Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

28η Οκτωβρίου 2023: Τιμούμε το ΟΧΙ των Ελλήνων στον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό και το έπος της Εθνικής Αντίστασης.28η Οκτωβρίου 2023

Δεν ξεχνάμε το ΟΧΙ των Ελλήνων στον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό και το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Τιμούμε τους Ήρωες της πατρίδας μας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη.Αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γλυφάδας κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των αγωνιστών.

Οι 21 ημέρες φρίκης και εγκλημάτων, όλες οι βίαιες ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων και Ισραηλινών αμάχων, μας προκαλούν αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς μέσω του Μητσοτάκη «νίψαμε τας χείρας μας»

Κάνουμε έκκληση για άμεση παύση των εχθροπραξιών. Η συλλογική τιμωρία αποτελεί έγκλημα πολέμου και φέρνει στο νου τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας και τα αντίποινα κατά αμάχων.

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και σεβασμό, διαφυλάττουμε την ιστορική μας μνήμη, αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση απ’ όπου κι αν προέρχεται και αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να φροντίσουμε για την ειρηνική και δημοκρατική συνύπαρξη των λαών σε όλο τον κόσμο, με λιγότερες ανισότητες και διακρίσεις και να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα ειρήνης και φιλίας στην γειτονιά μας την Ανατολική Μεσόγειο, στη Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, προς όφελος της ευημερίας των κοινωνιών.

Η ελπίδα και η συναδέλφωση, γίνονται οι οδηγοί στο αύριο της αλληλεγγύης και της ισότητας.