Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δημαιρεσίες Δήμου Γλυφάδας



Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                           κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»





ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
«ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ»
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας επισημαίνει και πάλι προς το λαό της πόλης μας πως οι περιορισμένες αλλαγές προσώπων που είχαμε στη διοίκηση του δήμου μας στις δημαιρεσίες της Κυριακής 6-1-2013, δεν σηματοδοτούν καμιά απολύτως αλλαγή στην απαράδεκτη και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την παρούσα δημοτική αρχή. Στα δύο χρόνια της θητείας της με την πιστή εφαρμογή του «Καλλικράτη» και της άγριας λιτότητας, έχει πια αποδείξει περίτρανα ότι αποτελεί τον βασικό μοχλό εφαρμογής των πολιτικών των μνημονίων, της ΕΕ, του Δ.Ν.Τ. και της κυβερνητικής πολιτικής τοπικά.
Σήμερα η κατάσταση στο Δήμο μας και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κυριολεκτικά τραγική. Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση στραγγαλίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλήττουν βάναυσα τους πολίτες, ενώ ωθούν πιεστικά στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με την πολιτική των συνεχών απολύσεων και τις συνεχείς περικοπές των κοινωνικών δαπανών και των προγραμμάτων υγείας, παιδείας, στήριξης ανέργων και των άλλων αδύναμων λαϊκών τμημάτων κ.λ.π. Η δημοτική αρχή της Γλυφάδας όχι μόνο αποδέχεται και εφαρμόζει πιστά τις πολιτικές αυτές ρίχνοντας τα βάρη στις πλάτες των δημοτών, αλλά αρνείται την αγωνιστική διεκδίκηση των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. που παράνομα της στερεί η τρικομματική συγκυβέρνηση.
Τίποτε το καινούριο και ελπιδοφόρο για τον πληττόμενο δημότη δεν προμηνύουν οι δημαιρεσίες της Κυριακής. Μια από τα ίδια. Περιορισμένες αλλαγές προσώπων, αλλά ίδιες πολιτικές. Και ως επιστέγασμα είχαμε την εκ νέου εκλογή στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πλέον αντιδημοκρατικής προέδρου όλων των εποχών για τα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας. Κατά τα άλλα η πλήρης σύμπνοια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Βαρβιτσιώτη – επιφανούς στελέχους και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας – είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Το γεγονός αυτό κατά τη γνώμη μας, επιφυλάσσει ακόμη πιο δύσκολες μέρες για τους δημότες της Γλυφάδας, μια και επισφραγίζει την πλήρη και άκριτη αποδοχή της πολιτικής και των βάναυσων μέτρων της παρούσας τρικομματικής συγκυβέρνησης από την μεριά τόσο της συμπολίτευσης όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης που άλλωστε τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που τους στηρίζουν, συγκυβερνούν σήμερα μαζί με την ΔΗΜΑΡ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο καταρρέουσες σήμερα πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού που έχουν οδηγήσει την χώρα μας και τον λαό μας στο όλεθρο και στην καταστροφή με τις βάρβαρες πολιτικές που άσκησαν τόσα χρόνια στον τόπο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Εντύπωση όμως προκαλεί και μας αφήνει πολλά ερωτηματικά και το γεγονός της πλήρους σύμπλευσης της παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες» της κ. Λυγνού με την παράταξη του ακραία νεοφιλελεύθερου κ. Βαρβιτσιώτη που στηρίζει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ενός εκ των δυο  κομμάτων που έχουν μοιραστεί εναλλάξ σχεδόν, την εξουσία στη χώρα μας τις τέσσερεις τελευταίες δεκαετίες προκαλώντας όλα αυτά τα δεινά που ζει ο τόπος και ο λαός μας. Συγκεκριμένα στις ψηφοφορίες για την εκλογή των μελών των σημαντικών Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας ζωής, υποστήριξαν κοινή πρόταση με εκπροσώπους μόνο των παρατάξεών τους, αρνούμενοι την υποστήριξη της ενωτικής και αντιπροσωπευτικής από όλη την αντιπολίτευση πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την οποία στηρίξαμε και εμείς.
Οι πολίτες της Γλυφάδας θα αντισταθούν στο μονόδρομο της λιτότητας, των απολύσεων και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για τους δήμους. Θα αντιπαλέψουν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων που απαιτούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε και οι άπληστοι τοκογλύφοι δανειστές μας.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσει και θα ενισχύσει κάθε συλλογική προσπάθεια για την ανατροπή των πολιτικών που ρημάζουν τον τόπο και βυθίζουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα πολιτών στην ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.

                                                ΓΛΥΦΑΔΑ 8-1-2013                                             
                                      ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                            ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
                    Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας