Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
 
Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης αποτελούμενη από τον επί κεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ταστάνη, τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου και πολλά μέλη της, επισκέφθηκε το πρωί της 30/9/14 το δημαρχείο της πόλης μας όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη αγωνιζόμενοι ενάντια στους προσχηματικούς επανελέγχους των συμβάσεων τους και τις δήθεν «αξιολογήσεις», που οδηγούν σε αδικαιολόγητες απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών των δήμων. 
Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την απόλυτη στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα τους και τους γνωστοποίησε ότι στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέταμε σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.
Πράγματι καταθέσαμε ένα πλήρες σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ύστερα από συγκερασμό απόψεων της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδήγησε στην ομόφωνη ψήφιση ενωτικού ψηφίσματος με το οποίο εκφράσθηκαν ανάμεσα στα άλλα:
·                     Η συμπαράσταση του Δ.Σ. Γλυφάδας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” βάσει του Ν. 4250/2014 των συμβάσεων που προωθεί το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
·                     Η άρνησή του Δ.Σ. να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, και να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων στο δήμο μας.
·                     Η συμφωνία μας με τον έλεγχο για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαδικασία με την οποία συντασσόμαστε απόλυτα.
·                     Η συμπαράσταση του Δ.Σ. Γλυφάδας στους πέντε Δημάρχους, (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας) εις βάρος των οποίων δόθηκε παραγγελία για προκαταρτική εξέταση, γιατί αρνήθηκαν να συμπράξουν στο δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων  και  την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014). Οι Δήμαρχοι αυτοί όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν.
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί σημαντικό βήμα την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του εν λόγω ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους και τους διωκόμενους 5 δημάρχους, και καλεί τον κ. Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να υλοποιήσουν ουσιαστικά την κατακλείδα του:
Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις.
 Αιρετοί – Εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας.

Γλυφάδα 7 Οκτωβρίου 2014


Ακολουθεί το κείμενο του Ψηφίσματος

Στο  1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης  «Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ»,  ο κ. Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Σώματος το σχέδιο ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα»  όπως αυτό  συμπληρώθηκε και διαμορφώθηκε από προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και  μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο κ. Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Σώμα το αποτέλεσμα αυτής  όπου το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας παρακολουθεί στενά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ . Ευρισκόμενοι σε καθημερινή επαφή και άμεση συνεργασία με τους υπαλλήλους στο Δήμο Γλυφάδας αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων που επιβάλλει ο Ν.4250/2014 και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Έχοντας συζητήσει διεξοδικά με τους εργαζόμενους στο Δήμο διακηρύσσουμε τη θέση μας σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπεται στο ν. 4250/14 και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι ………. των εργαζόμενων με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ. τόσο στο Δήμο Γλυφάδας όσο και στους περισσότερους δήμους,  ανά την επικράτεια,  καλύπτουν σημαντικές ανάγκες των δήμων.
Τυχόν οριζόντια λύση των συμβάσεων αυτών των προσώπων θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Γλυφάδας και θα χειροτερέψει την ποιότητα των παρεχόμενων στους δημότες υπηρεσιών και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα και οι παιδικοί σταθμοί, όπου ο αριθμός των απασχολούμενων συμβασιούχων είναι μεγάλος.
Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Γλυφάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζουν καλά ότι είναι εκκρεμείς στα δικαστήρια υποθέσεις εργαζομένων που απασχολήθηκαν κατά το παρελθόν με συμβάσεις Ι.Δ. και οι οποίοι κάλυπταν σημαντικές υπηρεσιακές ανάγκες του δήμου μας. Η δε λήξη των συμβάσεων αυτών δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία δομών του δήμου.
Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς δικαιώνονται στα αιτήματά τους από τα δικαστήρια καθότι πράγματι προσέφεραν, όσο απασχολούνταν στο δήμο μας, σημαντικές υπηρεσίες τις οποίες σήμερα οι δημότες στερούνται.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οριζόντια μέτρα απολύσεων χωρίς προηγουμένως να έχουν ληφθεί υπόψη …….. διαδικασιών που θα πρέπει να καθοριστούν,  με τη συμμετοχή και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πραγματικές ανάγκες του κάθε δήμου ξεχωριστά σε προσωπικό .
Συμφωνούμε απόλυτα με τη διαδικασία ελέγχου των πλαστών δικαιολογητικών που βρίσκεται σε εξέλιξη και διαχωρίζουμε αυτή από τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων.
Δηλώνουμε συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ με τις οποίες διαμαρτύρονται για δήθεν επανελέγχους  των συμβάσεων που προτείνει το ΥΔΜΗΔ  βάσει του ν. 4250/2014 και την άρνησή του να μη συμπράξει στη μεθόδευση αυτή με το να μη στείλει καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας.
Συμπαραστεκόμαστε στους  πέντε δημάρχους Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας, εις βάρος των οποίων δόθηκε παραγγελία για προκαταρτική εξέταση γιατί αρνήθηκαν να συμπράξουν στο δήθεν «επανέλεγχο» των συμβάσεων και την εφαρμογή του «Νόμου των απολύσεων» (ν. 4250/2014) .
Οι  δήμαρχοι αυτοί όχι μόνο δεν παρανομούν , όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα , τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν . Διότι καθήκον των δημοτικών αρχών , όπως ρητά προβλέπεται στο νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και  η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία του δήμου , η υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλεια των Δήμων  τους και όχι να μετατρέπονται σε υποτελείς στις εντολές του Υπουργού , σε συνενόχους στην κατάρρευση των δημοτικών δομών και την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών .
Ναι στη διαφάνεια -  όχι στις απολύσεις.
Αιρετοί – εργαζόμενοι - πολίτες  μαζί  για την υπεράσπιση του Δήμου μας.



                               Αφού συντάχθηκε η πράξη αυτή υπογράφεται ως εξής:
Ακριβές απόσπασμα
Γλυφάδα,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

    Στρατής Παναγάκος