Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Συνέταιροι και στα σκάνδαλα


Το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου "αποδεικνύει περίτρανα το «ποιοι τα φάγανε» και ποιοι είναι σήμερα που ζητάνε και τα «ρέστα» από τον ελληνικό λαό", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί την άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης

Ολόκληρο το σχόλιο
Το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά άλλο ένα προκλητικό δείγμα γραφής της ασυδοσίας του διεφθαρμένου δικομματισμού και της διαπλοκής του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αποδεικνύει, επίσης, περίτρανα το «ποιοι τα φάγανε» και ποιοι είναι σήμερα που ζητάνε και τα «ρέστα» από τον ελληνικό λαό, με νέα μνημονιακά μέτρα λιτότητας.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του ΤΤ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για τους άμεσα όσο και για τους έμμεσα εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Τα δημοσιεύματα για παρόμοιες χρηματοδοτήσεις μεγάλων συστημικών τραπεζών καθιστούν αναγκαία την άμεση παρουσίαση των εκθέσεων ελέγχου των επιτρόπων του ΤΧΣ για τις συστημικές τράπεζες, καθώς  και το να δοθούν εξηγήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων όλων των τραπεζών. 
Συνέταιροι και στα σκάνδαλα