Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ιδού και η απάντηση του Δημάρχου Γλυφάδας ,σε μορφή Δελτίου Τύπου,για το επίμαχο θέμα της παραχώρησης οικοπέδου που προορίζεται για Σχολικό κτίριο στην Μητρόπολη.Απο ότι μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει η συνεργασία Δήμου Μητρόπολης ,σε αυτό το θέμα ,αίναι αρίστη,Αυτό που και οι 2 πλευρές δεν μας λένε είναι το ποιές είναι οι προτεραιότητες τους το Μητροπολιτικό Κτίριο ή το Σχολείο.
Απο τον Δήμαρχο ζητάμε μια ουσιαστική απάντηση που θα αποκλείει κάθε υπόνοια παραχώρησης του συγκεκριμμένου οικοπέδου για χρήση πλήν της σχολικής.
Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Γλυφάδας:
¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Γλυφάδα, 18 Νοεμβρίου 2008 Αρ.
Πρωτ.: 57869 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Δημήτρης Χιλέλης Τηλ.: 210 89 47 310 - Fax: 210 89 42 140 Προς: M.M.E. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου και τοπικού τύπου σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, ο Δήμος Γλυφάδας επισημαίνει τα παρακάτω: Αποτελεί γεγονός ότι επί ετών παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της στέγασης της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Μεταξύ των άλλων λύσεων επροτάθη από τον Δήμο Γλυφάδας παραχώρηση τμήματος 400 τ.μ. επί οικοπέδου 3.200 τ.μ., το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το οποίο προορίζεται για την ανέγερση δωδεκαθέσιου σχολείου.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο ανήκει το εν λόγω οικόπεδο, διευκρίνισε ότι η παραχώρηση του τμήματος των 400 τ.μ.
θα άλλαζε την μορφή του σχολείου από 12θέσιο σε 9θέσιο.
Ο Δήμος Γλυφάδας διευκρινίζει ότι προσπάθησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να βρεθεί λύση στο πάγιο αίτημα της Μητρόπολης, με στόχο να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα η Μητρόπολη και η εκπαιδευτική κοινότητα.
Επίσης διευκρινίζει, ότι ουδέποτε θα συνηγορούσε στην παραχώρηση μέρους του συγκεκριμένου οικοπέδου εάν γνώριζε ότι η παραχώρηση θα ήταν σε βάρος της κατασκευής και λειτουργίας ακέραιου του σχολικού συγκροτήματος γεγονός άλλωστε με το συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"