Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

& ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ψηφίσθηκε τελικά στην ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης και τους «προθύμους», ο Νόμος για την εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου. Με τον Νόμο αυτό εκχωρείται το «Ελληνικό» άνευ όρων στους επίδοξους «επενδυτές» για να προχωρήσουν με αντισυνταγματικές διαδικασίες στην κερδοσκοπική «αξιοποίησή του», με φαραωνικές κατασκευές και τσιμεντοποίηση 3.500.000 τ.μ. Παράλληλα διατάσσεται η άμεση αποβολή από το χώρο όλων των δημόσιων και κοινωνικών φορέων που λειτουργούν εκεί (πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, ΥΠΑ, ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, κοινωνικές υπηρεσίες για ΑΜΕΑ κ.α.).

Ολοκληρώθηκε έτσι η νομοθετική προετοιμασία για την θυσία του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της Αττικής στο βωμό των κερδοσκοπικών «επενδυτικών» συμφερόντων. Ξεπουλιέται έτσι ολόκληρη η έκταση για την αποπληρωμή των τόκων μόνο τριών μηνών του διεθνούς χρέους της χώρας. Ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει προς τον λαό της περιοχής την στάση μεγάλου μέρους των πολιτικών δυνάμεων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα:

· Τα κόμματα της «μνημονιακής συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που το εισηγήθηκαν, ξεδίπλωσαν όλο το διαθέσιμο οπλοστάσιό τους για την υποστήριξη της πολιτικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας στους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Βαρβιτσιώτη – είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο μας - που ως εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ όχι μόνο συνήνεσε μετά πολλών επαίνων στο ξεπούλημα ζητώντας «…την δημιουργία σύγχρονου επιχειρηματικού πόλου», αλλά κομπορρημονεί στα τοπικά ΜΜΕ ότι «…Πέρασαν οι προτάσεις του για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού για την εξασφάλιση οφελών για τους όμορους Δήμους». Από κοντά και τα λοιπά μνημονιακά κόμματα του ΛΑΟΣ και της κ. Μπακογιάννη.

· Στην ίδια γραμμή πλεύσης και «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» και ο επικεφαλής τους «αντιμνημονιακός» κ. Καμμένος που δεν αφίσταται σε τίποτε από τις εξαγγελίες του Ζαππείου 1 & 2 της ΝΔ και θεωρεί τίτλο τιμής την προσφορά του στο ξεπούλημα στους Κινέζους της COSCO του λιμανιού του Πειραιά.

· Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Ψαριανός καταψήφισε μεν το νομοσχέδιο, αλλά οι προτάσεις του ήταν στην γραμμή του κ. Μάνου, δηλαδή της δήθεν «χωροταξικής δικαιοσύνης» που για το Ελληνικό κατά την άποψή τους επιγραμματικά συνοψίζεται στο τρίπτυχο - δεν χρειάζεται πάρκο μεγαλύτερο από 2000 στρέμματα - ας γίνει και εκμετάλλευση εκτάσεων για το γενικότερο καλό του λεκανοπεδίου - ο συντελεστής κάλυψης να μην είναι 40% αλλά 30%.

· Πρέπει επίσης να καταγγείλουμε και τους 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και τον κ. Καμμένο, που αντί να υπερασπισθούν την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και την δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου, προώθησαν για ψήφιση την «κατάπτυστη ντροπολογία» για την νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου που με μαφιόζικες μεθόδους «φύτευσε» το καλοκαίρι στην Α΄ Ζώνη του Υμηττού ο ακραία «μνημονιακός» δήμαρχος Γλυφάδας κ Κόκκορης.

Όμως ο λαός της γύρω περιοχής και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής δεν θα επιτρέψει αυτό το ξεπούλημα και θα συνεχίζουν μαχητικά να υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία όπως υπερασπίσθηκαν μέχρι σήμερα το «Ελληνικό», την παραλία και τον Υμηττό από τα σχέδια τσιμεντοποίησης τους και της δημιουργίας των περιφερειακών αυτοκινητοδρόμων. Θα παλέψει ενωτικά για την μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε χώρο υψηλού πρασίνου, για την προστασία του Υμηττού και την αποτροπή των κάθε μορφής καταπατήσεων (όπως το αυθαίρετο και παράνομο νεκροταφείο του Κ. Δημάρχου Γλυφάδας), ενισχύοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των φορέων της γύρω περιοχής όπως της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές», των Αγωνιστικών Δημοτικών παρατάξεων των γύρω δήμων, της ΕΛΜΕ Νοτίων προαστίων, της «Επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού» κ.λ.π. για την ανατροπή των σχεδίων της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της σε αυτή την καταστρεπτική για τον τόπο πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καλεί τον λαό της περιοχής να συνδέσει τον αγώνα για την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος με τον αγώνα για την απόκρουση της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα πρωταγωνιστήσει στους αγώνες που θα δοθούν σε όλα τα μέτωπα γιατί πιστεύει πως απέναντι στον μύθο των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, ο δρόμος της Αριστεράς.

ΓΛΥΦΑΔΑ 30 Μαρτίου 2012

Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419

στο mail: glyfadasyriza@gmail.com

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/