Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ χαιρετίζει το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη, που σηματοδοτεί την καταδίκη του χρεωκοπημένου Μνημονίου και την αποδοκιμασία όσων κομμάτων το υπηρέτησαν και στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Ευχαριστεί τους πολίτες της Γλυφάδας που στις εκλογές ανέδειξαν το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε πρώτη δύναμη στο δήμο μας - όπως και σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής - και  με αίσθημα ευθύνης  να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα τιμήσουμε τη ψήφο τους στο ακέραιο. Ο λαός τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μνημονιακών δυνάμεων και να δώσει ισχυρή δύναμη στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ.
Η ενωτική πρότασή μας για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου και κέρδισε την αποδοχή ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων. Σταθεροί στην προεκλογική μας δέσμευση,  θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και προοπτική για το σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει την εντολή της κάλπης και θα εκφράσει το σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας του κόσμου της εργασίας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετεκλογικά με τόλμη, αποφασιστικότητα και ευθύνη, με παράλληλη ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας για τη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής παράταξης της αριστεράς.
Θέλουμε, επίσης, να απευθυνθούμε και στους  πολίτες  που επέλεξαν άλλα ψηφοδέλτια και να τους διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους σε δίκαιους  κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Τους καλούμε να μελετήσουν  την  πολιτική  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενωτική και αριστερή διέξοδο από την κρίση και να συνταχθούν στους κοινούς αγώνες που απαιτούνται.
Άλλωστε τα αποτελέσματα των εκλογών έστειλαν το σαφές μήνυμα ότι ο λαϊκός αγώνας μπορεί να οδηγήσει στην πολιτική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή δυναμική που εκφράστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια με τα απεργιακά συλλαλητήρια, τις πλατείες των Αγανακτισμένων, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π. Μας δίνουν όμως και νέα πνοή, καθώς οι κοινωνικές διεργασίες αποκτούν δυνατότητες αριστερής πολιτικής εκπροσώπησης. Η κατάρρευση του δικομματισμού, η νέα μεταπολίτευση, μπορεί να έχει αριστερό πρόσημο. Ο στόχος αυτός αποδεικνύεται εφικτός.
Η δυναμική αυτή συναντάται με την κινητικότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών που καταγράφονται με την ήττα Σαρκοζί και κυρίως με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.λ.π.) που απορρίπτουν τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της.

Ωστόσο η εισβολή των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αμαυρώνει τη λαϊκή νίκη και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μέσα από τη σύγχυση και την αδιέξοδη αντίδραση, μέσα από την κατάρρευση της καθημερινότητας, η λαϊκή απόγνωση μπορεί να προσλάβει αντιφατικούς δρόμους. Έτσι ένα κομμάτι συμπολιτών μας καθοδηγούμενο από την απόγνωση εκφράστηκε σε μία λαθεμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση ανοίγοντας την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου σε μια νεοναζιστική οργάνωση που δυστυχώς φρόντισε και στην περιοχή μας να κάνει αισθητή την αντιδραστική και φασιστική πρακτική της.
Σε τοπικό επίπεδο δώσαμε μια μάχη με πενιχρά οικονομικά μέσα και μικρή προβολή στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά χάρη στον αγώνα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους την εκλογική μάχη καταφέραμε να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα που ανοίγει νέους δρόμους ελπίδας για το λαό μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ  ΜΑΪΟΣ  2012
Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com