Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

«Αδιαπραγμάτευτη θέση, η υπεράσπιση των ασθενέστερων»

ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αδιαπραγμάτευτη θέση, η υπεράσπιση των ασθενέστερων»«Η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί 
αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτή ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι», τονίζει σε ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος της σημερινής της συνεδρίασης, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:
Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Θεωρούμε απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών. Πρώτο μας μέλημα δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το κόμμα μας θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος.

https://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: