Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!




Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση  των μνημονίων, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, κήρυξε προληπτική πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν μάλιστα την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα! Επιστρατεύει για τέταρτη φορά φέτος αγωνιζόμενους εργαζόμενους γνωρίζοντας πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με την απαγόρευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία.
Η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Όμως, για την κοινωνία αλλά και για τους μαθητές και τους γονείς τους, είναι η ίδια που ευθύνεται για την τραγική υποβάθμιση και τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Περιορίζουν έτσι το δικαίωμα στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργαζόμενων. Την ίδια στιγμή τους προσφέρουν με τις πολιτικές τους ένα ζοφερό μέλλον με τεράστια ανεργία, που ειδικά για τους νέους ξεπερνάει το 60%!.
Σήμερα απαιτείται όλοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες, να υπερασπισθούμε συντονισμένα το δικαίωμα στην απεργία, το δημόσιο, δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και Ασφάλισης, και το δικαίωμα στην εργασία για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε για να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.




Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Μπορείτε να μας βρείτε στα γραφεία μας Γορτυνίας 46 στην Άνω Γλυφάδα
στα τηλ. 6945754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com