Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδα κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

στα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21-11-2011 με πρωτοβουλία της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές» συγκεντρώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας που έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της στήριξης των πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται την πληρωμή του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρατσιού που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το πρωτοφανές κύμα λαϊκής αντίστασης που φουντώνει σε όλη τη χώρα και στο οποίο συμμετέχουν πολλοί δήμοι με αποφάσεις ενεργούς στήριξης των πολιτών που αντιδρούν και αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα και κυρίως η αποφασιστικότητα των συνδημοτών μας, ανάγκασαν την Δημοτική αρχή να επανεξετάσει την αρνητική στην ουσία θέση που είχε πάρει στο προηγούμενο Δ.Σ με την καταψήφιση της δικής μας σχετικής παρέμβασης.

Οι δημότες του Δήμου Γλυφάδας με τις μαχητικές παρεμβάσεις τους, αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση των δημοτικών παρατάξεων της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και μεμονωμένων συμβούλων από άλλες παρατάξεις, οδήγησαν την Δημοτική Αρχή στην αλλαγή της προηγούμενης θέσης της και στην δέσμευση ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες νομικές ενέργειες προάσπισης όλων των πολιτών που θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, χωρίς όμως να δεσμευθεί για την επί της ουσίας υπεράσπιση των πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία πιθανή διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, ενεργοποιώντας τις σχετικές απαραίτητες ενέργειες όπως η νομική στήριξη, η επανασύνδεση της παροχής κ.α. Καταψήφισαν μάλιστα το κοινό ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας», που προέβλεπε την πλήρη τεχνική και νομική στήριξη των πολιτών καθώς και την έμπρακτη αντιμετώπιση των απειλών διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης η παράταξή μας κατά την διάρκεια της συζήτησης επανέφερε, την πρόταση της για:

· Το πάγωμα των δημοτικών τελών και την απαλλαγή από αυτά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

· Την αναστολή της είσπραξης του «πρασινόσημου» που θα επιφέρει άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 25%.

στην οποία για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή εκώφευσε !!!

Αυτή η πρώτη μικρή νίκη των δημοτών της Γλυφάδας, αλλά και η «μεσοβέζικη στάση» της Δημοτικής αρχής, δείχνουν πως οι πολίτες υπερνικώντας τους εκφοβισμούς, πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν. Η παράταξή μας πιστεύοντας σταθερά πως δεν πρέπει να αφεθεί «κανείς δημότης μόνος του στην κρίση», παίρνει ενεργά μέρος στην οργάνωση της αντίστασης στη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική καθώς και στην υπεράσπιση των συμπολιτών μας. Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα στηρίξει και θα συμμετάσχει σε κάθε ενέργεια και δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οποιουδήποτε άλλου "χαρατσιού". Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει.

Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε οι μαζικοί

και ενωτικοί, αγώνες των εργαζομένων

Καλούμε όλους τους Δημότες στην ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της

«Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας

ενάντια στο μνημόνιο και της αντιλαϊκές πολιτικές»

Την Δευτέρα 28/11, 6:30 μ.μ.,

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Αν. Ρωμυλίας 123 & Γ. Γεννηματά

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Γλυφάδα 23 Νοεμβρίου 2011