Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Τα ψέματα Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ στη Γλυφάδα

 




6/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ψέματα Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ στη Γλυφάδα

Ακούσαμε από τα χείλη του απερχόμενου πρωθυπουργού εδώ στη Γλυφάδα ενώπιον του κ. Δημάρχου: «Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ. Σας είχαμε πει ότι θα τον μειώσουμε 30%, τον μειώσαμε 35%»

Οι Γλυφαδιώτες γνωρίζουμε ότι με το που αυξήθηκαν εκθετικά οι τιμές ζώνης και συνακόλουθα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της Γλυφάδας, αυξήθηκε

– σε κάποιες περιπτώσεις δραματικά – η φορολογία της ακίνητης περιουσίας, καθώς και ο

προσδιορισμός τελών που γίνεται σε συνάρτηση με τις τιμές ζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με ερωτήσεις και επίκαιρη ερώτηση 3/4/23 του Γιάννη Μπαλάφα στη Βουλή καλεί για επαναξιολόγηση των τιμών ζώνης στην κατεύθυνση της άμεσης, καθολικής και σημαντικής μείωσής τους με την παράλληλη ανάκληση της υπ’ αριθ. 57732/ΕΞ/2021 Υ.Α., με τη συμμετοχή και των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας που με ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον με ερώτηση βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ 28/2/23  «Η λανθασμένη εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ επιβαρύνει δυσανάλογα τους πολίτες, δυναμιτίζει την κάθετη ιδιοκτησία και δεν φορολογεί αναλογικά την πραγματικά μεγάλη ιδιοκτησία» ζητούμε την αναλογική και δίκαιη φορολόγηση.

Στην αντιλαϊκή εφαρμοζόμενη πολιτική, που με ψεύτικα λόγια μιλά για διευκολύνσεις ενώ επί της ουσίας φτωχοποιεί και εξαθλιώνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, πρέπει να αντιτάξουμε την ευρύτερη συσπείρωση των πολιτών της εργασίας και της αξιοπρέπειας.

 

 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γλυφάδας τηλ. 210 9640027 Γ. Γεννηματά 71 Πλ. Αγ. Τρύφωνα 165 62, Ανω Γλυφάδα 

http://syrizaglyfadas.blogspot.gr/                           https://www.facebook.com/SyrizaGlyfadasOfficial/