Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Επείγον!!! Οικονομική ενίσχυση για την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Οι νονοί τηςνύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντι τους!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Η Κωνσταντίνα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα, που αγωνίζεται σκληρά και ηρωικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες - κατά κύριο λόγο γυναίκες.

Στη Βουλγαρία ήταν ιστορικός επιστήμονας και στην Ελλάδα ήρθε όταν ο γιος της χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση. Σήμερα ζει μαζί του (πάει 5η δημοτικού) και με την μητέρα της στα Α. Πετράλωνα.

Ας ενεργοποιήσουμε την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη μας και ας βοηθήσουμε ώστε τουλάχιστον η Κωνσταντίνα να μην έχει να ανησυχεί για τα λεφτά. Έχει εκατοντάδες άλλα πράγματα να απασχολούν αυτήν την οικογένεια και τις συναδέλφισσες της.

Όμως ας μην νομίζουμε ότι βάζοντας μερικά χρήματα κάναμε το χρέος μας.
Η απάντηση πρέπει και θα δοθεί στους δρόμους, στους εργασιακούς χώρους και τα σωματεία.
Χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη και δράση και όχι δάκρυα.

-->--> -->-->

Για την εταιρεία που δούλευε η Κωνσταντίνα.
δημοσιεύτηκε χθες από me
Η εταιρία αυτή φαίνεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά αεριτζίδικων εργολαβικών εταιριών που συστήθηκαν και ανέλαβαν υπ-εργολαβίες σε κρατικούς φορείς, όταν η κυβέρνηση Σημίτη άνοιξε αυτό το πεδίο λαμπρών ευκαιριών σε διάφορα λαμόγια. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε η αντιπρόεδρος του σωματείου των καθαριστριών, ότι ενώ είναι γνωστό ότι με απευθείας πρόσληψη ωρομίσθιων καθαριστριών, το έργο έρχεται φθηνότερα στους δημόσιους φορείς και παρ’ ότι πολλοί από αυτούς επανειλημμένα έχουν ζητήσει να σταματήσουν να έχουν την καθαριότητα σαν υπ’ εργολαβία και να προσλάβουν προσωπικό, το κράτος τους υποχρεώνει σε μια λύση που είναι οικονομικά ασύμφορη για το δημόσιο. ΓΙΑΤΙ? Η απάντηση είναι απλή. Για τον ίδιο λόγο που η ΔΕΗ υποχρεούται να αγοράζει ρεύμα ακριβότερα από ιδιώτες. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας!
Η εταιρία λοιπόν στην οποία δουλεύει η Κωνσταντίνα λέγετε ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε. και εδρεύει στον Πειραιά, ενώ έχει διακριθεί στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία εδώ και χρόνια. Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον Ρρισζοσπάση 5 Αυγούστου 2004:
«….Χτες έγινε γνωστή μια ακόμα απόλυση εργαζόμενης από εταιρία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ. Πρόκειται για την ΟΙΚΟΜΕΤ, η οποία απέλυσε την Αγγελική Βουλγαροπούλου, επικαλούμενη το γνωστό και συνεχώς επαναλαμβανόμενο τον τελευταίο καιρό, πρόσχημα ότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της.
Βεβαίως - όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ - ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι άλλος και σχετίζεται με την προσπάθεια της εταιρίας να εκδικηθεί τη συγκεκριμένη εργαζόμενη και να εκφοβίσει τους υπόλοιπους, ούτως ώστε να πάψουν να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα, το «αμάρτημα» της εργαζόμενης που προκάλεσε την απόλυσή της, είναι ότι ανέφερε στην Επιθεώρηση Εργασίας, που διενεργούσε επιτόπιο έλεγχο, τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις της επιχείρησης με τους εργαζόμενους.
Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ σημειώνεται ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι νομικός σύμβουλος της ΟΙΚΟΜΕΤ είναι ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής, ο οποίος και την υποστήριξε με πάθος κατά την τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην ανακοίνωση τέλος, τονίζεται η απαίτησή του να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της εργαζόμενης και καλείται η διοίκηση του ΟΣΕ να προβεί σε κυρώσεις προς την εταιρία γιατί δεν εφαρμόζεται η σύμβαση.»
Πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία απασχολεί περί του 800 ασφαλισμένους εργαζόμενους και περίπου άλλους 1200 ανασφάλιστους κυρίως μετανάστες. Μάλιστα έχει φτιάξει και εργοδοτικό σωματείο, που την διοίκηση έχουν όλοι οι επιστάτες, ενώ τα μέλη είναι το πιο φτωχό και αμόρφωτο κομμάτι μεταναστών από Πακιστάν και Μπαγκλαντές που δεν μιλάνε καν την γλώσσα και υποχρεώνονται να υποκύπτουν σε κάθε πίεση της εργοδοσίας.
Το πραγματικό σωματείο στο οποίο η Κωνσταντίνα ήταν γραματέας, βρισκόταν συνεχώς στους χώρους δουλειάς. Επανειλημένες παρεμβάσεις σε επιθεωρήσεις εργασίας, για απολύσεις, δεδουλευμένα, ωράρια, ένσημα. Η εργοδοσία σε μια από αυτές σε "συνεργασία" με το εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει οργάνωσε αντισυγκέντρωση απειλόντας το σωματείο και την συγκεκριμένη εργαζόμενη. Πριν λίγες μέρες η εργαζόμενη κατήγγειλε ότι έβαζαν εργαζόμενες να υπογράφουν για μεγαλύτερο ποσό στην είσπραξη του δώρου και ΄έπερναν λιγότερα στο χέρι. -->--> -->-->

http://indy.gr/newswire/epeigon-oikonomik-enis3c7ysi-gia-tin-syndikalistria-konstantina-koyneba