Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Αλαβάνος: Στην ίδια αγωνιστική γραμμή, για αριστερή στροφή

ην πεποίθησή του ότι ο δικομματισμός με τον τρόπο που λειτουργούσε εξαντλείται, διότι η κοινωνία έχει στραφεί στα αριστερά, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος.

Επέλεξε εξάλλου για το κόμμα του την ίδια αγωνιστική γραμμή που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας με νόημα ότι «οι μέρες με την κυβέρνηση θα είναι δύσκολες, αλλά οι αγώνες θα είναι όμορφοι».

Ο κ. Αλαβάνος ήταν από την αρχή της τοποθέτησής του οξύτατος κατά της Ν.Δ. και προσωπικά κατά του Κ. Καραμανλή. Υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση δεν κατέχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση, διότι είναι μια μειοψηφία στον ελληνικό λαό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που, όπως είπε, λειτουργεί σαν κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη Δεξιά και την Ακροδεξιά και επομένως έχει μεγαλύτερες δυνάμεις.

Αναρωτήθηκε, επίσης, απευθυνόμενος προς τον κ. Καραμανλή, αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ή θα παραιτηθεί, καθώς η επίκληση των εκλογών με δικαιολογία την αναθεώρηση του Συντάγματος αποδεικνύεται κενό γράμμα, αφού η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει.

Αναλύοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού είπε ότι περιέχουν τέσσερις κεντρικές ιδέες: Επίθεση στη νέα γενιά, συρρίκνωση του δημόσιου χώρου, αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, έλλειψη σχεδιασμού για την προστασία του περιβάλλοντος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/10/2007