Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Μεστή και ενδιαφέρουσα εκδήλωση


Μεστή και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας με θέμα «ΜΜΕ και Παραπληροφόρηση» την Παρασκευή 12.10.2018 στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με βασικούς ομιλητές τους κκ. Κ. Αρβανίτη, Γ. Πλειό και την κα. Φ. Λαμπρίδη.

Στην εκδήλωση παρενέβησαν  ο Υφ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, ο πρ. Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος,  ο πρ. Αν. Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης,  ο πρ. Υφ. Μεταναστευτικού Γ. Μπαλάφας, ο Ευρωβουλευτής  Σ. Κούλογλου και η Διοικήτρια Ο.Α.Ε.Δ Μ. Καραμεσίνη. 

Τα fake new αποτελούν ένα παγιωμένο μηχανισμό που βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε εδραιωμένες προκαταλήψεις. Αποτελώντας  προπαγανδιστικό κριό για διάδοση απόψεων σκοταδισμού και μίσους, παρεισφρέουν μέσω των μέσων δικτύωσης και στοχεύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό.  

Το φαινόμενο των fake news λαμβάνει, πλέον, παγκόσμιες διαστάσεις και ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Βασικό τρόπο αντιμετώπισης τους μπορούν να αποτελέσουν η κριτική σκέψη, η έρευνα και ο έλεγχος των πηγών.

Ουσιαστική προϋπόθεση αποτελούν η κατανόηση του στόχου που επιδιώκεται, μέσα από την καλλιέργεια και ανάδειξη αξιών με αριστερό κοινωνικό πρόσημο για την προστασία του δημόσιου λόγου και της ατομικής ελευθερίας.