Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Εμποδίζουν τον δήμο να φροντίσει την παραλία



Ενόψει (και) της μεγάλης κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (στις 11 π.μ.) στην παραλία του Ελληνικού, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επισκέφτηκε χθες το πρωί την πλαζ του Αγ. Κοσμά (Ελληνικό) και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη.
Μετά την απεργία πείνας που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι ο Χρ. Κορτζίδης, αλλά και χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες των κατοίκων, η παραλία αποδόθηκε στους δημότες, ενώ είναι χαρακτηριστική και η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σχέση με το θέμα του Ελληνικού ότι δεν προσφέρεται για εμπορικές μισθώσεις ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι ο αιγιαλός. Ωστόσο, υπάρχουν μπαίνουν διάφορα προσκόμματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε την αστυνομία και τις κρατικές αρχές "να αφήσουν τον δήμο να περιποιηθεί την παραλία και να σταματήσουν να βάζουν προσκόμματα και εμπόδια στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν συνηθίσει επί τόσα χρόνια να ρίχνουν ανεξέλεγκτα οι επιχειρηματίες". Επιπροσθέτως ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει όλη τη διαχείριση του αιγιαλού, όλης της παραλίας στη δημοτική αρχή, όπως γίνεται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας.
Δεν παρέλειψε να θέσει και το ζήτημα με τα νυχτερινά κέντρα προτρέποντας την κυβέρνηση "να σταματήσει να θεωρεί ως σύμμαχό της το βασίλειο της νύχτας και να στηρίζει τις αυθαιρεσίες που συνεχίζουν να γίνονται στην περιοχή". Ο Χρήστος Κορτζίδης επανέλαβε ότι "σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε την όσο καλύτερη δυνατόν λειτουργία αυτής της πλαζ, απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια από τη μεριά του επιχειρηματία και δεύτερον να επαναεπιβάλουμε τη σφράγιση στην πίστα κάρτινγκ που λειτουργεί παράνομα παρότι έχουμε αφαιρέσει τις άδειες και έχουμε σφραγίσει εκεί τα καταστήματα".
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ελληνικού, η αμμουδιά δεν μπορεί να χωρίζεται σε ιδιωτική και κοινόχρηστη αναφέροντας ότι ο δήμος του αξιοποιεί "τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εκτός από τη δική μας περίπτωση ανοίγει και ένα γενικότερο θέμα και για τις υπόλοιπες πλαζ, και όλης της χώρας και εδώ του Σαρωνικού που είναι κλειστές, που πρέπει να πληρώνει ο κόσμος εισιτήριο για να πάει να κάνει ένα μπάνιο".
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ