Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΡΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΡΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ 
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ»
Με χθεσινή δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος κ. Κόκκορης επιχαίρει για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων με την παιδική της χαρά, χωρίς να αναφέρει κουβέντα για το τεράστιο κόστος του έργου. Εκφράζει μάλιστα την περηφάνια του γιατί το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών καθώς και του συνοδοιπόρου του στη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού. Μάλιστα συγχαίρει τον κ. Σγουρό που - μετά την ήττα του - έσπευσε σκανδαλωδώς να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση της περιφέρειας υπογράφοντας τη σύμβαση ενός πανάκριβου έργου ύψους 1.700.000 €. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό με το οποίο θα δινόταν η δυνατότητα να αναπλασθούν 2-3 πλατείες και ίσως όλες οι παιδικές χαρές του δήμου μας.

Το ότι το θεωρεί ως έργο πνοής που δήθεν θα γίνει με υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν το τεράστιο κόστος του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης που ο κόσμος πλήττεται βάναυσα και οδηγείται στην ανέχεια, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πετσοκόβει άγρια τις πιστώσεις του δήμου για κοινωνικές παροχές που τόσο έχουν ανάγκη οι δημότες της Γλυφάδας. Είναι ίσως το αποκορύφωμα των πανάκριβων έργων βιτρίνας που χαρακτήρισαν τη θητεία του απελθόντος Δημάρχου.
Εμείς όλα αυτά τα είχαμε καταθέσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εκφράζοντας την έντονη διαφωνία μας και είχαμε καταψηφίσει την εισήγηση του κ. Δημάρχου για το έργο. Είχαμε μάλιστα προτείνει η ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων να γίνει με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό και οι υπόλοιπες πιστώσεις να διατεθούν για έργα άμεσων κοινωνικών αναγκών όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού, κοινωνικού ιατρείου κ.λ.π. που τόση ανάγκη έχει η πόλη μας.
Θέλουμε να σας θυμίσουμε κ. Κόκκορη, ότι και εσείς και ο κ. Σγουρός τον οποίο συγχαίρετε, αποτύχατε στις πρόσφατες εκλογές. Ανάμεσα στους λόγους που βάρυναν στην καταδικαστική για σας ψήφο των συμπολιτών μας, ήταν και η συνεχής προώθηση έργων βιτρίνας μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. 
Τονίζουμε με την ευκαιρία και στη νέα δημοτική αρχή πως θα βρει ριζικά αντίθετους στην περίπτωση επανάληψης τη ίδιας λαθεμένης πολιτικής. Η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας, αλλά και το κτύπημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης είναι για μας πρώτιστη προτεραιότητα.
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα παλέψει στο δημοτικό συμβούλιο για τη συνετή, ιεραρχημένη και διαφανή διάθεση των χρημάτων των δημοτών, καταγγέλλοντας κάθε προσπάθεια διασπάθισης τους ή προώθησης έργων βιτρίνας.         
 Γλυφάδα 21 Οκτωβρίου 2014
          ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                     ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

          «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»