Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Επιτροπή Πρόληψης Εγληματικότητας?..Πλάκα μου κάνεις!

Του Στέργιου Σιφνιού

Διαβάζω στην τοπική εφημερίδα OSTRIA , ότι δημιουργηθηκε το Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας με σκοπό ,μεταξύ άλλων ,και την καταπολέμηση της ανήλικης παραβατικότητας.
Ξέρετε ποιοί αποτελούν το Συμβούλιο αυτό;
Ο Διευθυντής του αστυνομικού τμήματος,ο διευθυντής ασφαλείας,ο υποδιευθυντής ασφαλείας της ΝΑ Αττκής και ο Πρόεδρος και μέλη της Ενωσης Γονέων Γλυφάδας.
Με λίγα λόγια,αν εξαιρέσει κανείς τα μέλη των Συλλόγων Γονέων, οι υπόλοιποι εκπροσωπούν την καταστολή σε ένα όργανο που στόχο έχει την πρόληψη.
Πότε επιτέλους θα κατανοήσουμε ότι η πρόληέχει να κάνει με την έγκαιρη αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι και κυρίως με την αναγνώριση τους.Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά με την συμμετοχή σε όλη αυτή την διαδικασία ειδικών επιστημόνων (κοινωνικών λειτουργών,ψυχολόγων,εγκληματολόγων κλπ) κάτι που απουσιάζει τελείως απο την συγκεκριμμένη επιτροπή, ενω αντιθέτως οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και της ασφάλειας πλειοδοτούν.
Εάν πραγματικά εννοούν ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν προληπτικά το σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας , ιδιαίτερα των ανηλίκων τότε είναι απαραίτητη η αλλαγή της κατεύθυνσης αυτής της επιτροπής ,ξεκινώντας απο την αλλαγή των μελών της εμπλουτίζοντας την με τους απαραίτητους επιστήμονες.