Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ολοι στα συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ (σήμερα 13/5 στις 7μμ Σύνταγμα Ερμού & Κορνάρου)

 ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Στην προσπάθειά της να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης των εργαζομένων,  η κυβέρνηση προσφεύγει, στο ιδιαίτερα προσφιλές για την ίδια, κατάφωρα αντιδημοκρατικό, μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, επιστρατεύοντας προληπτικά τους εργαζομένους, πριν οι ίδιοι αποφασίσουν ουσιαστικά για την απεργία στον κλάδο τους.

 Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης των δανειστών βρίσκει απέναντί της  την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύει με το «έτσι θέλω» το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. 

Η ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκβιάζουν και κρατούν όμηρους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και  τους μαθητές και τις οικογένειές τους,  όταν λίγο πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων επιβάλλουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις των εκπαιδευτικών και διάλυση των υπαρχουσών υποβαθμισμένων δομών του δημόσιου σχολείου.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και  να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις. 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ.