Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ενοχλεί η αγωνιστική στάση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας.



ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
 ΤΟΥ κ. ΜΙΛΤ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

       Η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει την αήθη και προκλητική λεκτική επίθεση του Βουλευτή της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Γλυφάδας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, σε βάρος του Δημοτικού Συμβούλου της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Γλυφάδας» και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ  Τάσο Ταστάνη .
     Στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου στις 11 Ιουλίου 2012 κατά την διάρκεια της συζήτησης θέματος σχετικού με την συμβιβαστική επίλυση εξόφλησης οφειλής προς προμηθευτή σε μια υπόθεση που αφορούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ν.Δ. Με τις ερωτήσεις του Τάσου Ταστάνη αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για προμήθεια, χωρίς διαγωνισμό, υπόθεση η οποία έχει παραπεμφθεί στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ο Τάσος Ταστάνης ρώτησε στη συνέχεια εάν γι’ αυτό το θέμα υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου από την παράταξη της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Θεοδωρόπουλο και εάν ναι, γιατί  να μην αναζητηθούν αυτές από την σημερινή διοίκηση του  κ. Κόκκορη;
     Ο κ. Βαρβιτσιώτης ωρυόμενος και σε έξαλλη κατάσταση, θεώρησε ότι προσβλήθηκε η πολιτική εντιμότητα και αξιοπιστία των στελεχών της Ν.Δ., δεν ανέφερε το παραμικρό επιχείρημα επί του συγκεκριμένου θέματος, αλλά αντιθέτως έκανε φραστική επίθεση στον Τάσο Ταστάνη, στο ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως στον «ομογάλακτο του συριζαίο» - όπως τον αποκάλεσε -   Δήμαρχο του Ελληνικού Είπε χαρακτηριστικά στην έκρηξη του ότι, αυτός που παρανομεί είναι ο Κορτζίδης με την πολιτική του «εντέλλεσθε» ώστε να πληρωθούν και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού και όχι η πρώην Δημοτική αρχή της Ν.Δ στην Γλυφάδα.
     Ο Τάσος Ταστάνης απάντησε ότι ο Χρήστος Κορτζίδης πράττει  αυτό που πρέπει να κάνει ένας σωστός Δήμαρχος που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της εργασίας των εργαζομένων. Και αυτό γιατί έχει απέναντί του εργαζόμενους και ανθρώπους με οικογένειες και όχι τσουβάλια και σκουπίδια. Αντίθετα οι Δήμαρχοι που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν την εντελώς αντίθετη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων στους Δήμους.
     Πιστεύουμε ότι η πολιτική μας στάση, οι αγώνες μας και οι μάχες που δίνουμε καθημερινά στη Γλυφάδα αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με το Δημοτικό Σύμβουλο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Γλυφάδας» Τάσο Ταστάνη, απέναντι στην ανίερη συμμαχία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, φέρνει αποτελέσματα που ενοχλούν τους μνημονιακούς εκπροσώπους του «ναι σε όλα».
      Αποδεικνύουν όμως και τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των φορέων της γύρω περιοχής που με επικεφαλή τον δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη συνεχίζουν μαχητικά να υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία, το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο «Ελληνικό», την παραλία και τον Υμηττό από τα σχέδια τσιμεντοποίησης τους. Που παλεύουν ενωτικά για την μετατροπή του  Ελληνικού σε χώρο υψηλού πρασίνου, για την προστασία του παραλιακού μετώπου και του Υμηττού και για την αποτροπή των κάθε μορφής καταπατήσεων.
    Οι εποχές της συνδιαλλαγής, των ρουσφετιών, των διορισμών, της επιδρομής των μεγάλων συμφερόντων πάνω στον Υμηττό και στην παραλία της Γλυφάδας, έχει περάσει.
    Ο κόσμος δεν πιστεύει πια τους μνημονιακούς πολιτικούς και τοπικούς «σωτήρες». Αυτό ας το καταλάβουν καλά όλοι και ας πάψουν να  ονειρεύονται επελάσεις και πλιάτσικα των οικονομικών τους φίλων επί της δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης. Ο χώρος του Ελληνικού δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί, αλλά θα γίνει πάρκο για όλον το λαό της Αθήνας σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
     Όλοι και ιδιαίτερα οι πολιτικοί εκείνοι που ψήφισαν και υλοποιούν τις πολιτικές των μνημονίων που ξεπουλούν τη ζωή τη δική μας, των γονιών και των παιδιών μας στους «τροϊκανούς», όταν τους γίνονται έλεγχοι από θεσμοθετημένα όργανα, καλύτερα θα ήταν ν’ απαντούν με στοιχεία τεκμηριωμένα, κόσμια και ταπεινά. Οι κραυγές, οι απειλές, οι τσάμπα μαγκιές, οι συκοφαντίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας για παρόντες και μη, δείχνουν τουλάχιστον ένδεια επιχειρημάτων, έλλειψη ψυχραιμίας και πανικό. Δεν είναι δημοκρατικός διάλογος οι απειλές και οι ύβρεις. Τώρα οι πάντες κρινόμαστε … και μάλιστα αυστηρά.


                  ΓΛΥΦΑΔΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Τ.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ