Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΞΩΣΗΣ ΤΟΥ Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
της Δημοτικής Κίνησης 

                                                      "Ανατροπή στη Γλυφάδα"


16/2/2020

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΞΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) επιτελεί τεράστιο και πρωτοπόρο έργο στην ευρύτερη περιοχή μας καλύπτοντας μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων ή άπορων συνανθρώπων μας, λειτουργώντας με την συνδρομή περίπου 200 εθελοντών.
Είναι απόλυτα απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας του.
Όμως, η «Ελληνικό Α.Ε.» εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα του «δήθεν επενδυτή», έστειλε τελεσίγραφο έξωσης στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να εγκαταλείψει τον χώρο όπου στεγάζεται από το 2011 και ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η Ελληνικό Α.Ε. είχε και τον Μάιο του 2018 επιδιώξει την έξωση του ΜΚΙΕ, η οποία απετράπη χάρις στο μεγάλο κύμα αντιδράσεων (μεταξύ αυτών και της δημοτικής μας κίνησης) που ξεσηκώθηκε. Υποσχέθηκαν τότε ρητά ότι θα βρεθεί λύση ώστε το ΜΚΙΕ να συνεχίσει τη λειτουργία του είτε στο χώρο του Ελληνικού είτε αλλού στην περιοχή σε ανάλογο κατάλληλο χώρο. Τι άλλαξε από την τότε απόφαση της «Ελληγνικό Α.Ε.»;  Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ΜΚΙΕ;
«Ας μας πουν λοιπόν η Κυβέρνηση, η Ελληνικό Α.Ε., ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και ο «δήθεν επενδυτής» η Lamda Development, πού θα συνεχίσει το τεράστιο έργο του το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού που χωρίς χρηματοδότηση, έχει στηρίξει, 7.500 ασθενείς στις περισσότερες από 72,000 επισκέψεις τους μέχρι και σήμερα από τον Δεκέμβριο του 2011.
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών της περιοχής, να διαθέσουν τον απαραίτητο χώρο στο ΜΚΙΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού για να μην κλείσει. Τα συμφέροντα των επενδυτών δεν μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με τη λειτουργία κοινωνικών δομών.
Η νέα απειλή για έξωση έρχεται σε μία περίοδο που η «επένδυση» δείχνει ξανά να παγώνει, λόγω του διαγωνισμού για το καζίνο. Η κατεδάφιση του ΜΚΙΕ προσφέρεται για επικοινωνιακό παιχνίδι, να μπει κάποια μπουλντόζα να δείξουμε ότι κάτι κινείται;
Είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να δοθεί μια λύση από την «Ελληνικόν Α.Ε.» που να μην οδηγεί στη διάλυση του ιατρείου.
Καλούμε, άλλη μια φορά, τη Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας, των όμορων δήμων και την Περιφέρεια, να απαιτήσουν να υπάρξει λύση που θα επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της δομής.
Είναι απαίτηση της κοινωνίας της περιοχής το Μ.Κ.Ι.Ε. να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του!
Γλυφάδα 16/2/2020