Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά

 11/06/2023

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά – Στις 25 Ιουνίου υπερασπιζόμαστε τη ζωή:

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ηχεί ακόμα στα αυτιά μας το συγκλονιστικό μήνυμα της χήρας του εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Πέραμα, ότι δεν μπορούμε πια να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει, μας είπε η συγκλονιστική αυτή η γυναίκα.

Λοιπόν αυτό λέμε και εμείς. Φτάνει με την υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής. Φτάνει.

Στις 25/6 πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε τη ζωή, στις 25/6 πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους να την υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο.

Αυτό είναι το μήνυμα μας. Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ζωή.

 Όποιος προοδευτικός πολίτης δε θέλει να δει να εφαρμόζεται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ, πρέπει να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ. Η μόνη δύναμη που εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο απέναντι στην παντοδυναμία της ΝΔ.

Το δικό μας όραμα για μία δίκαιη κοινωνία περνάει μέσα από την εκπροσώπηση και τη μάχη για τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Και το αποδείξαμε αυτό σε δύσκολες συνθήκες. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με την κατάργηση του υποκατώτατου, με το ΣΕΠΕ, με την καινοτόμα νομοθεσία για τους μέχρι χτες αόρατους εργαζόμενους, με την καθημερινή υπεράσπιση της 8ωρης εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων.

Η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη δε φτάνει. Σήμερα, με την ένταση του προβλήματος της ακρίβειας, χρειαζόμαστε την άμεση λήψη μέτρων για τη θωράκιση του εισοδήματος των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Για υψηλότερους μισθούς και σταθερές σχέσεις εργασίας. Για δουλειά με δικαιώματα. Για δικαίωμα στη δουλειά. Για μια ζωή που αξίζει. Για μια δίκαιη κοινωνία.

#ΤώραΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔίκαιηΚοινωνία #torasyriza

Δείτε εδώ το βίντεο και το κείμενο της ομιλίας:


https://www.syriza.gr/page/epikairothta.html