Πέμπτη 13 Μαΐου 2010


Μήνυμα αντίστασης στη σαρωτκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να διοχετεύσει την οργή του κόσμου στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αύριο στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Σειρά τις επόμενες ημέρες παίρνουν κι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του σχήματος.

Σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του σχήματος στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης η Χριστίνα Ζιάκκα, μέλος Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο Παρασκευή, ο Αλ. Τσίπρας μαζί με το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μ. Γλέζο θα μιλήσουν για την απάντηση της αριστεράς στην κρίση, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) στις 7 μ.μ.. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν αντιπροσωπείες κομμάτων από την ευρωπαϊκή αριστερά. Πρόκειται για τη Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias), ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Πορτογαλικό "Μπλόκο της Αριστεράς" (Bloco de Esquerda), ο Τζο Χίγκινς (Joe Higgins), ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Ιρλανδικό "Σοσιαλιστικό Κόμμα" (Socialist Party), και ο Ζαν-Πιέρ Μπράρ (Jean-Pierre Brard), Βουλευτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), εισηγητής του ΓΚΚ στη συζήτηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο (3/5/2010) για το "Σχέδιο Βοήθειας" της κυβέρνησης Σαρκοζί προς την Ελλάδα.