Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Εκδήλωση 21 Δεκεμβρίου με θέμα “Νεοφιλελεύθερες αλλαγές σε Πρόνοια και Εργασία την εποχή της πανδημίας” Θ. Φωτίου, Μ. Καραμεσίνη

 


Την Δευτέρα 21-12-2020 στις 19:00 η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γλυφάδας πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Νεοφιλελεύθερες αλλαγές σε Πρόνοια και Εργασία την εποχή της πανδημίας ” με ομιλήτριες τις Θεανώ Φωτίου, βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθήνας και αναπλ. τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κοινωνική Πρόνοια-Κοινωνική Αλληλεγγύη και Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην Διοικήτρια ΟΑΕΔ.

Η ζοφερή πραγματικότητα επιβεβαιώνει το σχέδιο της ΝΔ. Την ισοπέδωση της κοινωνίας ως ευκαιρία για ριζικές αναδιαρθρώσεις, προς όφελος των ισχυρών της αγοράς, που είναι και οι βασικοί της υποστηρικτές και χρηματοδότες.

Η μείωση των εισοδημάτων, επειδή η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά εμπροσθοβαρώς, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οδηγεί στην ύφεση και τη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και την περαιτέρω επιδείνωση των αδύναμων νοικοκυριών.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της κοινωνίας με κύριους βραχίονες ανάμεσα σε μια σειρά μέτρων:

·       Τη στήριξη της εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών με σεβασμό στις ανάγκες των εργαζομένων.

·       Την καθολική φροντίδα και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών σε κάθε φάση της ζωής τους που έχουν αυξημένες ανάγκες όπως κατά την παρούσα υγειονομική και οικονομική κρίση. Κοινωνικό εισόδημα με παροχές και υπηρεσίες για την οικογένεια, τα παιδιά, του ηλικιωμένους, τους ανάπηρους, τη λαϊκή στέγη και όχι μόνο για τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Στέργιος Σιφνιός, κοινωνικός λειτουργός - εμπειρογνώμονας παιδικής προστασίας

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στα facebook: Σύριζα Γλυφάδας_Official και ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

https://www.facebook.com/syrizanotiaathina

https://www.facebook.com/SyrizaGlyfadasOfficial

 

Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο email: omsyrizaglyfadas@gmail.com και μέσω μηνυμάτων στη σελίδα του facebook Σύριζα Γλυφάδας_Official