Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ «ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ» ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση και πολιτική του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κόκκορη σε μια σειρά από βασικά θέματα του Δήμου μας που αφορούν, την εξέλιξη του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του παράνομου νεκροταφείου στον Υμηττό, της σκανδαλώδους αγοράς των οικοπέδων στην περιοχή «Καρβελά», την εκχώρηση σε ιδιώτες της κατασκευής επιχειρήσεων στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους κ.λ.π. Συγκεκριμένα:

Ενώ οι πολίτες της Γλυφάδας και των γύρω περιοχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης διαδήλωναν έξω από την Βουλή την θέλησή τους να αποτρέψουν το εγκληματικό ξεπούλημα του Ελληνικού, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης αγνόησε πλήρως την αγωνιστική αυτή εκδήλωση αποκαλύπτοντας τις πραγματικές του προθέσεις που ουσιαστικά «αβαντάρουν» την πολιτική του ξεπουλήματος. Άλλωστε είχε «σοβαρότερο καθήκον». Με αρκετούς ακόμη δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, «αγωνιζόταν στους διαδρόμους της Βουλής» για την προώθηση της «κατάπτυστης ντροπολογίας» για την νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου που με μαφιόζικες μεθόδους «φύτευσε» το καλοκαίρι στην Α΄ Ζώνη του Υμηττού.

Την «ντροπολογία» προσυπέγραψαν οι παρακάτω δώδεκα βουλευτές κ. Απ. Κακλαμάνης (επανήλθε χωρίς επιτυχία και κατά την συζήτηση του νόμου έγκρισης του νέου ΓΟΚ), Πάνος Καμμένος, Χρ. Πρωτόπαππας, Π. Ευθυμίου, Κ. Γείτονας, Μ. Αποστολάκη, Α. Νταλάρα, Κ. Βούρος, Μ. Ανδρουλάκης, Γ. Χαραλαμπόπουλος του ΠΑΣΟΚ και Κ. Αϊβαλιώτης και Α. Πλεύρης του ΛΑΟΣ. Τα «μνημονιακά» τους κόμματα και οι ίδιοι θα καταδικασθούν από την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η Κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε την τροπολογία λόγω του μεγέθους της παρανομίας της αλλά και γιατί το βασικό μέλημά της ήταν το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου. Κατέρρευσε έτσι η αδιέξοδη πολιτική και οι κομπορρημοσύνες του κ. Κόκκορη για τις δυνατότητες του να νομιμοποιήσει τις παράνομες ενέργειές του.

Παράλληλα ξεδιπλώνεται πλήρως η απαράδεκτη πολιτική του κ. Δημάρχου και στα υπόλοιπα μέτωπα του Δήμου. Μια πολιτική που υλοποιεί τοπικά τις «μνημονιακές κατευθύνσεις», αρνείται την στήριξη των κινημάτων αντίστασης στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης και δεν λαμβάνει το παραμικρό μέτρο στοιχειώδους ανακούφισης των πληττόμενων δημοτών. Αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις καθώς και τις ριζικές διαφωνίες των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», αλλά και τις ενστάσεις και αντιρρήσεις ακόμη και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του προχωράει:

· Στην υπογραφή των συμβολαίων και στην άρον – άρον εκταμίευση των περίπου 8.800.000 € για την σκανδαλώδη αγορά των οικοπέδων στην περιοχή «Καρβελά» πριν καν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τίτλων τους.

· Στην υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» εκχωρώντας με την μέθοδο των ΣΔΙΤ μια επικερδή δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί σε Δημοτικό χώρο στα ασύδοτα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

· Καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα εγκλήματα που συντελούνται διαχρονικά στον Υμηττό.

· Απαιτεί την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ και την κατεδάφιση των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών του κ. Δημάρχου στον Υμηττό, την απομάκρυνση των σορών, των μνημάτων καθώς και του αυθαίρετου ναϊσκου από τον Υμηττό.

· Απαιτεί την άμεση προώθηση της κατασκευής σύγχρονου νεκροταφείου σε χώρο εντός του αστικού ιστού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και προφανώς εκτός των προστατευομένων ζωνών του Υμηττού. Την άμεση μα προσωρινή επαναλειτουργία του παλαιού νεκροταφείου Γλυφάδας μέχρι την κατασκευή του νέου.

· Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης κατασπατάλησης - σε εποχές μάλιστα γενικότερης οικονομικής κρίσης και τεράστιων προβλημάτων της πόλης μας και πολλών συνδημοτών μας - δημοτικών χρημάτων για την αγορά των οικοπέδων της περιοχής «Καρβελά» που τίποτε το ουσιαστικό δεν έχουν να προσφέρουν.

· Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης εκχώρησης της κατασκευής με την μέθοδο των ΣΔΙΤ δημοτικού χώρου στάθμευσης (μιας κερδοφόρας για το Δήμο δραστηριότητας) στην ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη του αγώνα των πολιτών για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής «μνημονιακής» πολιτικής της συγκυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ, αλλά και για την απαίτηση από την δημοτική αρχή της εφαρμογής μέτρων για τη βοήθεια στους ανέργους και τους πολλαπλά πληττόμενους από την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού συνδημότες μας, όπως:

· Την απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη των ευπαθών ομάδων (ανέργων κ.λ.π.).

· Την αναστολή στην παρούσα περίοδο οικονομικής δυσπραγίας της είσπραξης του «πρασινόσημου».

· Την μείωση των δημοτικών τελών.

· Την ενίσχυση των σχολείων και την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία του Δήμου και την κατάργηση των τροφείων (άμεσα για τους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

· Την ανάκληση της αγοράς των οικοπέδων «Παπαδημητρίου» και την διάθεση κονδυλίων από «το πρασινόσημο» για την αγορά ακινήτων για την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών (δημοτικών ιατρείων, παιδικών σταθμών κ.λ.π.)

· Την εφαρμογή πολιτικής πλήρους διαφάνειας και περιορισμού της σπατάλης στις εκτός μισθοδοσίας δαπάνες.

ΓΛΥΦΑΔΑ 31 Μαρτίου 2012

Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419

στο mail: glyfadasyriza@gmail.com

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/