Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Αποκατάσταση της μνήμης και της Ιστορίας: Στον Δήμο Καισαριανής περνά το Σκοπευτήριο

Αποκατάσταση της μνήμης και της Ιστορίας: Στον Δήμο Καισαριανής περνά το Σκοπευτήριο με υπουργική τροπολογία
Σκοπός της κυβέρνησης, με βάση την τροπολογία, είναι η ανάδειξη της έκτασης αυτής ως χώρου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Την παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής για αποκλειστική χρήση 40 ετών προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν και συνυπογράφουν στο νομοσχέδιο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση οι συναρμόδιοι υπουργοί Ν. Φίλης, Ευ. Τσακαλώτος, Χρ. Σπίρτζης και Τρ. Αλεξιάδης

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Οι νέες συμμαχίες στην Ευρώπη και η Ελλάδα


Δημοσίευση: 27 Αυγούστου 2016 Η ΑΥΓΗ

"Η ενοποιημένη Ευρώπη από όνειρο έγινε εφιάλτης δημιουργώντας συνθήκες ώστε να επωαστεί το αυγό του φιδιού ξανά στη Γηραιά Ήπειρο. Ρατσισμός, ξενοφοβία, φιλοναζιστικά κόμματα δημιουργούν ακόμη ένα εκρηκτικό πρόβλημα δίπλα στους άνεργους και στα λεηλατημένα λαϊκά στρώματα..."
Η προσέγγιση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων με την Αριστερά προχωρά με σταθερά βήματα σηματοδοτώντας σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.
Όπως έγινε φανερό και στη σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, στο Παρίσι η προσέγγιση αυτή δεν είναι ευκαιριακή ούτε μονοδιάστατη.
Βαδίζει πάνω απ' όλα στο κοινωνικό αίτημα για μια άλλη Ευρώπη, με όραμα, αξίες και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αρχές από τις οποίες απομακρύνθηκε τελείως η Ε.Ε. τόσο με την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος όσο, κυρίως, μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

16 αλήθειες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών


Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2016 H ΑΥΓΗ
Οι παθογένειες του παρελθόντος, η υπονόμευση του ΕΣΡ, ο αριθμός των αδειών, το δημόσιο συμφέρον, η εγκυρότητα του διαγωνισμού, η δικαίωση από το ΣτΕ και τα Ευρωπαϊκά όργανα, η σύγκριση με τον «διαγωνισμό» για την Digea
Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε 16 σημεία τη διαδικασία, την αναγκαιότητα, τις μέχρι σήμερα παθογένειες, αλλά και τα εχέγγυα εγκυρότητας του διαγωνισμού. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία προσομοίωσης του διαγωνισμού στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, αύριο συζητούνται οι (νέες) προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ, ενώ τη Δευτέρα οι υποψήφιοι υποχρεούνται να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή, ύψους 3 εκατ. ευρώ, ώστε να τους επιτραπεί η συμμετοχή στη δημοπρασία.
1. Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν ποτέ διαγωνισμό για τα κανάλια, αλλά έδωσαν 15 παρατάσεις «προσωρινά νόμιμης λειτουργίας». Το 1989 καταργήθηκε με νόμο το κρατικό μονοπώλιο τηλεόρασης. Ο πρώτος νόμος που προέβλεπε αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών με διαγωνισμό ψηφίστηκε το 1995. Η πρώτη παράταση δόθηκε το 1998. Το 2002 κατάργησαν τη διαγωνιστική διαδικασία και έδωσαν δεύτερη παράταση, όπως και το 2006 έδωσαν τρίτη παράταση στην προκήρυξη. Έως το 2015 οι «παρατάσεις νόμιμης λειτουργίας» είχαν φτάσει τις 15.
2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Το «Ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωση


Άρθρο του Νίκου Βούτση στη Real News για τις Γερμανικές επανορθώσεις

«Όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται τόσο πιο κυνική και απροσχημάτιστη η άρνηση της επίσημης Γερμανίας για να “τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία” σε ότι αφορά τις επανορθώσεις και τα οφειλόμενα προς τη χώρα μας, έτσι όπως έχουν επίσημα καταγραφεί σε όλες τους τις διαστάσεις, όχι μόνο ως προς το κατοχικό δάνειο αλλά μέχρι και τις αποζημιώσεις προσώπων που υπέστησαν τη δολοφονική κτηνωδία στις εκκαθαρίσεις πλήθους μαρτυρικών πόλεων της χώρας μας.
Η κινητικότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και που συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους Γερμανούς επιστήμονες, δικηγόρους, διανοούμενους αλλά και πολιτικές δυνάμεις όπως η Αριστερά της Γερμανίας για μια δίκαιη και άμεση τακτοποίηση αυτών των δραματικών ιστορικών εκκρεμοτήτων, δίνει το έδαφος για την άμεση διεκδίκηση από την ελληνική κυβέρνηση καταρχήν σε διπλωματικό πεδίο και με ανοικτό και στέρεο το έδαφος  για προσφυγή σε όλες τις αναγκαίες νομικές διαδικασίες.
Η πολυετής παράταση, πόσο μάλλον και η άρνηση για να υπάρξει αυτή η συνολική συμφωνία για τις γερμανικές επανορθώσεις συντηρεί μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα που υπονομεύει ευθέως την όποια εταιρική σχέση στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και τις διακρατικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Τα βήματα διεκδίκησης που προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πρέπει γρήγορα να υλοποιηθούν και προς τούτο θα συμβάλει και η υλοποίηση της πρότασης που μόλις πρόσφατα έγινε από μεριάς του εκπροσώπου της γερμανικής Αριστεράς για μια κοινή κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί γι΄αυτό το θέμα με εκπροσώπους των δύο Κοινοβουλίων.
Το εξαιρετικό ντοκουμέντο της Επιτροπής, που διαμορφώνει διεθνώς σήμερα την ατζέντα αυτού του θέματος, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία αλλά προέκυψε μέσα από τη συστηματική δουλειά και τη διαχρονική επιμονή, τόσο προηγούμενων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών όσο και των Επιτροπών διεκδίκησης, των επώνυμων και λιγότερων επώνυμων παραγόντων που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια εργάστηκαν για αυτήν την υπόθεση, όπως βέβαια και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους με τη σύνταξη του πορίσματος-ντοκουμέντου
Η θετική έκβαση θα αποτελεί και για όλους αυτούς μια μεγάλη δικαίωση. Πρώτα από όλα όμως θα είναι δικαίωση για τα χιλιάδες θύματα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των στερήσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας συναποτελούν το “ελληνικό ολοκαύτωμα”.»  

https://left.gr/germanikes-apozimioseis

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Μπάλα, ώρα μηδέν


Δημοσίευση Η ΑΥΓΗ: 21 Αυγούστου 2016 


Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το ψέμα να λέγεται του Σκάι


Ο Σκάι, τα κανάλια της διαπλοκής, οι τηλεοπτικές άδειες και η αλήθεια που δεν λέγεται

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Η αλήθεια να λέγεται, λέει το γνωστό τηλεοπτικό σποτ του Σκάι που προπαγανδίζει μέρα νύχτα τις δήθεν ανομίες της κυβέρνησης και το μοναδικό δίκιο και αλάθητο του σταθμού στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Μόνο που όταν η αλήθεια δεν συμφέρει τον ιδιοκτήτη του σταθμού, αυτή γίνεται λάστιχο που φτάνει σε καραμπινάτο ψέμα. Αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. 
Στο τελευταίο σποτ της σειράς του Σκάι κατά της κυβέρνησης, αφού η πραγματικότητα δεν εξυπηρετούσε τους ιθύνοντες, τόσο το χειρότερο για αυτήν. Επέλεξαν απλά να την αλλάξουν. Τόσο απλά.
Το ψέμα να λέγεται του Σκάι

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ


13-16 Οκτωβρίου στο Tae Kwon Do, το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο, με ημερομηνία έναρξης τις 13 του μηνός. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 16 Οκτωβρίου.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο.