Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
www.anatropistiglyfada.com/

ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:
ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, που προέκυψε από  τις πρόσφατες εκλογές.
Ο νέος Δήμαρχος και η παράταξή του φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα, με προεξάρχουσα τη συμμετοχή επιφανών υπουργών της μνημονιακής συγκυβέρνησης, βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ καθώς και φίλων και οπαδών της από όλους τους γειτονικούς δήμους.
Στον χαιρετισμό του ο νέος Δημάρχος, επικέντρωσε στη δημιουργία ενός κλίματος συναίνεσης, επιδιώκοντας την δήθεν ανεξάρτητη, από πολιτικές επιταγές, λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου, γεγονός όμως που αποδυναμώθηκε από την θερμή υποδοχή των κυβερνητικών εκπροσώπων, δίνοντας, έτσι, το δείγμα γραφής της πολιτικής θέσης του κ. Παπανικολάου και των συνεργατών του. Άλλωστε οι προκλητικές αποδοκιμασίες - με τη σιωπηρή μάλιστα ανοχή του κ. Δημάρχου – μερίδας των υποστηρικτών του κατά τη σύντομη τοποθέτηση του επικεφαλής της κίνησης μας Τάσου Ταστάνη υπογραμμίζουν ότι δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανικολάου, προσυπογράφοντας τη διακήρυξη και πρωτοστατώντας στην κίνηση των νεοδημοκρατών δημάρχων με τον παραπλανητικό τίτλο «Κίνηση Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», έχει δείξει καθαρά το φιλοκυβερνητικό πρόσωπό του. Στην εν λόγω διακήρυξη δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για τον «Καλλικράτη», που αποτελεί το κύριο εργαλείο στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης, ούτε η παραμικρή αναφορά στις τεράστιες ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου, που έφεραν την τοπική Αυτοδιοίκηση στο σημερινό  αδιέξοδο. Αντίθετα, υπόσχονται την προώθηση έργων μέσω ΣΔΙΤ και συμβάσεων παραχώρησης ενώ, ταυτόχρονα, αναγορεύουν σε κύριο μοχλό ανάπτυξης τους ιδιώτες, γεγονός που προδικάζει νέες επιβαρύνσεις για τους δημότες και περαιτέρω απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών .
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» επεσήμανε εξ αρχής ότι η νέα δημοτική αρχή θα έρθει αντιμέτωπη με τη χειρότερη, από κάθε άποψη, μεταπολιτευτικά κατάσταση της αυτοδιοίκησης. Οι μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές, ο νεοσυγκεντρωτισμός του «Καλλικράτη», η ελαχιστοποίηση των πόρων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι «μεσοπρόθεσμες δεσμεύσεις» για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, συνδυασμένα με τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, συνθέτουν τη ζοφερή καθημερινή πραγματικότητα της χώρας μας και των τοπικών κοινωνιών.
Αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύει και τις πολιτικές προτεραιότητες στη νέα περίοδο της αυτοδιοίκησης αλλά και στην πόλη μας. Αυτή «επιβάλλει» τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη νέα δημοτική αρχή. Επιβάλλει συγκρούσεις με τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές.
Τα μέχρι στιγμής δείγματα όμως δεν είναι καθόλου αισιόδοξα – το αντίθετο μάλιστα. Πέρα από την προχθεσινή φιλοκυβερνητική φιέστα, επισημαίνουμε χαρακτηριστικά «την πλήρη αφωνία» του νέου δημάρχου για την εκχώρηση σημαντικών τμημάτων της παραλίας – φιλέτα θα λέγαμε – στην «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» όπως επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ (μαρίνες), που αποτελούν τους φορείς μέσω των οποίων θα ξεπουληθούν σημαντικά τμήματα δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.
Αντιτιθέμενοι πλήρως σε αυτή τη στάση, που υποκρύπτει την πρόθεση υλοποίησης και της νέας δημοτικής αρχής των αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών νόμων των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεσμεύτηκαν κατά την ορκωμοσία με δήλωση του επικεφαλής της παράταξής μας Τ.Ταστάνη ότι θα αγωνισθούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» καλεί το νέο δημοτικό συμβούλιο να αγωνισθεί τόσο στους θεσμούς, όσο και κοντά στα κινήματα των συμπολιτών μας για την υπεράσπιση της κοινωνίας που πλήττεται και της δημοκρατίας που συρρικνώνεται δραματικά με κύριες αιχμές:
·            Την υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας (παραλία, Υμηττός, Ελληνικό).
·            Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης (κυρίως των κοινωνικών), αποκρούοντας αποφασιστικά τις τεράστιες πιέσεις για ιδιωτικοποίηση και υπερφορολόγηση των πολιτών.
·            Τη με κάθε μέσο διεκδίκηση της άμεσης απόδοσης των συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένων πόρων.
·            Την πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζόμενων του δήμου.
·            Την αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε είδους προωθούμενων ελαστικών μορφών απασχόλησης όπως ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ και λοιπών ολιγόμηνων συμβάσεων.
·            Την ενίσχυση και διεύρυνση των συμμετοχικών διαδικασιών των συμπολιτών μας στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.

  Επισημαίνουμε επίσης, το σοβαρότατο και απαράδεκτο πολιτικά γεγονός της παρουσίας εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Αποτελεί για μας και για τον δημοκρατικό λαό της πόλης μας μια μεγάλη πρόκληση και προσβολή για τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας.
  Η Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό, έχουν χρέος να λάβουν όλα τα μέτρα πολιτικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της, ώστε να αντιμετωπιστούν με συντεταγμένο τρόπο οι οποιεσδήποτε προκλήσεις του φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» και οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι θα αγωνισθούμε με βάση τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μια Αυτοδιοίκηση δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνικά δίκαιη, με ορίζοντα την ριζοσπαστική αλλαγή στη Γλυφάδα, στη βάση ενός σχεδίου  μιας ευρύτερης  πολιτικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και για την ουσιαστική ανατροπή προς όφελος των εργαζόμενων, των λαϊκών οικογενειών και των πληττόμενων από την κρίση συμπολιτών μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!


                                                             Γλυφάδα 30 Αυγούστου 2014