Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και Η/Υ


Με αφορμή μια απαράδεκτη κατάσταση ας αναδείξουμε την ανάγκη πρωτοβουλιών για την ανακύκλωση.

Θέλοντας να ανακυκλώσω μια παλιά τηλεόραση ρώτησα στο δήμο που υπάρχει σημείο περισυλλογής ηλεκτρικών συσκευών. Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι πίσω από το γηπεδάκι του Άρη Γλυφάδας στο Γκόλφ υπάρχει κοντέινερ για την συλλογή τέτοιων συσκευών. Πήγα και εγώ την συσκευή και αντίκρισα έξω από το μισοάδειο κοντέινερ πεταμένους μες το χώμα διάφορους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παραθέτω και δύο εύγλωττες φωτογραφίες που τράβηξα. (θα σας τις στείλω με το τηλ.)

Η εικόνα μου ενέτεινε την άποψη ότι η υπόθεση της ανακύκλωσης αποτελεί πάρεργο της δημοτικής αρχής. Όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και με την αδιαφορία της καθίσταται επικίνδυνη.

Απαιτείται άμεσα να μαζευτούν οι πεταμένες συσκευές.

Να μεταφερθεί το κοντέινερ στο παρκινγκ μπροστά στο δημαρχείο ώστε να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας να ανακυκλώνουν τις συσκευές τους.

Να ανοίξει μια συζήτηση για την προώθηση της ανακύκλωσης γενικότερα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και ας αποτελέσει ο δικτυακός τόπος του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας βήμα προβληματισμού για το τι δήμο θέλουμε και κατάθεσης προτάσεων για την παρέμβασή μας και στα τοπικά ζητήματα.

Ν. Μαγκαφόσης