Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ
ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

    Πολίτες της Γλυφάδας.
    Ζούμε μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση οικονομική - κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα των βάρβαρων πολιτικών που μας επέβαλαν οι μνημονιακές Ελληνικές Κυβερνήσεις, οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δ.Ν.Τ, τα μεγάλα συμφέροντα και όσοι τους υπηρετούν. 

    Οι συνθήκες αυτές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, της πόλης και των παιδιών µας. Αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν. 
    Και είναι για μας ξεκάθαρο ότι, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχουν θέσει οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Δ.Ν.Τ., ο πολιτικός στόχος της γενικότερης πολιτικής ανατροπής της Κυβέρνησης, των μνημονίων και του Καλλικράτη είναι απόλυτα συνυφασμένος με το στόχο της νίκης στις δημοτικές εκλογές και στη Γλυφάδα.
    Στους αγώνες αυτούς η Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές, επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο. Ένα ρόλο τον οποίο δεν μπορούν να αναλάβουν οι δυνάμεις και τα φθαρμένα και αναξιόπιστα πρόσωπα που κυριαρχούσαν στη διοίκηση του δήμου μας εδώ και πολλά χρόνια. 
    Άλλωστε ο τωρινός δήμαρχος, σε αγαστή συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο και τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτέλεσαν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν Κυβέρνηση και τρόικα. Εκτός από την κατασπατάληση των δημοτικών πόρων σε έργα βιτρίνας και κακοδιαχείριση, εφάρμοσαν κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα τους, επιφέροντας στους συνδημότες μας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών. 
    
Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή με αδιαπραγμάτευτο στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με σαφή Αριστερό - Ριζοσπαστικό προσανατολισμό, με δημοκρατικά, κινηματικά, οικολογικά, αντισυστημικά, και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, ικανή να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές με στόχο τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, ώστε στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες:
  • Να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων και των αγώνων για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών.
  • Να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και να υπερασπίζεται το δικαίωμα στη δουλειά.
  • Να γίνει πραγματική τοπική εξουσία με αυτοτέλεια και αυτονομία, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους ικανούς να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.
  • Να γίνει μοχλός ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την ανάπτυξη δομών παιδείας, υγείας και αθλητισμού για όλους τους δημότες, αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.
    Η αναγκαία ριζοσπαστική ανατροπή στο δήμο μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπους και αγώνες. Ούτε με ανάθεση σε κάποιες δήθεν φωτισμένες ηγεσίες και ανεξάρτητες προσωπικότητες ή τεχνοκράτες ειδικούς. Δεν θα αποτελέσουμε μια ευκαιριακή συνάθροιση, που μετά τις εκλογές θα ατονήσει. Αντίθετα επιδιώκουμε με την προσπάθεια, την ανιδιοτελή προσφορά, την αλληλεγγύη και τον αγώνα όλων των δημοτών να προωθηθούν οι αναγκαίες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του δήμου. 
    
Καλούμε λοιπόν όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και όσους χτυπιούνται από την κρίση οδηγούμενοι όλο και περισσότεροι στην ανέχεια, να πάρουν μέρος την Κυριακή 12 Γενάρη 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Ιδρυτική Συνέλευση της Νέας Δημοτικής Κίνησης για να συμπαραταχθούμε αγωνιστικά για την προοδευτική ανατροπή στο Δήμο της Γλυφάδας.