προϋπολογισμού

 Εξορθολογισμός των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων


ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 


Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 / Εμπροσθοβαρείς δράσεις
Διαπραγματευθήκαμε με την Ε.Ε. και πετύχαμε την εμπροσθοβαρή έναρξη του ΕΣΠΑ 2014-2020

700 περίπου έργα συνολικού Π/Υ πάνω από 4 δις € μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει Εμπροσθοβαρείς Δράσεις για την απασχόληση ύψους 700 εκ. €


παρουσίαση απολογισμού δράσεων για το ΕΣΠΑ 2007 2013

http://www.avgi.gr/ "Διαψεύστηκαν οι κινδυνολόγοι εξωτερικού και…εσωτερικού" - Πρώτη στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ η Ελλάδα

http://tvxs.gr/ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΙΣΗ ΕΣΠΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Για την παρτίδα - όχι την πατρίδα



του Γιάννη Κουτσοκώστα

  • |
  • 23.01.2016

Και ξαφνικά η πίστα γέμισε. Με όλα τα «μωρά», παλιά και νέα. Στην πίστα «παλιοί» πολιτικοί με τη... λεοντή της νιότης και νέοι, που... πάλιωσαν μέσα σε λίγες μέρες παραδομένοι ψυχή τε και σώματι στις... σειρήνες και τη γοητεία της εξουσίας.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό




Πάγωσε η Μπύρα …

Γ.Φλωράς: Στο περιβάλλον Μητσοτάκη και ηγεσίας ΝΔ η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «χάιδεψε» την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα
               
     
Οι άνθρωποι που επέβαλαν πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στην εταιρεία για μία περίοδο στην οποία παρανομώντας αποκόμισε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της νέας ηγεσίας της ΝΔ, είπε ο Γ.Φλωράς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, λέει ο κ.Φλωράς, επί 16 χρόνια, από το 1998 ως το 2014, περίοδο κατά την οποία «έβγαλε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ από τον Ελληνα καταναλωτή με παράνομη πολιτική ... είχε το 80%-90% της αγοράς».


Η επιτροπή ανταγωνισμού το γνώριζε από το 2006.
Σκανδαλωδώς με καθυστέρηση 10 ετών καταλόγισε το πρόστιμο προκαλώντας επιπλέον ζημιά 15 εκ στο δημόσιο  
Ποιοι φταίνε;
Η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτικό έλεγχο.

Υπάρχει σαφές θέμα με την σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς «ο πρόεδρός της είναι προσωπική επιλογή του Κ. Χατζηδάκη», σήμερα αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, από τον καιρό που βρισκόταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ «δύο φορές του έχει ανανεώσει τη θητεία του».

«Ο αντιπρόεδρός της είναι ο σύζυγος της Νίκης Κεραμέως, κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ.Δημήτρης Λουκάς, ενώ ο διευθυντής του προέδρου ήταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί 2,5 χρόνια ... δεν επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι τόσο στενή η σχέση που είναι σαν να τους έβλεπα μέσα στη Βουλή χτες», είπε ο κ.Φλωράς.

Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη»


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ : “Αιδώς Αργείοι”:

Τα ντοκουμέντα σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόταν τον κρατικό μηχανισμό η κυβέρνηση Σαμαρά που έρχεται ξανά στη δημοσιότητα με το ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” (25/1) είναι αποκαλυπτικά για το πώς εννοεί στην πράξη-και όχι στα ωραία λόγια-την αξιοκρατία και τη διαφάνεια το παλιό πολιτικό κατεστημένο.

Το σύστημα “4-2-1” της τρικομματικής κυβέρνησης του 2012 με το οποίο τοποθετούνταν τα κομματικά στελέχη στις διοικήσεις των οργανισμών του Δημοσίου καταδεικνύει τη στελέχωση του κράτους με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας. Το μοναδικό “4-2-1”, ένας πολύπλοκος μηχανισμός που είχε κριτήρια εκλογικών ποσοστών, κριτήρια γεωγραφικά, κριτήρια προσωπικών δικτυώσεων, αποσαφηνίζει το πως είχαν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη.
Θα απολογηθεί η νέα ηγεσία της ΝΔ για τα πεπραγμένα της; Θα απαντήσουν αναφορικά με το δημοσίευμα και τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τώρα παριστάνουν τους κήρυκες της αξιοκρατίας;
Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας της Δημόσιας Διοίκησης που έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα αποτελέσει μια ακόμα δοκιμασία για τους αυτόκλητους υπερασπιστές της αξιοκρατίας. Θα το στηρίξουν;

Διαβάστε ακόμη:
Αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ - 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ: Το Δημόσιο ως λάφυρο

    Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

    Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ένας χρόνος Αριστερά - Ένας χρόνος Μάχη - Προχωράμε


    Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ένας χρόνος Αριστερά - Ένας χρόνος Μάχη - Προχωράμε:

    "1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗ. Προχωράμε":   Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση  θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 24/1/2016 στο Γήπεδο Tae Kwon Do, (Φάληρο)  στις 18.30  με ομιλητή  τον Αλέξη Τσίπρα.

    25 Γενάρη 2015 – Άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
    Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς ανέλαβε να σταματήσει την κοινωνική λεηλασία και να φέρει τον λαό στο προσκήνιο.
    Από την πρώτη μέρα βρεθήκαμε απέναντι σ' ένα συνασπισμό ντόπιων και ξένων συμφερόντων, απέναντι στα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας.
    Συγκρουστήκαμε - Ορθώσαμε ανάστημα – Γράψαμε ιστορία. Ο ελληνικός λαός έγινε συνώνυμο του αγώνα και της περηφάνιας σε όλο τον κόσμο.
    Την κρίσιμη στιγμή αντέξαμε. Αναλάβαμε την πατριωτική ευθύνη να παραμείνει η χώρα ζωντανή.
    Ο λαός εμπιστεύτηκε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη και εγγύηση ότι θα βγούμε από την κρίση, με την κοινωνία όρθια. Γιατί η κυβέρνηση απέδειξε ότι ακόμα και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μπορούν να υλοποιηθούν πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες.
    Βάζουμε τέλος στην ασυλία των ισχυρών. Υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σύστημα υγείας. Μεταρρυθμίζουμε ριζικά τη δημόσια διοίκηση. Ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή δυναμική για τη χώρα.
    Προχωράμε μπροστά. Δεν θα μας σταματήσουν οι εκβιασμοί του μιντιακού κατεστημένου και της ολιγαρχίας που επιδιώκουν να απολαμβάνουν τα προνόμια των προηγούμενων χρόνων. Δεν θα μας σταματήσει το παλιό κατεστημένο που ψάχνει δεκανίκια στα πρόσωπα του χθες.
    Πριν 12 μήνες χαράξαμε τον δρόμο για την αμφισβήτηση της λιτότητας ως κυρίαρχης αντίληψης στην Ευρώπη. Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι. Πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτό το τείχος πρέπει να πέσει. Συνεχίζουμε με παλιούς, αλλά και νέους σύμμαχους για μια Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων.
    Έχουμε κι άλλες κρίσιμες μάχες μπροστά μας. Στήριγμά μας ήταν και παραμένει η κοινωνία.
    Προχωράμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση. Γιατί, ένα είναι σίγουρο: Οι αγώνες και οι κόποι του λαού μας για το δίκιο, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία δεν θα πάνε χαμένοι. Θα νικήσουμε.

    Η πρόσβαση στο Tae Kwon Do για την ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


    Νταβός και γκάλοπ





    Ευτυχώς όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την πολιτική κοντοθωριά του Βερολίνου.





    Κυρίτσης Γιώργος

    • |
    • 22.01.2016
    Του Γιώργου Κυρίτση
     O Τσίπρας και ο Σόιμπλε μονοπώλησαν χθες τη συζήτηση στο δημόσιο πάνελ του Νταβός, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Ο πρωθυπουργός δεν έπαιζε φυσικά εντός έδρας.

    Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

    Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ: Κυριακή 24/1/2016 στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο

    Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ 
    με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα 
    Την Κυριακή 24/1/2016 ώρα 6:30 μμ στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο

    "1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗ. Προχωράμε"

    Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
    την Κυριακή 24/1/2016 στο Γήπεδο Tae Kwon Do, (Φάληρο) στις 18.30

    με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

    Επαναστατήστε


          Επαναστατήστε!

    • 19.01.2016
    το κύριο άρθρο της"Αυγής"
    Κάθε φορά που δημοσιεύεται η έκθεση της Oxfam για την κατανομή του πλούτου στον πλανήτη, έρχεται στη μνήμη το "Αγανακτήστε", το κύκνειο άσμα του Στεφάν Εσέλ, ενός γενναίου και σοφού ανθρώπου που έζησε μακρά και περιπετειώδη ζωή, πριν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο πλήρης ημερών πριν από δυο χρόνια. Ο Γάλλος αντιστασιακός, που επέζησε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ και πρωταγωνίστησε στη σύνταξη της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κάλεσε στα βαθιά γεράματα, το 2010, τους πολίτες να "αγανακτήσουν" με τον καπιταλισμό - καζίνο που καταστρέφει αργά και βασανιστικά όλα τα επιτεύγματα της Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - την κοινωνική ασφάλιση, το κράτος πρόνοιας, την καθολική πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία.

    Μετακλητοί υπάλληλοι, ειδικοί σύμβουλοι



    19/01/2016

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων



    Με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία και πιστούς συνοδοιπόρους τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, ολόκληρο το παλιό σύστημα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες .

    Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής: Οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων είναι από το νόμο προσωρινές. Δεν συνιστούν μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις αυτές επιλέγονται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους εκάστοτε υπουργούς. Η θητεία τους ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί και η θητεία του πολιτικού προσώπου που τους τοποθέτησε. Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτοί που απολύθηκαν αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση Σαμαρά, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε διορίσει 51(!) μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργικό του γραφείο.

    Είναι προκλητικό να μιλούν οι αρχιτέκτονες του πελατειακού κράτους για ρουσφέτια, όταν οι ίδιοι απαξίωναν συστηματικά κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, διορίζοντας μόνιμους δημοσίους υπάλληλους τα "δικά τους παιδιά" χωρίς κανένα κριτήριο. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες να μιλούν για αύξηση των μετακλητών στα υπουργεία, όταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν με νόμο να τους μειώσει.

    Είναι απαράδεκτο να μιλάει η ΝΔ για τους διοικητές των νοσοκομείων όταν για πρώτη φορά η επιλογή τους έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια από επιτροπή στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος της.

    Είναι προφανές, εν όψει και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, πως η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της. Θα τα χάσει κι αυτά. 

    Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

    Παρουσίαση των Πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας

    Παρουσίαση των Πεπραγμένων 
    της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, 
    την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 7.00μμ - στην Καλλιθέα 
    (ΚΡΈΜΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΈΤΟΥ)

    Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

    Φίλοι κι Αδέρφια, τι τους κοιτάμε;


    Φίλοι κι Αδέρφια, τι τους κοιτάμε; Του Χρήστου Παναγή*





    Τον Σύριζα τον πολεμούν με λύσσα πολλοί και διάφοροι, εκπρόσωποι μικρών έως και πολύ μεγάλων συμφερόντων. Ανάμεσά τους,  διακρίνονται εμφανώς μπροστάρηδες,  κλασικοί μαφιόζοι από τους πολλούς που ξεκίνησαν και φτιάχτηκαν τα χρόνια του μεγάλου βούρκου, τα χρόνια της δεξιάς και του πασοκισμού.

    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια Ευρώπη που αλλάζει


    Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια Ευρώπη που αλλάζει: Κατακτήσεις και προοπτικές ανάπτυξης». Ομιλητές ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
    ( βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τις ομιλίες Πηγή https://left.gr )

    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια Ευρώπη που αλλάζει

    Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

    Ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δομή, τη διάρθρωση και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης



    Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας η αποκομματικοποίηση της Δημ. Διοίκησης - «Πιστός συνεχιστής του κομματικού κράτους» ο Κυρ. Μητσοτάκης -

    Νομοσχέδιο-τομή, που στόχο έχει «να αφήσει πίσω το αίσχος της κομματοκρατίας, του παλιού πολιτικού συστήματος», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση που ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το υπουργικό συμβούλιο.  Μιλώντας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του, προανήγγειλε ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δομή, τη διάρθρωση και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και μιλώντας ειδικότερα για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου αναφέρθηκε σε: 
    • Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του κράτους
    • Νέο σύστημα αξιολογησης της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο οι προϊστάμενοι θα αξιολογούν τους υφισταμένους τους αλλά θα αξιολογούνται και οι ίδιοι από αυτούς. Όπως είπε, το κρίσιμο σημείο είναι να αξιολογούνται και οι αξιολογητές.
    • Εισαγωγή ενός απολύτως αντικειμενικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης.
    • Ριζική αλλαγή των οργανογραμμάτων των υπουργείου, με θέσπιση θέσης υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα, με σταθερή 5ετή θητεία, ανεξάρτητα από τις αλλαγές των κυβερνήσεων.
    • Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, που αποκτά και ρόλο παρατηρητηρίου της Δημόσιας Διοίκησης.

    Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

    "Συνεχίζουμε να μιλάμε για ένα αμιγές δημόσιο, κοινόχρηστο και ανοιχτό πάρκο"


    Γεγονός η σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ελληνικό

    Γεγονός η σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ελληνικό
    Με τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση πώλησης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προσήλθαν στελέχη της κυβέρνησης στη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. "Συνεχίζουμε να μιλάμε για ένα αμιγές δημόσιο, κοινόχρηστο και ανοιχτό πάρκο" ήταν η θέση η οποία διατυπώθηκε από επιστημονικά στελέχη που, πλέον, έχουν αναλάβει την αναψηλάφηση των όρων σύμβασης με τη Lamda Development, συμφερόντων Λάτση. Έγινε γνωστή, έτσι, η σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την επανεξέταση και έγκριση του σχεδίου επενδυτικής ανάπτυξης του αγοραστή.

    Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της El Dorado Gold


    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της El Dorado Gold:

    Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης στις Σκουριές όσο και τις σκανδαλώδεις πτυχές της σύμβασης που είχε συνάψει η εταιρεία με το ελληνικό δημόσιο, ενώ στήριξε ολόπλευρα το πολύμορφο κίνημα που αναδύθηκε.  Από την αρχή του έργου είχαμε επισημάνει πως οι εργασίες για την εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές ρυπαίνουν το περιβάλλον, μολύνουν τους υδάτινους πόρους και στερούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από άλλες δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη περιοχή. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την μη είσπραξη προστίμων που είχαν καταλογιστεί στην εταιρεία,τα οποία αφορούσαν σε σωρεία παραβάσεων που είχε διαπράξει αυτή, οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ξεκάθαρες.

    Οι απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία El Dorado εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

    Διαβάστε ακόμη:

    1) Αναστέλλει το "έργο" στις Σκουριές και εκβιάζει η Eldorado Gold

     - Αντιδράσεις και εξελίξεις (ενημέρωση) http://left.gr/news


    2) Κατερίνα Ακριβοπούλου: «Eldorado Gold» όπως διαπλοκή

    Δείτε την
    Η εκπομπή της ΕΡΤ3,που προκάλεσε την οργή,El Dorado και Μπόμπολα (vid)