Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Λύση εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» - Απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το νέο φορέα δημόσιας περιουσίας

Το άρθρο 24 όπως διαμορφώθηκε και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Άρθρο 24

Λύση εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» - Απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το νέο φορέα δημόσιας περιουσίας
1. Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ”, που συνεστήθη με τις διατάξεις του άρ.16 του ν. 4146/2013, λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση. Η ακίνητη περιουσία της ανώνυμης εταιρίας μεταβιβάζεται σε φορέα διαχείρισης δημόσιας περιουσίας με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Οι εκκρεμείς κατά το χρόνο λύσης της εταιρείας δίκες σε κάθε βαθμό αναβάλλονται εφόσον έχουν προσδιορισθεί πριν τον διορισμό του Εκκαθαριστή και συνεχίζονται μέχρι την τελεσιδικία τους από τον Εκκαθαριστή.
Με την Υπουργική Απόφαση της επόμενης παραγράφου ορίζεται η νομική εκπροσώπηση της εταιρείας και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την εκτέλεση των δικών αυτών.

2. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ρυθμίζονται ζητήματα του προσωπικού, και λύσης και εκκαθάρισης της εταιρίας με την επωνυμία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ”.

3. Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη εταιρία” (ΕΤΑΔ ΑΕ), που συνεστήθη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ' αρ. Δ6Α1162069 ΕΞ 2011, κατ' επίκληση του άρ. 14Β του ν. 3429/2005 απορροφάται από τον φορέα της επομένης παραγράφου μετά την ίδρυσή του. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειες της απορροφήσεως.

4. Ο φορέας που πρόκειται να δημιουργηθεί θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, όπως ειδικότερα θα προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο.

5. Παρατείνεται η Λειτουργία του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ (ΟΔΙΕΑΕ) έως τις
15.07.2015, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε εκκαθάριση.