Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΥΦΩΝΑ

.

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η καρδιά της Γλυφάδας πάλλεται στους ρυθμούς της Ανατροπής»
Πλήθος κόσμου στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Ανατροπής στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα

Την Τρίτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Ανατροπής με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Ταστάνη. Η καρδιά της Γλυφάδας χτύπησε  στους ρυθμούς της Ανατροπής καθώς πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από πολύ νωρίς για την ομιλία. Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Νατάσα Φαρμάκη. Μέσα σε μια πολύ ζεστή και ζωντανή ατμόσφαιρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης άνοιξε  την ομιλία του αναφερόμενος  στο πρόσωπο της λέγοντας τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Νατάσα Φαρμάκη, εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, πρόεδρο στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, που παρουσιάζει την αποψινή εκδήλωση μας. Η επιλογή στο πρόσωπο της και η παρουσία της Νατάσας εδώ, μαζί μας, είναι ουσιαστική αλλά και συμβολική με ιδιαίτερη φόρτιση.
Συμβολίζει την αμέριστη συμπαράσταση μας, σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πολιτικές της τρόικας έχουν οδηγήσει στο περιθώριο, την ισοπέδωση, την φτώχεια και την ανεργία, διαλύοντας παράλληλα την δημόσια εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, τις υπηρεσίες των δήμων και τις άλλες κοινωνικές και αναπτυξιακές δομές.
Ταυτοχρόνως, η παρουσία μίας δασκάλας των παιδιών μας, που οι λογιστικές και τοκογλυφικές πολιτικές  των κυρίων Σόιμπλε και Στουρνάρα την οδηγούν μακριά από τον επιστημονικό και παιδαγωγικό της ρόλο, υπογραμμίζει την αταλάντευτη δέσμευση μας να υπερασπιστούμε τον αναντικατάστατο ρόλο, για την οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και το μέλλον του τόπου, ενός σύγχρονου, δυναμικού, αξιοκρατικού και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα»
Στη συνέχεια της ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Τερψιθέα λέγοντας ότι:
«Στην Τερψιθέα  και γενικότερα στην Άνω Γλυφάδα εμφανίζονται πολύ πιο έντονα όλες οι συνέπειες της κρίσης και της φτωχοποίησης των πολιτών. Είναι η πιο παραμελημένη συνοικία. Κάτι που εντάθηκε στη θητεία του απερχόμενου δημάρχου.
Η Τερψιθέα,  είναι η συνοικία της «κατά τα άλλα πλούσιας Γλυφάδας», που όμως δεν έχει ούτε συγκοινωνία συνδεδεμένη με το ΜΕΤΡΟ και που πλημμυρίζει λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου συστήματος όμβριων υδάτων και λόγω της  εγκατάλειψης του καμένου βουνού μας.
Του Υμηττού μας.
Και που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να τον ξεπουλήσουν στα αδηφάγα συμφέροντα των μεγαλοεφοπλιστών.»
Η ομιλία έκλεισε με ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και ανανεώθηκε το ραντεβού για την Παρασκευή  16 Μαΐου στη  προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη.


  Μαζί ανατρέπουμε! -  Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας
 Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα ) τηλ. 210.96.24.294
www. anatropistiglyfada.com και https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada

Γλυφάδα 14 Μαΐου  2014
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Σας καλωσορίζω και σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.
Σήμερα δίνεται το δυναμικό αγωνιστικό σας παρόν, εδώ στην Πλατεία του Αγίου Τρύφωνα για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές και κυρίως ένα μήνυμα ελπίδας και ανατροπής της σημερινής βάρβαρης κατάστασης.


Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και τη Νατάσα Φαρμάκη, εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, πρόεδρο στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, που παρουσιάζει την αποψινή εκδήλωση μας.
Η επιλογή στο πρόσωπο της και η παρουσία της Νατάσας εδώ μαζί μας είναι ουσιαστική αλλά και συμβολική με ιδιαίτερη φόρτιση.
Συμβολίζει την αμέριστη συμπαράσταση μας, σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πολιτικές της τρόικας έχουν οδηγήσει στο περιθώριο, την ισοπέδωση, την φτώχεια και την ανεργία, διαλύοντας παράλληλα την δημόσια εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, τις υπηρεσίες των δήμων και τις άλλες κοινωνικές και αναπτυξιακές δομές.
Ταυτοχρόνως, η παρουσία μίας δασκάλας των παιδιών μας, που οι λογιστικές και τοκογλυφικές πολιτικές  των κυρίων Σόιμπλε και Στουρνάρα την οδηγούν μακριά από τον επιστημονικό και παιδαγωγικό της ρόλο, υπογραμμίζει την αταλάντευτη δέσμευση μας να υπερασπιστούμε τον αναντικατάστατο ρόλο, για την οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και το μέλλον του τόπου, ενός σύγχρονου, δυναμικού, αξιοκρατικού και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα.
Επίσης ,τονίζει την δέσμευση μας να αποκαταστήσουμε την έννοια της αξιοκρατίας κόντρα στο φαύλο πελατειακό κράτος. Και να υπερασπιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση κάθε άξιο Έλληνα και Ελληνίδα, εργαζόμενο και επιστήμονα, από τους διωγμούς, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των κυρίων Φούχτελ, Μητσοτάκη, Μιχελάκη και των κάθε λογής εκφραστών τους.
Φίλοι και Φίλες

Πρέπει να τους ανατρέψουμε.
Είναι ανάγκη κοινωνική και οικονομική. 
Είναι όρος επιβίωσης:
·        Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους,
·        Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
·        Για τα κοινωνικά στρώματα και τις λαϊκές οικογένειες που χτυπιούνται από την κρίση.
·        Για τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας που θέλουν να αντισταθούν στο ξεπούλημα και να υπερασπισθούν τη δημόσια και δημοτική περιουσία.
Να τελειώνουμε επιτέλους με τα μνημόνια. 
Να τελειώνουμε με το παλιό και  το διεφθαρμένο.   
        Σε μια βδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα και στο δήμο της Γλυφάδας και στην Περιφέρεια Αττικής.

        Οι περιστάσεις μας επιβάλλουν και εμείς οφείλουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα ανατροπής, ένα μήνυμα ελπίδας.

        Βρισκόμαστε στο κέντρο της Τερψιθέας. Εδώ, έχουμε δώσει σημαντικούς αγώνες  με την Επιτροπή Κατοίκων Ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα κινήματα των πολιτών:
για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας.
για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας,
για το κτύπημα του ρατσισμού και του φασισμού,
για τα δικαιώματα των εργαζόμενων,
για την υπεράσπιση των ανέργων και των απόρων,
για την υπεράσπιση των κτυπημένων από την κρίση μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και καταστηματαρχών.

Φίλες και φίλοι
Είμαστε εδώ, γιατί θέλουμε να ξανακερδίσουμε την πόλη μας. Θέλουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές της, την ταυτότητά της, και κυρίως τον αλληλέγγυο και ανθρώπινο χαρακτήρα της.
Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποι της,
με τις ανάγκες τους,
τις επιθυμίες τους,
τις προσδοκίες τους,
τα δικαιώματά τους.

Εκφράζουμε σε όλους τους τόνους ότι μας αξίζει μια καλύτερη Γλυφάδα.
Που θα σέβεται τον άνθρωπο,τη φύση και το περιβάλλον, την ίδια την πόλη.
Τη Γλυφάδα του  μέλλοντος.
Όχι τη Γλυφάδα των ανακατατάξεων και των μασκαρεμένων παρατάξεων.
Όχι στο πολιτικό προσωπικό που ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα και που ζητάει την ψήφο μας και ανακυκλώνεται σε όλους τους άλλους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές.
Αλλάζουν ονόματα, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, έρχονται, παρέρχονται και επανακάμπτουν, για να μας θυμίζουν ότι είναι άλλο να υπηρετείς την πόλη και άλλο να την χρησιμοποιείς.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, οι ενεργοί πολίτες των κινημάτων της πόλης σταθερά και καθημερινά έχουμε διαλέξει άλλο δρόμο.
Υπηρετούμε την πόλη με όραμα και με σχέδιο. Αυτή είναι η δική μας επιλογή. Η δική μας ταυτότητα.

Σήμερα, συμπορευόμαστε με το πιο ζωντανό και το πιο δημιουργηκό κομμάτι της γλυφαδιώτικης κοινωνίας.
Γιατί η Τερψιθέα είναι η ψυχή της Γλυφάδας.

Μαζί διεκδικούμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της σημερινής κατάστασης στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας.

Ζητάμε από τον γλυφαδιώτικο λαό την εντολή για να διοικήσουμε το δήμο, μαζί με τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
          Ο συνδυασμός μας υπηρετεί ιδέες και αξίες. Ο συνδυασμός μας αξιώνει ιδέες και οράματα.

          Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

          Γιατί αυτή είναι η εγγύηση,  ότι ο Δήμος μας είναι ένας θεσμός λαϊκός, αξιοκρατικός και δημοκρατικός για όλους.
          ‘Οτι θα είναι η τοπική κυβέρνηση, που θα έχει λόγο για όλα όσα επηρεάζουν τη ζωή μας. Θα είναι η πραγματικά άμεση στους πολίτες εξουσία και θα λογοδοτεί σε αυτούς.
Αλλάζουμε τη Γλυφάδα, αλλάζουμε την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η διαρκώς αυξανόμενη συσπείρωση των συμπολιτών μας γύρω από τον συνδυασμό μας έχει ανησυχήσει πολύ σοβαρά τα κατεστημένα συμφέροντα, πολιτικά και επιχειρηματικά.
Δε θέλουμε να μιλάμε για πρόσωπα. Δεν μας αφορά η «ανθρωποφαγία».
Όμως,  μπροστά μας ξεδιπλώνονται σχέδια, που δεν μπορεί και δεν πρέπει,   δεν έχουμε δικαίωμα να τα προσπεράσουμε και να μην αναφερθούμε σε αυτά.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος επιχειρεί να εμφανιστεί ως κυρίαρχος και ως επιτυχημένος. Αλλά και ως ανεξάρτητος και ακομμάτιστος!
Ποιός! Αυτός που είναι από τους κλασικότερους  εκπροσώπους του σάπιου ΠΑΣΟΚ.
Ο άνθρωπος του χθες. Των εφοπλιστικών και εργολαβικών συμφερόντων.  Του συστήματος των «κολλητών» και όχι των πολιτών, της αδιαφάνειας, του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής.
Το ίδιο και ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά, κ. Παπανικολάου, δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ, που δηλώνει και αυτός ανεξάρτητος.
Άλλωστε, αποτελεί συνέχεια της δημοτικής παράταξης του υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης κ. Βαρβιτσιώτη, που έδωσε απλόχερη στήριξη στον απερχόμενο δήμαρχο.
Μαζί ψήφισαν όλα τα μέτρα μεταφοράς των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο.
Και οι δυο εκλεκτοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, καμώνονται πως δε γνωρίζουν τίποτε για τις εγκληματικές πολιτικές που υλοποιούνται και ψηφίζονται και με τα δυο χέρια από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, ένα είναι το συμπέρασμα για τους εκλεκτούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ,   ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κόκκορης και η παράταξή του διοίκησαν το Δήμο, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των μνημονίων και του Καλλικράτη.
     Σήμερα όμως, προσπαθεί να αφηγηθεί μια σκηνοθετημένη ιστορία επιτυχίας, οργανώνοντας εδώ και μήνες την εκλογική του καμπάνια, κυρίως με χρήματα του δήμου.
Σας τον κλασικό «Μαυρογυαλούρο» της Ελληνικής ταινίας, ξανασκάβει πλατείες και πάρκα, ασφαλτοστρώνει δρόμους και γεμίζει τα πεζοδρόμια με ελιές σε γλάστρες!!! Αυτές δυστυχώς είναι οι προτεραιότητές του!!!
Με τη συνδρομή του ομογάλακτού του - επίσης στελέχους του βαθέως ΠΑΣΟΚ - κ. Σγουρού κατασπαταλούν τεράστια κονδύλια σε έργα βιτρίνας.
Την ίδια ώρα που οι κοινωνικές δομές του δήμου καταρρέουν, οι ανάγκες των συμπολιτών μας για κοινωνική προστασία αυξάνονται δραματικά.
       Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Η στρατιά των ανέργων αυξάνεται καθημερινά.
Η φτωχοποίηση, τα συσσίτια, οι άστεγοι, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, αναδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες και θέτουν άλλες προτεραιότητες.
Η πόλη και οι άνθρωποί της πρέπει να σταθούν όρθιοι, να αποκρούσουν την επερχόμενη καταστροφή, να ανασυνταχθούν για  να αντιστρέψουν την κατάσταση και να χαράξουν μια νέα πορεία.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, από εδώ και πέρα, μόνο ως εμπόδιο μπορεί να λειτουργήσει στην ευημερία της πόλης.
Όμως, ας μην ξεχνάμε και αυτούς  που πατούν σε δυο βάρκες, παίζοντας - ίσως πιο έξυπνα - το παιχνίδι της δήθεν ανεξαρτησίας. Που ωραιοποιούν τις καταστάσεις και αποφεύγουν την καταγγελία των υπευθύνων για τα προβλήματα της πόλης και τις πολιτικές που τα επιφέρουν.
Που με ψεύδη και δήθεν αριστερές  καταβολές, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, θεωρώντας ότι θα μας παραπλανήσουν και ότι συμπολίτες μας είναι απληροφόρητοι.
Έχουν αγκαλιάσει στους κόλπους τους,  όλους όσους στήριζαν μέχρι πριν ένα χρόνο τον απερχόμενο δήμαρχο,   αλλά δεν έβρισκαν ούτε μια λέξη να του καταμαρτυρήσουν για όσα έπραττε μέχρι τότε σε βάρος της πόλης.
Έχουν συμπεριλάβει στο συνδυασμό τους περιφερειακούς συμβούλους του στυλοβάτη του μνημονίου κ. Σγουρού.
Αυτούς,  που υπερψήφισαν όλες τις αποφάσεις της Περιφέρειας για τη σκανδαλώδη εκχώρηση στον εθνικό εργολάβο των φαραωνικών εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
Αυτούς,  που διευκόληναν  το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Είναι αυτοί που καταγγέλλουν τον απερχόμενο δήμαρχο, ότι δεν προχώρησε γρήγορα τον περιφερειακό του γκλοφ,   λες και αυτό ήταν το μόνο έργο που έλειπε από τη Γλυφάδα.
Αλλά κυρίως, προσέξτε, είναι αυτοί που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απέτρεψαν δηλώνοντας αποχή, την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής,     που με τα διχαστικά της κηρύγματα και τις εγκληματικές της ενέργειες αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατική ζωή της πόλης και μολύνει τον κοινωνικό της ιστό.
Όλα αυτά είναι ξένα  προς μια συνεπή αντιμνημονιακή στάση που λειτουργεί για  όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Οι Γλυφαδιώτες όμως, έχουν μάθει και έχουν πάθει πολλά από τους κάθε λογής γυρολόγους και έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση της πόλης μας.  
Γι΄αυτό τους γυρίζουν την πλάτη.
Μαζικά και δυναμικά, πυκνώνουν κάθε ώρα και κάθε ημέρα το μεγάλο ρεύμα νίκης και ανατροπής,     που φέρνει στη Γλυφάδα η δημοτική μας κίνηση.

Εμείς πιστεύουμε πως η Γλυφάδα χρειάζεται ανθρώπους με πολιτική και αυτοδιοικητική άποψη για την πόλη.
Ανθρώπους που υπηρετούν πολιτικές χωρίς ιδιοτέλεια.
Ανθρώπους που υπηρετούν και υλοποιούν σχέδια με υπευθυνότητα.
Ανθρώπους που μπορούν να συγκεράσουν τη διεκδίκηση των κινημάτων της πόλης με  επιστημονική τεκμηρίωση.
Ανθρώπους με  όραμα, ήθος και ανθρωπιά.


Φίλοι και Φίλες
Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητές μας είναι:
Πρώτον, η κοινωνική προστασία και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι άνεργοι και οι οδηγούμενοι στην κοινωνική περιθωριοποίηση και στην εξαθλίωση δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει να σταθούν όρθιοι.
 Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο.
 Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.        
 Κανένα παιδί χωρίς τετράδια, βιβλία και θέρμανση.
Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.

Δεύτερον, η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος.

Τρίτον,  η καθαρή θάλασσα, οι ελεύθερες ακτές, το πράσινο μαζί με το γαλάζιο, οι ελεύθεροι και ασφαλείς χώροι για τα παιδιά και τους νέους, η οδική ασφάλεια.

Τέταρτον, η καθαρή πόλη σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων με αυξημένη ανακύκλωση αλλά και φθηνότερα ανταποδοτικά τέλη.

Πέμπτον, η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης μας και κυρίως του εμπορίου και του τουριστικού τομέα, με ταυτόχρονη φροντίδα για νέες θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα:
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 
Ø    20% με την άμεση κατάργηση του πρασινόσημου.  Το αποθεματικό από την επί χρόνια είσπραξή του,  θα διατεθεί για την αγορά ακινήτων ή δεσμευμένων οικοπέδων κυρίως στην Τερψιθέα για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών όπως παιδικούς  σταθμούς και δημοτικό ιατρείο.
Ø     Επιπλέον, σταδιακή  μείωση των ανταποδοτικών τελών σε ύψος 20% με την υλοποίηση αφ’ ενός της πρότασής μας για σύγχρονο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων - μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα - με αυξημένη ανακύκλωση και εκμετάλλευση των βαρέων αντικειμένων, κλαδιών και αφ’ ετέρου με καλύτερη οργάνωση και χρηστή διαχείρηση,   ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη  στις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας.


Επίσης, δεσμευόμαστε για την άμεση ανάπτυξη ασπίδας προστασίας για τους πληττόμενους συμπολίτες μας, αντιμετωπίζοντας την προϊούσα κατάρρευση των κοινωνικών δομών του δήμου και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες με:

Κατ΄ αρχήν, ανάπτυξη δομών πρωτοβάθμιας υγείας για όλους,    με έμφαση στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και την αναβάθμιση και επέκταση της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Επιπλέον,   με εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών,  με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα παιδιά των συμπολιτών μας, χωρίς τροφεία και δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους,    με ταυτόχρονη  σταδιακή εξάλειψη των τροφείων για όλους.

Προχωράμε σε καταγραφή των αναγκών και υποστήριξη με κοινωνικές παροχές ανήμπορων συμπολιτών μας όπως ΑΜΕΑ, άποροι, ηλικιωμένοι, άνεργοι και μονογονεϊκές οικογένειες.

Θέτουμε σε λειτουργία δομές αλληλεγγύης για τις άπορες οικογένειες με τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας.

Στελεχώνουμε με το αναγκαίο προσωπικό και αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

Επαναφέρουμε και επεκτείνουμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Δημιουργούμε  δημοτικό γηροκομείο για άπορους συμπολίτες μας.

Διασφαλίζουμε ουσιαστικές παροχές πολιτισμού και αναψυχής προς την Τρίτη ηλικία.

Προτείνουμε τη συνεχή λειτουργία της αγοράς,     για την πώληση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης  απ’ ευθείας από παραγωγούς,  ενταγμένη στο δίκτυο των αγορών «χωρίς μεσάζοντες».

Εμείς,  θα στηρίξουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρέχοντας νομική βοήθεια στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υπερχρέωσης και στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με την ίδρυση νομικής υπηρεσίας του δήμου που θα συνεπικουρείται από ομάδα εθελοντών δικηγόρων.
Επίσης,    θα στηρίξουμε παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια τις κινήσεις συμπολιτών μας που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα χαράτσια
·       κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
·        κανένα σπίτι  χωρίς νερό

Φίλοι και φίλες
Η πόλη μας, εκτός των άλλων, έχει έντονο συγκοινωνιακό πρόβλημα.
Γι΄αυτό στις προτάσεις μας είναι η επέκταση του ΜΕΤΡΟ με νέο σταθμό στην πόλη μας και η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής
·                    Διεκδικούμε άμεσες ρυθμίσεις για την συγκοινωνιακή κάλυψη από τον ΟΑΣΑ  όλων των περιοχών της πόλης από το τοπικό δίκτυο και πύκνωση όλων των δρομολογίων για μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών στις στάσεις.
·                    Δημιουργούμε σταθερό και πυκνό δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας για σύνδεση όλων των γειτονιών της πόλης μεταξύ τους και με το Σταθμό του Μετρό.
·                    Προχωρούμε στην αγορά Δημοτικού Πούλμαν για τις μετακινήσεις φοιτητών, μαθητών, ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς και τουριστικές εκδρομές για τους δημότες.
ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ .

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Σκύβουμε πάνω στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και παίρνουμε μέτρα στήριξης όπως:
Με την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των λαϊκών αγορών και άλλων δραστηριοτήτων στη πόλη μας.
Με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δήμο ανάλογα με την δυνατότητα αποπληρωμής τους.
Με την διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα.   Είναι γεγονός,     ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και όχι τα μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος.
Βασική μας πρόταση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου – όχι με επιχειρήσεις σκούπα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, αλλά με τη δημιουργία υπαίθριας πολυεθνικής αγοράς με νόμιμες άδειες στους μικροπωλητές.
Είμαστε σταθερά αντίθετοι στη δημιουργία και άλλων  πολυκαταστημάτων τύπου ΜALL.  Προωθούμε τη δημιουργία  υπαίθριων ανοιχτών αγορών,  που θα περιλαμβάνουν  μικρά μαγαζιά καθώς και καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.
Ενισχύουμε την αναβάθμιση της Γλυφάδας ως τουριστικού προορισμού.
Στηρίζουμε τη δημιουργία συνεταιριστικών και συνεργατικών πρωτοβουλιών.

Γλυφαδιώτες και Γλυφαδιώτισσες
Ας μην ξεχνάμε ότι το κύτταρο της κοινωνίας είναι το σχολείο. 
Δεσμευόμαστε, λοιπόν,   για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,    με έγκαιρη χορήγηση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για συντήρηση, θέρμανση και λειτουργικές ανάγκες. Διεκδικούμε την επαναφορά των σχολικών επιτροπών για κάθε σχολική μονάδα.
Θέλουμε τους αύλειους χώρους των σχολείων ελεύθερους για να αθλούνται οι νέοι σε καθορισμένες ώρες με την υποστήριξη και επίβλεψη του κοινωνικού περίγυρου και των σχολικών φυλάκων.
Υπερισπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά πάνω απ΄όλα,    υπερασπιζόμαστε τη δημόσια περιουσία και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους όπως,  το παραλιακό μέτωπο, τα  «ΑΣΤΕΡΙΑ», τον  Υμηττό, το χώρος πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, το Δημοτικό Άλσος Γλυφάδας-γκολφ, και τις Μαρίνες Γλυφάδας, διεκδικώντας για το παραλιακό μέτωπο την ήπια φυσική διαμόρφωσή του για την αναψυχή του συνόλου των πολιτών με ελεύθερη πρόσβαση.
Ειδικότερα,  παλεύουμε μαζί με πολίτες από τους όμορους δήμους για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο-πνεύμονα του λεκανοπεδίου, παρακαταθήκη στα παιδιά μας και τις κατοπινές γενιές.
Πρωτοστατούμε στον αγώνα για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού από την οικοπεδοποίηση ή την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, την απομάκρυνση των κέντρων υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) και στηρίζουμε την αναδάσωσή του.
Οι μνημνιακές πολιτικές σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος,  έχουν πλήξει καίρια την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς,  θα αντιτάξουμε θεσμούς πλήρους διαφάνειας για την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο δήμο μας, ελέγχοντας όλες τις ενέργειες  κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων.

Φίλοι και φίλες, σας χρειαζόμαστε στο πλευρό μας.

Γι΄αυτό δεσμευόμαστε για την υλοποίηση θεσμών συμμετοχής των δημοτών στη διοίκηση και τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής,     θεσμοθετώντας συνοικιακά συμβούλια και τοπικές συνελεύσεις. Θέλουμε τη συμμετοχή σας στη σύνταξη των προϋπολογισμών και του τεχνικού προγράμματος.
Θεσμοθετούμε τοπικά δημοψηφίσματα ώστε εσείς να αποφασίζετε  για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης μας.

Στην Τερψιθέα  και γενικότερα στην Άνω Γλυφάδα εμφανίζονται πολύ πιο έντονα όλες οι συνέπειες της κρίσης και της φτωχοποίησης των πολιτών. Είναι η πιο παραμελημένη συνοικία. Κάτι που εντάθηκε στη θητεία του απερχόμενου δημάρχου.
Η Τερψιθέα,  είναι η συνοικία της «κατά τα άλλα πλούσιας Γλυφάδας», που όμως δεν έχει ούτε, συγκοινωνία συνδεδεμένη με το ΜΕΤΡΟ.
Που πλημμυρίζει λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου συστήματος όμβριων υδάτων και λόγω της  εγκατάλειψης του καμμένου βουνού μας.

Του Υμηττού μας.

Και που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να τον ξεπουλήσουν στα αδηφάγα συμφέροντα των μεγαλοεφοπλιστών.
Στο βουνό μας,   που ο απερχόμενος Δήμαρχος φύτεψε το παράνομο νεκροταφείο.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ  ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, είναι η δημιουργία νέου κοιμητηρίου σε κατάλληλο χώρο στα όρια της πόλης μας ή στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους.
Ο νόμιμος αυτός χώρος (στα όρια του χώρου του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού), είναι ήδη προσδιορισμένος με το άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου. Όμως, φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος δε θέλει να ενοχλήσει την προώθηση των κερδοσκοπικών σχεδίων της οικογένειας Λάτση στην οποία η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται σκανδαλωδώς να εκχωρήσει το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Βάζουμε, λοιπόν τέλος στην παρανομία του σημερινού καταπατητή δημάρχου.

Φίλες και Φίλοι
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι εδώ, για να δώσει τη μάχη, διεκδικώντας τη νίκη.
Για μας οι Γλυφαδιώτες, δεν είναι ούτε άκριτοι ψηφοφόροι, ούτε άβουλοι τηλεθεατές, ούτε κομματικός στρατός.
Είναι ενεργοί πολίτες. Με κρίση, μνήμη και  βιώματα και ως τέτοιους τους καλούμε να μας ψηφίσουν.
Για εμάς:
Δεν υπάρχουν μεσσίες, παρά μόνο ενεργοί πολίτες.
Δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις.
Δεν υπάρχει μόνο η διαχείριση, υπάρχει και η συμμετοχή.
Αυτή τη συμμετοχή υποσχόμαστε ότι θα την εξασφαλίσουμε με κάθε μέσο.
Όχι απλά για λόγους δημοκρατίας ή για λόγους φιλοφρόνησης.
Αλλά γιατί μόνο με τη συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο, μπορεί μια δημοτική αρχή να κάνει τις σωστές επιλογές και ιεραρχήσεις.
Τέτοια σχέδια εμείς υπηρετούμε.
Επιμένουμε να θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς της αδράνειας, της μιζέριας, της συντήρησης,  που επικρατεί στην πόλη μας.
Επιμένουμε να μιλάμε βαθύτατα πολιτικά με λόγο αυτοδιοικητικό.  Να διεκδικούμε το δημόσιο διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση χωρίς φανατισμούς.
Με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η αγωνιστική και κοινωνική παρουσία στα δρώμενα της πόλης μας, όλων των συναγωνιστών που συγκροτούν το συνδυασμό μας, διεκδικούμε τις ψήφους των ενεργών πολιτών, των νέων,  αυτών που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.
Δεν θέλουμε Δήμαρχο που να στηρίζει τα μνημόνια, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Να αφήνει τις κοινωνικές δομές να καταρρέουν.
Δήμαρχο που καθαρίζει τη βιτρίνα και αφήνει τις γειτονιές στη μοίρα τους. Που χαρίζει τις παραλίες και τους δημόσιους χώρους σε ιδιώτες κερδοσκόπους.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση τις μέρες αυτές ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για να ξεπουληθούν ο αιγιαλός και οι παραλίες μας. Θέλουν να φράξουν, να χτίσουν, να καταστρέψουν, να ξεκάνουν τις ελληνικές ακρογιαλιές.
Ποια είναι άραγε η στάση των άλλων υποψήφιων δημάρχων στην προοπτική αυτή; Ο κ. Κόκκορης δε λέει κουβέντα. Άλλωστε μέσω της θέσης του στο Δ.Σ. της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ.» συμμετέχει στο ξεπούλημα αυτό. Από την άλλη, ο κ. Παπανικολάου δεν γνωρίζει για το έγκλημα. Δηλώνει  ανεξάρτητος, ενώ οι υπόλοιποι δε λεν κουβέντα. Ίσως θεωρούν ότι το θέμα ξεφεύγει από τα μικρά πλαίσια της πόλης μας και επομένως δεν τους αφορά.
Εμείς δεν θέλουμε Δήμαρχο άκριτο υποστηρικτή των κυβερνητικών εντολών, πιστό εφαρμοστή των μνημονιακών πολιτικών και  μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφερόντων.
Θέλουμε Δήμαρχο αγωνιστή, πρώτο μεταξύ ίσων μιας μεγάλης και πολύ καλής ομάδας πολιτών, ριζωμένης στην πόλη μας με γνώση, πείρα, σχέδιο και μεράκι. Δήμαρχο όλων. Δήμαρχο και δημοτική αρχή που διεκδικεί για την πόλη μας αυτό που της αξίζει. Που θέλει να αποφασίζουν οι πολίτες. Που θέλει η Γλυφάδα να γίνει μια πόλη πρότυπο, μια πόλη που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Πόλη του πολιτισμού και της δημιουργίας.
Πόλη της δικαιοσύνης.
Λέμε όχι με όλη μας τη δύναμη στην ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της πόλης μας.
Λέμε όχι στο ξεπούλημα δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.
Ίσως πουν κάποιοι ότι αυτοί είναι λίγοι.
Τώρα πια, δεν είναι λίγοι είναι πολλοί.
Είναι τα θύματα των μνημονίων.
Είναι οι νέοι άνθρωποι που ασφυκτιούν για το αύριο που τους στερούν.
Είναι οι προδομένοι από την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε ένα πολιτικό σύστημα φθαρμένο και διαπλεκόμενο.
Είναι οι δημοκράτες που δεν ανέχονται να τους κυβερνά το παρασκήνιο. Είναι όλοι αυτοί που συγκυριακά σιωπούν, αλλά η σιωπή τους είναι τόσο εκκωφαντική, που προκαλεί τρόμο σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές ανάγκες.
Είμαστε αισιόδοξοι.
Η Γλυφάδα θα κερδίσει!
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και σας καλούμε να γίνετε πρεσβευτές των απόψεων και των προγραμματικών μας θέσεων, ώστε το μήνυμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ να φθάσει παντού.
Η πιο κρίσιμη ίσως μάχη μετά τη μεταπολίτευση είναι μπροστά μας.
Θα τη δώσουμε με θάρρος, αποφασιστικότητα και επίγνωση της κρισιμότητάς της. 
Η απάντηση στις κάλπες θα είναι απάντηση εθνικής ανάτασης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής.
Η Γλυφάδα θα κάνει μια καινούρια αρχή με την Αριστερά.


Φίλες και φίλοι
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες όλοι μαζί Θα νικήσουμε!!!

Φίλες και φίλοι σε αυτή τη μάχη έχουν συμπαραταχθεί πολλοί συμπολίτες μας από πολλούς χώρους και πολλά αγωνιστικά μετερίζια.
Θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στην αμέριστη στήριξη που μας δίνουν δυο πολύ γνωστοί συμπολίτες μας που συμπαρατάσσονται μαζί μας:
Ο γνωστός για πολλά χρόνια γιατρός στην πόλη μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Δαμιανάκης καθώς και ο περιβαλλοντολόγος και μετεωρολόγος Διευθυντής της ΕΜΥ Νίκος Καραταράκης.

Τους ευχαριστούμε πολύ και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τη τελευταία στιγμή για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ