Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Να ληφθούν μέτρα υπέρ των ανέργων.


 αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Πρω/Κατ στα νότια".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την παράσταση της επιτροπής κατοικών
στο δημοτικό συμβούλιο
και την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής
Στις 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παράσταση της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας, ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές» στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, σε σκοπό να διεκδικήσει την άμεση λήψη μέτρων προσταίας των ανέργων.
Η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, καθώς «πρωτοστατούσας» της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου - με την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αντίδραση της - επιχείρησαν να φιμώσουν τη φωνή των μελών της επιτροπής. Η επιμονή όμως των κατοίκων και η παρέμβαση της Αριστερής Ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας Γλυφάδας, στην οποία μετέχει η ΠΡΩ.ΚΑΤ. με άλλους αγωνιστές της αριστεράς, επέβαλαν τελικά την τοποθέτηση της επιτροπής κατοίκων κατά την οποία αναδείχθηκαν οι τραγικές επιπτώσεις της ανεργίας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και απαιτήθηκε να ληφθούν από το δήμο οι ακόλουθες αποφάσεις, υπέρ των ανέργων:
·         Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη
·         Δωρεάν όλες οι δημοτικές παροχές
·         Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ με την παροχή πάσο από το Δήμο
·         Παραχώρηση δημοτικού χώρου ως κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης και συνεύρεσης
·         Ανανέωση όλων των συμβάσεων των υπαλλήλων στο Δήμο – όχι στη μείωση δημοτικών θέσεων εργασίας, όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας στο Δήμο που παράγουν ανέργους
·         Παροχή κουπονιών για τα σχολικά κυλικεία σε παιδιά ανέργων και αυτόματη εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς

Αμέσως μετά, σε μία «κροκοδείλια» αλλά άνευ δακρύων τοποθέτηση, ο δήμαρχος Κ. Κόκκορης διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα της ανεργίας «δεν τον αφήνει αδιάφορο», ότι ακόμα και ο ίδιος «συναντά καθημερινά ανέργους» και ότι μάλιστα προσπαθεί σε «συνεργασία με επιχειρήσεις της Γλυφάδας  να τους προωθήσει σε θέσεις εργασίας» (ίσως ως νέου τύπου «πολιτική κουμπαριά» και προφανώς σε αυτές που δεν έχουν κλείσει ακόμα...), ενώ καθόλου δεν τον απασχολεί ούτε με ποιούς όρους προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι τα τελευταία 2 χρόνια, ούτε πόσες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθού και πόσες άλλες καθυστερούν πολλούς μήνες την πληρωμή δεδουλευμένων...
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «το θέμα της ανεργίας δεν άπτεται των ενεργειών ενός δήμου και θα λυθεί μόνο αν ανακάμψει η ελληνική οικονομία και σταματήσει η ύφεση (!), την ίδια στιγμή μάλιστα που ήταν κατηγορηματικά αντίθετος («δεν πρόκειται να προχωρήσει», είπε...) σε κάθε σκέψη εξαίρεσης των ανέργων από την καταβολή των δημοτικών τελών.
Μία «από τα ίδια» ήταν η απάντηση του δημάρχου όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση για το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ, καθώς για να αιτιολογήσει την απουσία του δήμου – παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του -  στη συλλογή αιτήσεων για πληρωμή μόνο του ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ψευδώς υποστήριξε ότι σε κανένα σπίτι δεν έχει κοπεί το ρεύμα, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει!
Το «όργιο πολιτικαντισμού» του δημάρχου τελείωσε με τη «διακοπή» της συζήτησης επί του θέματος παρά την έντονη αποδοκιμασία από μέλη της επιτροπής, που επεσήμαναν ότι άλλοι δήμοι έχουν ήδη προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες ανακούφισης των ανέργων.
Κανέναν δεν εκπλήττει πλέον η αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής αλλά και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Γνωρίζουμε ότι είναι πιστοί υπηρέτες του μαύρου μετώπου, με τις ροζ πλέον αποχρώσεις, που οδηγούν το λαό και τους εργαζόμενους στην κοινωνική εξαθλίωση και καταστροφή, που όχι μόνο δε θέλουν να ομολογήσουν το ποιός ευθύνεται για την ύφεση και για την ανεργία - που κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μνημονίων ξεπερνά σταδιακά το 25% - αλλά που αρνήθηκαν ακόμα και την ελάφρυνση των ανέργων από κάποιες επιβαρύνσεις - που πλέον ακόμα και εργαζόμενοι δυσκολεύονται να πληρώσουν – όπως και την παραχώρηση ενός χώρου συνάντησης, αλληλεγγύης και δράσης των ανέργων.
Γνωρίζουμε ότι είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ στην πόλη μας. Είναι όλοι αυτοί που στηρίζουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κράτους για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό. Είναι αυτοί που έστησαν παράνομο νεκροταφείο σε ζώνη απόλυτης προστασίας. Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να σπαταλήσουν 10 εκ. € του «πρασινόσημου» σε αγορά οικοπέδων, που σπαταλούν 25.000 € σε φιέστες με τίτλο «Οι  εθελοντές σε συνθήκες φτώχειας - Πολύ σημαίνοντα πρόσωπα» σε μία περίοδο που λαός και εργαζόμενοι στενάζουν καθώς οι μισθοί και οι συντάξεις κλέβονται, η φτώχεια και η ανεργία εξαπλώνονται, η δημόσια υγεία και εκπαίδευση, οι κοινωνικές και προνοιακές δομές καταργούνται και τα χαράτσια και η φορομπηξία επεκτείνονται.
Όλοι αυτοί που συντεταγμένα συνωμοτούν ενάντια στις ανάγκες και τα συμφέροντα μας ως κατοίκων και ως εργαζομένων, μπορούν και πρέπει να ανατραπούν, όπως και η πολιτική τους. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για διεκδίκηση αξιοπρέπειας στη ζωή μας. Όλοι μαζί κάτοικοι και εργαζόμενοι μπορούμε να οργανωθούμε στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στη λαίλαπα που έρχεται είτε πρόκειται για την παραπέρα καταστροφή των γειτονιών μας, είτε πρόκειται για τα χαράτσια, είτε για όρους δουλειάς κόντρα στις απειλές των εργοδοτών, είτε πρόκειται για το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!
            
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια