Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα»
ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
Μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι!!!
Με κοινωνική αλληλεγγύη, φροντίζουμε όλους όσους μπορούμε
Η δημοτική μας κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Γλυφάδας πρότεινε την επέκταση των παρεχομένων από το Δήμο υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Με ικανοποίηση είδαμε σήμερα ότι η Δημοτική αρχή προχώρησε στο Δήμο Γλυφάδας στη δημιουργία του προγράμματος "Δίπλα σου" ειδικά για τους ευάλωτους συμπολίτες μας για όλη την περίοδο των περιοριστικών μέτρων. «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα»
Και στο Δήμο Γλυφάδας από σήμερα:
Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 15464 το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων κ.α. για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας.
Αξίζει να βαδίσουμε στο πρότυπο του πρωτοπόρου σε διαδικτυακές εφαρμογές Δήμου Τρικάλων που εμπλουτίζει την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προς τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες, εφαρμόζοντας τη δωρεάν διάθεση τηλεσαχκαρόμετρου και σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας».
 Στη δύσκολη αυτή στιγμή πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η ενδυνάμωση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, η δημιουργία νέων υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση λόγω του κορονοϊού καθίσταται πλέον επιτακτική. Θα βελτιώσει μάλιστα τις κοινωνικές υπηρεσίες και για την αυριανή ημέρα.
Θα θέλαμε με την ευκαιρία να αναφερθούμε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Γλυφάδα, που ιδρύθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει να βρει συνέχεια και με Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Ανω Γλυφάδα.
Στα πλαίσια αυτά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη - και επείγουσα όσο ποτέ - η ανάγκη αναβάθμισης του Ασκληπιείου της Βούλας σε ρόλο Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου. Να ενισχυθεί δηλαδή με νέα τμήματα και προσωπικό, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός σύγχρονου περιφερειακού νοσοκομείου.
Είναι το αναγκαίο επόμενο βήμα!
                                                                        Γλυφάδα 18/3/2020