Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πρίν το φίδι σπάσει το αβγό




  Όσοι πιστεύουν ότι με όχημα την Ακροδεξιά θα τρομοκρατήσουν ή θα αποπροσανατολίσουν τον λαό παίζουν με τη φωτιά.

 Το κύριο άρθρο της Αυγής
 Η χθεσινή άγρια δολοφονία του δημοκράτη νέου στο Κερατσίνι είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Η Χρυσή Αυγή ενέχεται σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών, ακόμη και σε δολοφονίες. Τώρα ήρθε η σειρά των Ελλήνων.
 Η εγκληματική δράση των νεοναζί, με τη μάσκα του αντισυστημισμού, αποδεικνύει ότι στρέφονται εναντίον των απλών ανθρώπων, των εργαζομένων, των φτωχών, των νέων και των γυναικών. Σαν να εκτελούν προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Και βρίσκουν προκλητική πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση, που πολιτεύεται αδίστακτα με το διχαστικό και ανιστόρητο ιδεολόγημα περί των δύο άκρων. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ξεπλένει τη Χ.Α. Και στήνει ανεξέλεγκτη πόλωση κατά της Αριστεράς με κλισέ εμφυλίου πολέμου. Ψυχρό τον ονομάζουν, αλλά με το ζεστό αίμα αθώων πολιτών τα όρια είναι δυσδιάκριτα...

 Η κυβέρνηση ευθύνεται για την εκκόλαψη και την άνδρωση του ακροδεξιού ριζοσπαστισμού. Η προσήλωσή της στο Μνημόνιο δημιουργεί συνθήκες "ακροδεξιού πλεονάσματος", που τροφοδοτεί εγκληματικές πράξεις με στόχο όχι μόνο πρόσωπα αλλά και αυτή τη Δημοκρατία. Όσοι πιστεύουν ότι με όχημα την Ακροδεξιά θα τρομοκρατήσουν ή θα αποπροσανατολίσουν τον λαό παίζουν με τη φωτιά. Η επιστροφή των συντηρητικών ψηφοφόρων στη Ν.Δ. δεν γίνεται με την υιοθέτηση της ατζέντας και των αξιών της Χ.Α. Πολύ περισσότερο δεν γίνεται αναγορεύοντας την εγκληματική οργάνωση σε πιθανό κυβερνητικό εταίρο.
 Χρειάζεται η ασφυκτική πολιτική απομόνωση της Ακροδεξιάς και η αμείλικτη πάταξη των εγκλημάτων της. Κινήσεις όπως αυτή του καραμανλικού περιβάλλοντος χθες, που απορρίπτουν την κυβερνητική προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός Συντάγματος, επιβεβαιώνουν ότι η υιοθέτηση της τακτικής της αδίστακτης πόλωσης θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.
 Η ενίσχυση της Αριστεράς είναι ο αναγκαίος καταλύτης για να αποκρουσθούν οι επιβουλές κατά των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Όρος για τη δημοκρατική ομαλότητα είναι μια ισχυρή Αριστερά, δύναμη ενωτικών πολιτικών - αντιφασιστικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα δύναμη ικανή να ανατρέψει την πορεία εξουθένωσης του λαού από την ακραία λιτότητα. Αυτό φοβούνται οι όψιμοι υπερασπιστές του "συνταγματικού τόξου", αυτοί που καθημερινά κουρελιάζουν το Σύνταγμα και εξευτελίζουν την πολιτική, ανοίγοντας την κερκόπορτα στην ακροδεξιά επιβουλή.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπογράφει πιστοποιητικά συνταγματικής νομιμοφροσύνης. Με την ιστορία του, με το αίμα και την καθημερινή δράση χιλιάδων αγωνιστών του, τους αγώνες και το πρόγραμμά του αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατικής εξέλιξης της χώρας. Όσοι αμφισβητούν βάναυσα αυτήν την πραγματικότητα ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά καθίσταται η δύναμη εκείνη που με τους αγώνες και την ψήφο του λαού θα ενταφιάσει το φαύλο πολιτικό σύστημα που έχει καταντήσει άταφος νεκρός. Οι πολίτες θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία προς τις εκλογές που, όπως όλα δείχνουν, έχουν στοιχειώσει την παρουσία του μνημονιακού κατεστημένου.
 Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού ο αγώνας για τη δημοκρατική ανατροπή συμπεριλαμβάνει ενωτικές λαϊκές πρωτοβουλίες για την απομόνωση των ακροδεξιών ιδεολογιών και πρακτικών από όπου κι αν εκπορεύονται. Μέση οδός δεν υπάρχει. Ή μαζί τους, ή εναντίον τους! Αυτή την αλήθεια φαίνεται να κατανοούν, έστω και τώρα, στην Ευρώπη, όπως έδειξε η χθεσινή προειδοποίηση των ευρωσοσιαλιστών. Η κυβερνητική ασυλία ή και υπόθαλψη της ακροδεξιάς κακοποιού δράσης εκθέτει διεθνώς τη χώρα.