Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Συζήτηση για την επισφαλή εργασία

ΣΥΡΙΖΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συζήτηση για την επισφαλή εργασία

Την Πέμπτη, 21 Γενάρη, η τοπική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο ΚΑΠΗ Καραχάλιου (οδ.Σοφία Βέμπο) με θέμα την επισφάλεια στην εργασία και τις συνέπειες που έχει αυτή η πρακτική του κεφαλαίου σε βάρος της ζωής του καθενός και της καθεμιάς από εμάς.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καλούνται να εγγραφούν στο μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας όσοι και όσες αγωνίστηκαν στο προηγούμενο διάστημα με την ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, όσοι και όσες προσβλέπουν σε αυτή για την ανατροπή του σημερινού σκηνικού.

Σήμερα, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι δουλεύουν με ελαστικές και επισφαλείς μορφές εργασίας (μερικά απασχολούμενοι, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, ενοικιαζόμενοι, συμβάσεις έργου, προγράμματα stage). Οι άνεργοι και οι άνεργες ξεπερνούν τις 750.000 και οι ανασφάλιστοι/ες τις 600.000. Χρειάζεται να βρούμε τρόπους να αντισταθούμε και να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση διεκδικώντας πλήρη και σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ελάτε να συζητήσουμε και –κυρίως– να δράσουμε μέσα από την τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.