Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ν Τ Ρ Ο Π Η Τ Ο Υ Σ !!!

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

Ν Τ Ρ Ο Π Η Τ Ο Υ Σ !!!
ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταγγέλλει στο λαό της Γλυφάδας την κατάπτυστη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που καταψήφισε την πρότασή μας για την στήριξη των πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται την πληρωμή του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρατσιού που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το χαράτσι αυτό, χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν την δυνατότητα να το πληρώσουν και αρνούνται να συνεχίσουν να υπομένουν τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Η Κυβέρνηση όμως τα απειλεί με τη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όμως οι αντιστάσεις φουντώνουν σε όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι δήμοι, όπως οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέα Ιωνίας, Σαρωνικού, Ιλίου, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Λάρισας κ.λ.π. αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό όλων των πολιτών που αντιδρούν και αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και κυρίως τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δηλώνουν πως θα αγωνισθούν ώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντίθετα ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης με τα συνεταιράκια του (δηλαδή οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του κ. Λανδράκη) αρνήθηκαν (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) να παράσχουν την στήριξη αυτή και την βοήθεια που παρέχουν οι παραπάνω Δήμοι στους δημότες τους. Συμπαρατάχθηκαν και ψήφισαν μαζί μας οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των «Ανοιχτών Οριζόντων».

Χθες σε ένα κλίμα έντασης και φραστικών προπηλακισμών προς την παράταξη μας, με πρωτοστάτες τον κ. Δήμαρχο, την πρόεδρο του Δ.Σ. και συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, έπεσαν οι μάσκες και φάνηκαν ξανά τα πολιτικά παπαγαλάκια υποστήριξης της βάρβαρης, ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μας. Η πρόταση μας ήταν η εξής: «Ο Δήμος μας, όπως και τόσοι άλλοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, να στηρίξει πολιτικά την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ. Να συσταθεί στο Δήμο μας υπηρεσία για την άμεση ενημέρωση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την άρνηση πληρωμής και συγχρόνως να παρέχει νομική στήριξη στους συμπολίτες μας που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ». Σε αντιπαράθεση με αυτό και επειδή το θράσος τους περισσεύει και την στιγμή που οι λογαριασμοί λήγουν αυτές τις μέρες, ψήφισαν: «Αναμονή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Δεκέμβρη και εάν γίνει κάτι, αυτό θα αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στις λίστες απόρων του Δήμου. Δηλ. «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Παρά την απαράδεκτη αυτή απόφαση της Δημοτικής μας αρχής, οι πολίτες υπερνικώντας τους εκφοβισμούς, πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν. Η παράταξή μας πιστεύοντας σταθερά πως δεν πρέπει να αφεθεί «κανείς δημότης μόνος του στην κρίση», θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της αντίστασης στη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική καθώς και στην υπεράσπιση των συμπολιτών μας. Θα στηρίξει και θα συμμετάσχει σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οποιουδήποτε άλλου "χαρατσιού". Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει.
Καλούμε όλους τους Δημότες
να αντισταθούν στα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι στη ΔΕΗ
Είναι αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε οι μαζικοί, ενωτικοί, αγώνες των εργαζομένων
Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Γλυφάδα 10 Νοεμβρίου 2011

www.glyfadarpwordpress.com