Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ VS ΣΧΟΛΕΙΟΥ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε συνέχεια του άρθρου του Δημοσιογράφου Αρη Χατζηγεωργίου για την απαίτηση της Μητρόπολης Γλυφάδας να μετατρέψει χώρο που προορίζεται για την ανέγερση Σχολείου σε Μητροπολιτικό Μέγαρο ,η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσιεύει επιστολή του Μητρπολίτη Γλυφάδας που ριχνει την ευθύνη της παραχώρησης στον Δήμαρχο Γλυφάδας.Έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμμένο δημοσίευμα και για αυτό το παραθέτουμε αυτούσιο:
" «Μύλος» στη Γλυφάδα με το οικόπεδο όπου η ανέγερση σχολείου βρίσκεται αντιμέτωπη με την εγκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου της περιοχής.


Ο μητροπολίτης Παύλος, απαντώντας σε προχθεσινό δημοσίευμά μας (Ιερά...μεγαλεία αντί για σχολεία-15/11/08), μεταθέτει όλες τις ευθύνες στον Δήμο Γλυφάδας λέγοντας ότι σε εκείνον «ανήκουν εξ ολοκλήρου οι ενέργειες περί παραχωρήσεως τμήματος του εν λόγω οικοπέδου διά την ανέγερσιν των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως».

Η όλη υπόθεση αφορά το πρόβλημα στέγασης του 2ου Λυκείου στη Γλυφάδα, όπου δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι και οι υψηλές αξίες γης δημιουργούν εμπόδια στις απαλλοτριώσεις. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, έκτασης 3,1 στρεμμάτων, ανήκε στο Δημόσιο (υπουργείο Υγείας) και παραχωρήθηκε στο υπουργείο Παιδείας για να ικανοποιηθούν οι στεγαστικές ανάγκες των μαθητών.

Στο προχθεσινό ρεπορτάζ φιλοξενούσαμε δήλωση του δημάρχου Γλυφάδας Γ. Θεοδωρόπουλου που ανέφερε: «Εκφρασμένη θέση του δήμου είναι ότι θέλουμε εκεί να κτισθεί δωδεκαθέσιο σχολείο». Παραλλήλως, ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνομιλία του μαζί μας ανέφερε επί λέξει ότι «ο δήμος δεν έχει καμία ανάμιξη στην όλη υπόθεση», ότι «ο μητροπολίτης πήγε στον υπουργό Παιδείας και του είπε να αφαιρέσει 400-500 τ.μ. για να γίνει έδρα της μητρόπολης, και να γίνει εννεαθέσιο σχολείο» και ότι το θέμα κινείται μόνον μεταξύ «υπουργείου Παιδείας, Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του μητροπολίτη».

Ο μητροπολίτης Παύλος αναφέρει όμως στην επιστολή του ότι «ουδέποτε επιέσαμεν τον υπουργόν, μόνον παράκλησιν υπεβάλαμεν την μίαν και μόνην φοράν κατά την οποίαν τον επεσκέφθημεν στο γραφείον του κατόπιν παραινέσως του δημάρχου Γλυφάδος».

Επίσης, ο ιεράρχης διαψεύδει ότι απείλησε με το επιτίμιο της ακοινωνησίας τους εκπροσώπους της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, όπως μας ανέφερε στο ρεπορτάζ ο νυν πρόεδρος Γ. Κολώνης.


ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/11/2008