Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010



ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΤΩΡΑ

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας σπρώχνουν στην απόγνωση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα Ελλήνων και ξένων κερδοσκόπων.

Επιβάλλουν σκληρά αντιλαϊκά οικονομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα. Περικόπτουν μισθούς στο δημόσιο τομέα και υπονομεύουν κατακτήσεις μισού αιώνα και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές κ.λπ.

Αυτά τα μέτρα από τη μια μεριά φέρνουν φτώχεια σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους και από την άλλη δεν επιλύουν το πρόβλημα του χρέους: Οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και συνεπώς σε λιγότερα δημόσια έσοδα. Το χειρότερο όμως είναι ότι οξύνουν την ανεργία και ότι περιορίζουν τους πόρους για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κι όμως 8 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τις ελληνικές στις ελβετικές τράπεζες. Ο ετήσιος μισθός ενός διοικητή τράπεζας ανέρχεται στα 200.000-300.000 ευρώ ετησίως.

Από το 2004 έως το 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δισ. ευρώ σε 50.000 επιχειρήσεις.

Κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει από φόρους των υπεράκτιων (offscore) εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, φόρους 6 δισ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος αγόρασε τον Οκτώβρη που πέρασε, από έκθεση ζωγραφικής στο Λονδίνο, πίνακα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα βγάλει ένας οποιοσδήποτε υπάλληλος, αν δουλέψει ασταμάτητα από 100 έως 200 χρόνια.

Η θαλαμηγός του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου πουλήθηκε αντί 150 εκατ. ευρώ. Ο Σπύρος Λάτσης νοικιάζει το κότερό του, σε μη έχοντες σκάφος επιχειρηματίες, αντί 90.000 ευρώ τη μέρα.

Τα έξοδα συντήρησης καθενός από τα 220 ιδιωτικά αεροπλάνα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, φτάνουν στα 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η ακριβότερη σουίτα του κόσμου βρίσκεται στο Λαγονήσι Αττικής και νοικιάζεται προς 50.000 δολάρια τη βραδιά…

Και πολλά ακόμη.

Λεφτά υπάρχουν συνεπώς, αλλά όχι για μας! Είναι δικά μας, εμείς οι εργαζόμενοι τα γεννήσαμε με τον ιδρώτα μας, αλλά μας λένε ότι δεν μας ανήκουν. Δυο κόσμοι διαφορετικοί στην ίδια χώρα! Ο κόσμος μας και ο κόσμος τους.

Από τη μια:

Ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, υποαπασχόληση, συντάξεις πείνας, μισθοί των 700 ευρώ, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, περικοπές μισθών και επιδομάτων κεκτημένων με αγώνες και θυσίες, κατάργηση συμβάσεων,

Ένας κόσμος μέσα στην ανασφάλεια, στο φόβο, στην αγωνία για το μέλλον.

Από την άλλη:

Τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, θαλαμηγοί, σκανδαλώδεις φοροδιαφυγές, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κακοδιαχείριση του δημοσίου κορβανά, πομπώδεις προκλητικές φιέστες. Ένας κόσμος μέσα στη χλιδή, τη σπατάλη, την παρακμή, με τη σιγουριά πως το μέλλον τους ανήκει…

Η απάντηση μία: στο ΔΡΟΜΟ! Να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!

Όταν σου λένε ότι «ως χώρα χρωστάμε…»

Ρώτα τους ποια είναι η διαφορά τους από τους τοκογλύφους.

Όταν σου μιλάνε για την ανάγκη να σου κόψουν ένα μισθό,

Ρώτα τους ποιος πλήρωσε τα 28 δισ. που χάρισαν πέρυσι στις τράπεζες.

Όταν σου μιλάνε για «περικοπές» και «ευέλικτες σχέσεις εργασίας»

Ρώτα τους αν έχουν κανέναν άνεργο στην οικογένειά τους.

Όταν σου μιλάνε για τον «υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα»

Ρώτα τους αν ξέρει τίποτα το πολιτικό τους γραφείο από διορισμούς

και ρουσφέτια.

Όταν σου μιλάνε για «μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων»

Ρώτα τους, για τα δισ. που δίνουν κάθε χρόνο για όπλα και μίζες.

Πολλές οι ερωτήσεις; Η απάντηση μια: στο ΔΡΟΜΟ!!!

ΓΛΥΦΑΔΑ 25-3-2010