Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ


Η δήμευση της περιουσίας αλά ΕΝΦΙΑ συνιστά άλλο ένα παράδειγμα της ακραίας και αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής. Η υπερφορολόγηση των πολιτών πνίγει την οικονομία και «τιμωρεί» εκείνους που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, μέσω της διαμόρφωσης περιουσιολογίου, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  


Αποσπάσματα συνέντευξης του Νίκου Χουντή στην εκπομπή του 'Πρωϊνό ΑΝΤ1': Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα τεχνικό θέμα στο οποίο πρέπει να διορθωθούν λάθη και υπερβολές. Είναι συνειδητή και σχεδιασμένη κυβερνητική παρέμβαση σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού, στο όνομα των δημοσιονομιών αναγκών και των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Όμως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδυνατεί να τον πληρώσει μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές του εισοδήματος, τους αλλεπάλληλους φόρους και τα χαράτσια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταργηθεί μέσα από την κινητοποίηση του λαού, τα κοινωνικά κινήματα  και την πολιτική αποδοκιμασία των μνημονιακών πολιτικών».