Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τις ακτές και τη θάλασσα

Επείγουσα προειδοποίηση
Φέτος στις παραλίες με μαγιό και με πανό,
αγώνες για να είμαστε και του χρόνου εδώ!
Μετά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλειές μας, το ρεύμα και το νερό μας, την παιδεία και την υγεία, η ακροδεξιά κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας βάζει στο στόχαστρό της τις παραλίες και τα δάση, όλη τη δημόσια γη και περιουσία. Τα θέλει όλα ιδιωτικά!
Μετατρέπουν τις παραλίες σε γκέτο πλουσίων!!!
Όποιος έχει να πληρώσει θα τα χαίρεται. Οι υπόλοιποι εξαιρούνται.
Από εμάς, τους πολλούς, εξαρτάται αν θα το επιτρέψουμε!
Επείγουσα προειδοποίηση:
Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, δίνει… γαλαζοπράσινο δώρο, με χρυσές απολαβές στους ιδιώτες-φίλους της, αλλά βλάπτει σοβαρά τις ακτές και τη θάλασσα. Ανυπολόγιστες και μη αντιστρέψιμες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες θα υπάρξουν, αν δεν αποτρέψουμε την ψήφιση. Προσοχή!
*       Η απειλή αφορά στα 16.000 χλμ. ακτογραμμής, σε περισσότερα από 1.300 προστατευόμενα οικοσυστήματα, πάνω από 60 λίμνες, πάνω από 120 είδη πουλιών υπό προστασία και τουλάχιστον 120 σημαντικά αρχαιολογικά τοπία.
*       Σε πρώτη φάση, ολόκληρη η δημόσια περιουσία του κράτους, συμπεριλαμβανομένων δασών, ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ακτών, μικρών νησιών, περιοχών φυσικού κάλλους κ.ο.κ., μεταβιβάζεται σταδιακά στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την «εκμετάλλευση» δηλ. το ξεπούλημα (με πωλήσεις, πολυετείς μισθώσεις και παραχωρήσεις σε επενδυτές), έναντι εξευτελιστικού, κατά κανόνα, τιμήματος, που πηγαίνει αποκλειστικά για την πληρωμή του χρέους της χώρας. Ήδη έχουν παραχωρηθεί πάνω από 170 από τις καλύτερες παραλίες της χώρας συνολικής έκτασης πάνω από 80.000 στρέμματα, ανάμεσά τους και 200 περίπου στρέμματα στην παραλία της Γλυφάδας.
*       Σε δεύτερη φάση, ο επίδοξος επενδυτής απαλλάσσεται από τους χωροταξικούς και πολεοδομικούς περιορισμούς που έχουν θεσπιστεί με τις ισχύουσες για κάθε συγκεκριμένη περιοχή χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και προικοδοτείται με δικό του, ξεχωριστό για κάθε ακίνητο, καθεστώς, το οποίο ουσιαστικά του επιτρέπει να αναπτύξει την περιοχή του όπως εκείνος θέλει, σύμφωνα με το επενδυτικό του σχέδιο (νομοθεσία fast truck, ΕΣΧΑΔΑ κ.λπ.). Παράλληλα εξουδετερώνονται για χάρη του όλες οι πάγιες διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης (εγκρίσεις αρχαιολογικής υπηρεσίας, δασαρχείου κ.λπ.), αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται πλέον να εκφέρουν τη γνώμη τους μέσα σε ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες, σε περίπτωση δε που δεν προλάβουν, η έγκρισή τους θεωρείται δεδομένη και οι υπάλληλοι υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις.
*       Επίσης, «παραχωρείται η χρήση αιγιαλού, παρακείμενης στον αιγιαλό ζώνης θάλασσας ή λιμνοθάλασσας πλάτους μέχρι 500 μ., όχθης, παρόχθιας ζώνης και υδάτινου στοιχείου ποταμών ή λιμνών σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικές επιχειρήσεις» για πάσης φύσεως σκοπούς είτε τέλεσης έργων είτε για την εφαρμογή άλλων επιχειρηματικών σχεδίων.
*       Για κάθε ξενοδοχειακή κλίνη, μπορεί να μπαζωθεί η θάλασσα κατά  5 τ.μ.
*       Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα «Έργα που κατασκευάστηκαν πριν την έναρξη ισχύος του νόμου στον αιγιαλό, την παραλία, ή τη θάλασσα, την όχθη, την παρόχθια ζώνη και το υδάτινο στοιχείο ποταμών και λιμνών».

Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. 
Σε κάθε παραλία, σε κάθε γειτονιά!