Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ξανά για τον κ. Διαματάρη

Και ξανά για τον κ. Διαματάρη

«Αριστεία» δίχως τέλος: Με βεβαρημένο παρελθόν ο «εκλεκτός» του Διαματάρη

Προκαλεί την κοινή γνώμη ο υφυπουργός Εξωτερικών προσλαμβάνοντας στο γραφείο του πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΑΒ που είχε οδηγηθεί σε παραίτηση το 2012 λόγω σκανδάλων - Αφαιρέθηκε και το πρώτο πτυχίο του Διαματάρη από το βιογραφικό του - Αλ. Τσίπρας: Το πρόβλημα στο θέμα του κ. Διαματάρη είναι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης!
Ξανά για τον κ. Διαματάρη

Από ό,τι φαίνεται, το σχέδιο της κυβέρνησης για την υπόθεση του κ. Διαματάρη είναι να κλείσει το θέμα όπως - όπως. Κανένα πρόβλημα, υπήρξε μια παρανόηση, η επίμαχη φράση διαγράφηκε από το βιογραφικό του, ο άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του κανονικά.
Ειδικά σε περιόδους σαν και αυτή, που η ελληνική εξωτερική πολιτική τρέχει και δεν φτάνει, με την τουρκική επιθετικότητα και την προσφυγική κρίση. Τι να την κάνει τη σοβαρότητα; Το πολύ - πολύ να χαχανίζουν οι ομόλογοί του στις διμερείς.
Είναι προφανές ότι ο κ. Διαματάρης είναι πολύ σοβαρό αγκάθι για την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να τον έχει μέσα, ακόμα και σε βάρος του κυβερνητικού κύρους, παρά να τον έχει απ' έξω και να του προκαλεί ζημιά.
Ας θυμηθούμε ότι ο κ. Διαματάρης έχει διαφοροποιηθεί ήδη μία φορά στο θέμα της ψήφου των ομογενών και θα διαφοροποιηθεί πολύ πιο επιθετικά αν χάσει την καρέκλα του. Και επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκρουση με τον Σαμαρά.
Γι' αυτό, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να παριστάνει ότι δεν βλέπει κάτι κακό στη λαθροχειρία του κ. Διαματάρη. Εκτός από την αριστεία, περίσσεψε και η αξιοπρέπεια.