Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ





Οι εκτιμήσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο και την ποιότητα του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά ξεπέρασαν κάθε φαντασία, ειδικά με όσα συνέβησαν χθές κατά τη 2η ημέρα εργασιών του Συνεδρίου.

Τα όσα συντελούνται κατά τις εργασίες του 34ου Συνεδρίου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κωμικά, εάν η πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν συνέπιπτε με την πιο άγρια, σκληρή και ανάλγητη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Για αυτό και όσα συντελούνται στο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι απλώς τραγικά και θλιβερά.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με τη συμπαιγνία του ΠΑΜΕ φέρουν βαριές ιστορικές ευθύνες για την πλήρη απαξίωση και καταβαράθρωση της Συνομοσπονδίας, γυρίζοντας το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας σε αλήστου μνήμης εποχές.

Πρώτον:
Η εικόνα ενός Πανεργατικού συνεδρίου να δημιουργεί πανυγηρικό κλίμα κατά την προσέλευση του Πρωθυπουργού, και η εικόνα αυτή να κάνει μέσα από τα κανάλια το γύρο στη χώρα και στο εξωτερικό, είναι θλιβερή για την εργατική τάξη, η οποία βιώνει απίστευτα δύσκολες ημέρες.

Δεν γίνεται, εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων δημιουργούν πανηγυρικό κλίμα κατα την ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής των πλέον επώδυνων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που έχει γνωρίσει ο τόπος, ρίχνει την οικονομία στην πιο βαριά ύφεση και υποκύπτει αβίαστα στις παράλογες απαιτήσεις των αγορών, της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Ολα αυτά δυστυχώς, φέρνουν στη μνήμη όλων μας τις χειρότερες ημέρες ενός κυβερνητικού συνδικαλισμού που ξεπερνά κάθε όριο και φαντασία.


Δεύτερον:

Η συμπαιγνία όλων των παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΜΕ, να νομιμοποιήσουν πάνω από 18 εξόφθαλμα νόθους αντιπροσώπους, και ιδίως τους 12 αντιπροσώπους της περιβόητης Ομοσπονδίας ΟΜΥΠΑΕ (security) η οποία αποτελεί ντροπή για το σ.κ., παραβιάζοντας τις ίδιες τις αποφάσεις των οργάνων της ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίτωση αποδεκτή. Η Α.Π. δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων και δηλώσαμε ότι μετά το Συνέδριο θα εξετάσουμε κάθε μέσο που θα διασφαλίσει την ελάχιστη νομιμότητα του Συνεδρίου.

Εκ των πραγμάτων, στόχος αποδεικνύεται ότι είναι η με κάθε τρόπο «υποκλοπή» μιας έδρας από την Α.Π. και η υποταγή της ΓΣΕΕ στις δικομματικές πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Το δε ΠΑΜΕ, αφού διασφάλισε τους δικούς του αντιπροσώπους, έκανε «ηρωϊκή έξοδο», για να επανέλθει πανηγυρικά στις κάλπες του Συνεδρίου.

Η Α.Π. καταδικάζει τα θλιβερά φαινόμενα της νοθείας που αναπαράγονται και ενισχύονται και ζητά την πραγματοίηση νέου Συνεδρίου το 2011 με ΚΑΘΑΡΑ ΜΗΤΡΩΑ.

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τις θέσεις της παρατάξής μας. Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αλλάξει θα βουλιάξει.

Για την Α.Π. δεν έχει νόημα πλέον η παραμονής μας στο Συνέδριο και αποχωρούμε απο τις συνέχεια των εργασιών.

Από την πλευρά μας και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε τα συνδικάτα και να οικοδομήσουμε ένα πραγματικά ταξικό, αυτόνομο, μαζικό και δημοκρατικό εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα με βάση και την ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε και στο Συνέδριο.

Εμείς επανερχόμαστε με νέα ορμή στη βάση των εργαζομένων και στους χώρους εργασίας, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις για να δώσουμε τη μάχη της οικοδόμησης ενός πανεργατικού μετώπου, που θα λάβει χαρακτηριστικά κοινωνικού ξεσηκωμού και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανατροπής των αντεργατικών – αντικοινωνικών πολιτικών και του Συμφώνυ Σταθερότητας της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.