Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ


του  Τάσου Ταστάνη.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
   
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου ήταν ένα ελπιδοφόρο αλλά ταυτόχρονα και συγκλονιστικό μήνυμα για τον ελληνικό λαό. Βρισκόμαστε απέναντι στην πιο σοβαρή, ουσιαστική και κρίσιμη πρόκληση των μεταπολεμικών χρόνων για τη ζωή τη δικιά μας, των γονιών μας και των παιδιών μας.
Τέσσερα χρόνια τώρα, και ειδικά μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η πολιτική της ριζοσπαστικής αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του, αλλά και άλλοι συναγωνιστές και φίλοι, λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν και ενοχοποιήθηκαν με ασύστολα ψεύδη, από τα παπαγαλάκια που υπηρετούν πιστά τους καναλάρχες και τα διαπλεκόμενα  ΜΜΕ.
Πρωτοστάτησαν σε αυτή τη λάσπη οι δυνάμεις του δικομματισμού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπραξη του ΛΑΟΣ.  Κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες μας είπαν.  Όλα τα σπασίματα και τις φωτιές, την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου σε μας τη φορτώσανε.
Είναι ακόμα νωπή η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αθήνας και οι δηλώσεις του κυρίου Πεταλωτή και του κυρίου Καχριμάκη στη Βουλή για την συγκέντρωση του κόσμου έξω από το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης στην ομιλία του κ. Πεταλωτή, στην οποία κατονομάστηκαν ψευδέστατα ως υποκινητές 4 επώνυμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσα τους και ο υπογράφων). Ακόμα και για τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε…
Για την παρουσία των φτωχοδιάβολων μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και όχι η συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ  που υπόγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.
 Όμως  όλα αυτά ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης  Μαϊου τα αγνόησε, τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, έκλεισε τα αυτιά του στις κραυγές του εκφοβισμού και του τρόμου και ψήφισε ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και μας είπε: «Είμαστε μαζί σας».
Δύο χρόνια τώρα, στην εποχή του μνημονιακού μεσαίωνα, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, οι νέοι, οι γέροντες ζουν μια βάρβαρη και στυγνή καθημερινότητα.
Δυο χρόνια τώρα, έχουμε ματώσει στους δρόμους της Αθήνας, η άγρια καταστολή των ΜΑΤ και οι τόνοι από καρκινογόνα χημικά που έριχναν ανεξέλεγκτα ανάμεσά μας, είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε. Οι άνεργοι έχουν φτάσει στο ενάμισι  εκατομμύριο. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, το πετσόκομα των μισθών (για όσους έχουν ακόμα δουλειά), των συντάξεων, τα συσσίτια, οι άστεγοι στους δρόμους (πόσες χιλιάδες άραγε ακόμα θα προστεθούν τους επόμενους μήνες μετά την απελευθέρωση της νομοθετικής προστασίας για πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες;), οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η κατάργηση των δημόσιων νοσοκομείων και της                                                         δημόσιας παιδείας. Καθημερινές οι αυτοκτονίες και οι εισαγωγές στα ψυχιατρεία, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο. Οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους και παραμιλούν.
Όμως στις εκλογές της 6ης Μαϊου η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού καταδίκασε το χρεωκοπημένο Μνημόνιο και αποδοκίμασε τα κόμματα που το υπηρέτησαν και στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Σε όλη την Ελλάδα 1.061.265 πολίτες (δηλ. το 16,78% του εκλογικού σώματος) ψήφισαν τα ψηφοδέλτια  του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Παρά το απαράδεκτο και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση και 52 αριστεροί Βουλευτές μπαίνουν στην  Ελληνική Βουλή,
Σ’ αυτό το γεγονός συνέβαλε καθοριστικά - πέρα από την μικρή και περιορισμένη παρουσία κάποιων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ - η καθημερινή, αγωνιστική και ακτιβιστική παρουσία και δράση μας στους δρόμους, στα τοπικά κινήματα, στις απεργίες, στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, με τα συμφέροντα των λίγων. Αυτό εισπράττουμε σήμερα, αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού αύριο…
Και στο Δήμο της Γλυφάδας, όπως και σε όλη την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ  ήρθε πρώτος με 7.879 ψηφοδέλτια και 18,39% ποσοστό, ακολουθεί η Ν.Δ. με 6.462 ψηφοδέλτια και ποσοστό 15,08% και μόλις τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 3.874 ψηφοδέλτια και 9,04% ποσοστό.  Στη Γλυφάδα σε ένα Δήμο που το βαθύ ΠΑΣΟΚ χρόνια κυριαρχούσε και η Ν.Δ, διαθέτει πρωτοκλασάτα της στελέχη, όπως ο Μ, Βαρβιτσιώτης, Κ. Μητσοτάκης.  
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πρώτες στο Δήμο της Γλυφάδας γιατί, μαζί και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς όπως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εδώ και χρόνια είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες και τους αγώνες που δίνουν οι συμπολίτες μας στην πόλη:
  • Για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας από το ξεπούλημα στους κερδοσκόπους και την τσιμεντοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού.
  • Για την υπεράσπιση του δασικού και δημόσιου χαρακτήρα του βουνού του Υμηττού, για την αποτροπή των αυτοκινητόδρομων που θα γαζώσουν το βουνό και θα καταστρέψουν ότι έχει απομείνει.
  • Για την άμεση απομάκρυνση του παράνομου νεκροταφείου, που φύτεψε αυθαίρετα ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης στον Υμηττό.
  • Για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και τη σωτηρία του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου των νοτίων προαστίων, του Ασκληπιείου της Βούλας.
  • Για τους αγώνες και τις μάχες στην επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας για κατάργηση των χαρατσιών της ΔΕΗ.
Για  την υπεράσπιση ,των ανέργων των φτωχών και άστεγων συμπολιτών μας.
Για την αποτροπή του ξηλώματος (όσων έχουν απομείνει) προνιακών και κοινωνικών δομών στο Δήμο Γλυφάδας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει την δύναμη να στεκόμαστε όρθιοι. Όμως ,μπορεί να κερδίσαμε μια μάχη αλλά έχουμε μπροστά μας έναν βάρβαρο και ανελέητο πόλεμο από τις δυνάμεις των Τροικανών και των συντηρητικών  κύκλων της Ευρωζώνης

Το φαινόμενο της παρουσίας των φασιστών και ναζιστών στην Ελληνική Βουλή .δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους ,οι βρικόλακες  των νοσταλγών του τρίτου Ραιχ της Γκεστάμπο και των ςς ,έσπασαν το αυγό του φιδιού και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
                                                                                                                                                                                     
Όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να πούμε και να κάνουμε ακόμα
 πολλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι αναγκαίο όμως οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν στην κάλπη, να συμπορευτούν και να βαδίσουν κι αυτοί μαζί μας στους δρόμους των καθημερινών αγώνων και στις μάχες που δίνονται. Μόνο τους αγώνες του εργαζόμενου λαού φοβούνται και τρέμουν οι δυνάστες μας. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μέτρων που συνεχώς απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ηγεσίας της Ε.Ε.
Άλλωστε αυτό το βρώμικο και βάρβαρο σύστημα, μόνο η ενιαία αριστερά, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους πολίτες στην καθημερινή πάλη τους, μπορεί να το ανατρέψει. Η κοινή δράση της αριστεράς στους μαζικούς αγώνες του λαού μας, είναι η μόνη ελπίδα για ν’ αλλάξουν τα πράγματα για την πατρίδα και τον λαό μας.

Σ’ αυτή την λογική, σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι απόλυτα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς! Τόσο στους αγώνες, όσο και στις εκλογικές αναμετρήσεις!
Είναι ένα αγωνιστικό κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και πάνω απ’ όλα προς τους συντρόφους και συναγωνιστές του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Αν όχι τώρα, πότε;
Πρέπει όλοι να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων. O λαός μας μπορεί να νικήσει τους νέους δυνάστες του και τα ντόπια φερέφωνα τους.
Να δώσουμε ελπίδα και στους άλλους λαούς, πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Να κάνουμε πράξη το λόγο του ποιητή μας Τ. Λειβαδίτη:
    «…είμαστε εμείς που ζυμώνουμε
          και δεν έχουμε ψωμί.
          Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο
          και κρυώνουμε,
          Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
          κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο…»




                ΓΛΥΦΑΔΑ  8 ΜΑΙΟΥ 2012   


                                                                       Ο Τάσος Ταστάνης
              είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας και της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής  του   ΣΥΝ   Νότιας  ΑΘΗΝΑΣ
και  Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με την
                                                   «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία»