Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Ι. Μουζάλας, απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς τον αν. Υπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη αναφορικά με το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της άρσης της απόφασης διακοπής των εφημεριών των ορθοπεδικών κλινικών του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, κατορθώνοντας μετά από πιέσεις να λάβει την υπόσχεση του αρμόδιου Υπουργού για άρση της εν λόγω απόφασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στην ερώτηση του: «Τον Απρίλιο ξαφνικά κλείσατε τις καθημερινές εφημερίες ορθοπεδικού του Ασκληπίειου Βούλας που εξυπηρετεί 100 άτομα την ημέρα εδώ και 50 χρόνια με αποτέλεσμα και λόγω της ατυχέστατης πολιτικής σας να μετατρέψετε τα σημαντικότερα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας ασθένειας, covid-19,  οι πολίτες της Νοτιοανατολικής Αττικής να μην έχουν άλλη επιλογή παρά να απευθύνονται στο ΚΑΤ για ορθοπεδικά προβλήματα έκτακτης ανάγκης.»

Ενώ συνέχισε στην πρωτολογία του, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς των όμορων δήμων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αλλά και η ΕΙΝΑΠ, οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους οποίους συναντήσαμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Νότιας Αθήνας και Ανατολικής Αττικής  έχουν κοινό αίτημα την άρση της άδικης αυτής απόφασης που σε περίοδο ειδικά καλοκαιριού οξύνει το πρόβλημα έτι περαιτέρω.

Εν συνεχεία, ο βουλευτής κ. Ι. Μουζάλας στη δευτερολογία του αφού σχολίασε ότι αυτός ο τρόπος κοινοβουλευτικού διαλόγου με βερμπαλισμούς και «λαγούς που βγαίνουν από το καπέλο» χωρίς σαφείς απαντήσεις, τον καθιστά αναποτελεσματικό, επανέφερε με δεικτικό τρόπο την πολύ απλή και ξεκάθαρη ερώτηση αν θα αρθεί η διακοπή των ορθοπεδικών εφημεριών στο Ασκληπιείο Βούλας που λείπει από την Νοτιοανατολική Αττική και τους κατοίκους της.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι: «100 περιστατικά κάθε μέρα δεν εξυπηρετούνται. Μας παρουσιάζετε κ. Υπουργέ σήμερα ένα σχέδιο για αναβάθμιση του νοσοκομείου γενικά που δεν το ξέρει κανείς. Δεν έχει δοθεί σε φορείς, δεν έχει δοθεί στο προσωπικό, δεν έχει δοθεί στη διοίκηση και στους Δημάρχους των όμορων δήμων που συναντήσαμε. Δε ξέρω να σας πω αν σας πιστεύω, έχω όλη την καλή διάθεση αλλά δε γίνεται έτσι ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Τι θα πείτε στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στην Ν. Σμύρνη;; Ότι θα επιλέγονται με αξιολόγηση οι προϊστάμενοι όπως μας αναφέρατε πριν; Μα δε σας ρώτησα αυτό. Σας ρώτησα γιατί πέσανε τα χειρουργεία κατά 700, γιατί δεν έχει καθημερινή εφημερία και εσείς μας απαντήσατε με θεωρητικολογίες. Σας είπαμε ότι χρησιμοποιήσατε την πανδημία, ως πρόσχημα για να κλείσετε την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία και απάντηση δεν πήραμε. Η χωροταξία του νοσοκομείου επιτρέπει να λειτουργεί και για covid-19 περιστατικά και για ορθοπεδικά θέματα καθημερινά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Μουζάλας, ανέφερε κλείνοντας στην ερώτηση του ότι ο Υπουργός οφείλει απάντηση όχι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αλλά στους Δημάρχους και τους πολίτες της Νοτιοανατολικής Αττικής για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας και του συνόλου του σημερινού χώρου του Γ. Νοσοκομείου Ασκληπιείου, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού του νοσοκομείου, για την επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και τέλος για το θέμα που συμφωνούμε όλοι την άμεση λήψη απόφασης για έναρξη της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου.

Ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης τελικά δεσμεύτηκε ουσιαστικά για την άρση της άδικης αυτής πολιτικής απόφασης.

https://fb.watch/v/2OWbd2Zzn/