Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ.
Μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι!!!
Με κοινωνική αλληλεγγύη, φροντίζουμε όλους όσους μπορούμε.
Ο Επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γ. Παπανικολάου για ενημέρωσή του σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει ο Δήμος για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και συζήτησε μαζί του το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων και του αναγκαίου και οργανωμένου περιορισμού της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Τονίσαμε την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξουν ο Δήμος και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όπως η δράση «Βοήθεια στο σπίτι». Προτείναμε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής συνδρομής συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες σε αυτή την συγκυρία (μονογονεικές οικογένειες, μοναχικούς υπερήλικες κλπ)
Ταυτόχρονα δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Δημοτικής μας κίνησης «Ανατροπής στη Γλυφάδα» σε ότι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης και συμβολή στον περιορισμό διασποράς του ιού καθώς και τη στήριξή μας σε όλα τα μέτρα περιορισμού έως και διακοπής της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, στα πλαίσια των κεντρικών κατευθύνσεων της πολιτείας.

Συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η συνεχής επικοινωνία μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.
Στο Δήμο Γλυφάδας υλοποιούνται ήδη τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:
·  Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται στο εξής και μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, μέσω του πενταψήφιου 15464, που θα λειτουργεί στο εξής 24 ώρες το 24ωρο. Στο www.glyfada.gr προσφέρονται περισσότερες από 40 υπηρεσίες ηλεκτρονικά.
·  Όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, τα φροντιστήρια, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα ΙΕΚ, όπως και τα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά
·  Απαγορεύεται η είσοδος όλων των πολιτών σε παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια κ.λ.π.

Τονίζουμε την ανάγκη να ακολουθούμε όλοι μας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, που αφορούν στην προσωπική υγιεινή, τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, να παραμένουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε πλήρως το συγχρωτισμό και τους χώρους μαζικών συναθροίσεων.

Με κοινωνική αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δύσκολη κατάσταση. Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» δηλώνει ότι βρίσκεται στην διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε συνδρομή και κινητοποίηση χρειαστεί για την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας αυτές τις κρίσιμες μέρες. 
Γλυφάδα 16/3/2020

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία