Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ


Μεγάλη συναυλία-συγκέντρωση για την προστασία των δασών και των δημόσιων ελεύθερων χώρων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Το «παρών» επί σκηνής έδωσαν δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων δασοπυροσβεστών στο Ρέθυμνο.
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: «Όχι άλλο κάρβουνο! Να SOSουμε όσο πράσινο έχει απομείνει στην Αττική». Τη συναυλία διοργάνωσαν το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η δημοτική κίνηση Αθήνας «Ανοιχτή πόλη», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης, με τη στήριξη των ραδιοφωνικών σταθμών Μελωδία, 105,5 στο κόκκινο, Εν Λευκώ και Best.Τη συναυλία στήριξαν επίσης οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Αυγή και οι ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομίας, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΕΤ-ΟΤΕ, οι σύλλογοι εργαζομένων στην Εθνική και την Εμπορική Τράπεζα, η ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΕΤΕ-ΔΕΗ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι Χρόνης Αηδονίδης, Καλλιόπη Βέττα, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελελεύ, Χρήστος Θηβαίος, Γυμνά Καλώδια, Γιάννης Ιωάννου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κούτρας, Κώστας Λειβαδάς, Locomondo, Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανόλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Σπυριδούλα, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλης Φάμελος.
Τη συναυλία παρουσίασαν οι ηθοποιοί Ρήγας Αξελός, Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Παπουτσάκη.
Κεντρικά αιτήματα της εκδήλωσης ήταν, μεταξύ άλλων, «να αναδασωθούν τα καμένα, να προστατευτούν όσα δάση και δημόσιοι ελεύθεροι χώροι απέμειναν από τη βουλιμία των κατασκευαστικών συμφερόντων και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων για εκχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα και να διαφυλαχθούν και αξιοποιηθούν οι τελευταίοι μεγάλοι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν υποδοχείς πρασίνου και να αποτελέσουν 'ανάσα' για την Αθήνα».
«Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη και θα έλεγα ότι είναι ένας συναγερμός, ειδικά της νεολαίας. Το μήνυμα είναι ότι μια κυβέρνηση, η οποία δεν είχε την ικανότητα να σβήσει τις φλόγες από την Πάρνηθα και από το Πήλιο, δεν θα σβήσει τη φλόγα των πολιτών, τη φλόγα της νέας γενιάς, τη φλόγα των διανοουμένων να στηρίξουν οι ίδιοι το περιβάλλον, να έχουν μια ενεργή οικολογική παρουσία, να πάρουν τα δάση στα χέρια τους, όπως είχαν πάρει, πριν λίγο καιρό, και την υπόθεση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ήταν παρών στη συναυλία.
www.in.gr
Newsroom ΔΟΛ