Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
να παραβρεθούν στις 02/04/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ.
έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Μ.Ασίας 93), για να
διώξουμε ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ
ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΕΡΕΙ

Στις 13/02/2008 ο καθηγητής Λουκάς Χ. Μαργαρίτης και η επιστημονική του ομάδα πραγματοποίησαν μετρήσεις στον παράνομο (και καμουφλαρισμένο σε καμινάδα) σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Μικράς Ασίας 92, στην Άνω Γλυφάδα, απέναντι από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και το 7ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας.
Ο καθηγητής θεωρεί οτι οι τιμές έντασης ακτινοβολίας που μετρήθηκαν σε χώρους διαβίωσης οικιών καθώς και στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, αν και είναι εντός των ορίων της πολιτείας είναι δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών και των κατοίκων που δέχονται την ακτινοβολία αυτή μέχρι και 24 ώρες το 24ωρο.
Με βάση την επιστημονική γνώση και εμπειρία της ερευνητικής του ομάδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο καθηγητής κ. Μαργαρίτης τονίζει τα εξής : « Το εργαστήριό μας ερευνά επί δεκαετίες τις βιολογικές επιπτώσεις των ακτινοβολιών και από το 1998 ασχολείται με τις αλλοιώσεις σε κύτταρα και σε πειραματόζωα μετά από έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης κινητού τηλεφώνου, χωρίς να λαμβάνονται ειδικές προφυλάξεις, καθώς και τους κινδύνους από τη διαμονή κατοίκων πλησίον κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας.
Άλλωστε ο κίνδυνος για μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία, μέχρι και την πρόκληση όγκων, έχει τεκμηριωθεί από επιδημιολογικές μελέτες. Οι άμεσες επιπτώσεις με τη μορφή πονοκεφάλων, έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνίες, μείωση ανοσοποιητικού κ.λ.π., αποτελούν καθημερινά συμπτώματα στους διαμένοντες πλησίων των κεραιών.
Νέα δεδομένα μιλούν για εμφάνιση διαφόρων μορφών ασθενειών νευροψυχιατρικής φύσεως, σε κατοίκους περιοχής γύρω από εγκατεστημένους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας.
Όσο το πλήθος των κεραιών αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες μαρτυρίες για πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, αποβολές, «χωρίς εμφανείς εξηγήσεις», από ανθρώπους που πλησίον της κατοικίας ή του χρόνου εργασίας τους εγκαταστάθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Οι μέχρι τώρα επιδημιολογικές μελέτες σε ανθρώπινο πληθυσμό, σε σχέση με ακτινοβολίες κινητής τηλεφωνίας, έχουν καταγράψει συσχέτιση της έκθεσης στις ακτινοβολίες αυτές με καρκίνο, ενώ άλλη μελέτη κατέδειξε για πρώτη φορά, αμυδρή συσχέτιση με κάποιο είδος καρκίνου του ματιού.

Η πλειονότητα των κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας
(λειτουργούν περίπου 7.000 κεραίες στη χώρα μας) ενέχει κινδύνους για τους μονίμως διαμένοντες (24 ώρες το 24ωρο) στις πλησίον ευρισκόμενες πολυκατοικίες.»

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 02/04/2008, στις 6 μ.μ., μαζί με την
Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, το Σύλλογο Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας και του 3ου Λυκείου Γλυφάδας.