Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

«ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»: ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ



ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»:
ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ  Α.Ε.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με ομόφωνο ψήφισμα του στην συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 υιοθέτησε την πρόταση ψηφίσματος που είχε καταθέσει  η Δημοτική κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ
Στην εισήγηση του ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης  ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) επιτελεί τεράστιο και πρωτοπόρο έργο στην ευρύτερη περιοχή μας καλύπτοντας μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων ή άπορων συνανθρώπων μας, λειτουργώντας με την συνδρομή περίπου 200 εθελοντών.
Είναι απόλυτα απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας του.
Όμως, η «Ελληνικό Α.Ε.» εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα του «δήθεν επενδυτή», έστειλε τελεσίγραφο έξωσης στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να εγκαταλείψει τον χώρο όπου στεγάζεται από το 2011 και ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η Ελληνικό Α.Ε. είχε και τον Μάιο του 2018 επιδιώξει την έξωση του ΜΚΙΕ, η οποία απετράπη χάρις στο μεγάλο κύμα αντιδράσεων (μεταξύ αυτών και της δημοτικής μας κίνησης) που ξεσηκώθηκε. Υποσχέθηκαν τότε ρητά ότι θα βρεθεί λύση ώστε το ΜΚΙΕ να συνεχίσει τη λειτουργία του είτε στο χώρο του Ελληνικού είτε αλλού στην περιοχή σε ανάλογο κατάλληλο χώρο. Τι άλλαξε από την τότε απόφαση της «Ελληνικό Α.Ε.»;  Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ΜΚΙΕ;
Επίσης από την αρχή της μνημονιακής κρίσης  το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ,χωρίς χρηματοδότηση, έχει στηρίξει, 7.500 ασθενείς στις περισσότερες από 72,000 επισκέψεις τους μέχρι και σήμερα .
Και κάλεσε για άλλη μια φορά, τη Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας, και των όμορων δήμων και την Περιφέρεια, να απαιτήσουν να υπάρξει λύση που θα επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της δομής.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Γλυφάδας υιοθέτησε στο σύνολο την πρόταση του ψηφίσματος της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος  να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην εξεύρεση λύσης για την παραμονή του ΜΚΙΕ στο χώρο του, διαφορετικά να διερευνήσει τη δυνατότητα στέγασης του σε δημοτικό χώρο του Δήμου Γλυφάδας.
   Γλυφαδα 29-2-2020